עד היום התרגלנו שעוגת גבינה היא לרוב בצבע לבן בוהק, או לכל היותר בגוון קרמי - אבל לא עוד! המתכון שאנחנו מציגים בפניכם כאן מוכיח שעוגות גבינה טעימות יכולות להיות אפילו בצבע שחור! והכי טוב, לא תאמינו כמה זה קל להכין עוגת גבינה שכזו בגוון שחור פחמי, שגם תהיה מתוקה במיוחד ותפתיע את כל מי שתגישו לו אותה. הצבע המיוחד מושג בזכות אבקת פחם פעיל למאכל שניתן למצוא בחנויות המתמחות, אך תוכלו לעבוד גם בלעדיו - צבע העוגה פשוט לא יהיה שחור באותה המידה.
מקור תמונה:
tasty.co
רכיבים לעוגת גבינה שחורה ללא אפייה:
אופן הכנת העוגת גבינה שחורה ללא אפייה:
-
שמנו תבנית אפייה קפיצית עגולה בקוטר 22 ס"מ בתרסיס שמן נון סטיק.
-
הכניסו לקערת מעבד מזון את עוגיות הסנדוויץ' וערבלו עד לקבלת תערובת פירורית.
-
העבירו את התערובת לקערה גדולה, הוסיפו את החמאה המומסת וערבבו עד להתמזגות מלאה וקבלת תערובת במרקם דמוי חול.
-
העבירו את התערובת אל התבנית ובאמצעות ידיכם לחצו אותה לתחתית והדקו לצדדים על מנת לייצור את בסיס העוגה. הכניסו את התבנית למקרר.
-
הכניסו את גבינת השמנת, השמנת המתוקה, אבקת הסוכר, אבקת הקקאו, תמצית הווניל, אבקת הפחם הפעיל והמלח לקערה גדולה וערבבו באמצעות מיקסר על מהירות בינונית עד לקבלת תערובת אחידה, כ-2 דקות.
-
הוציאו את הבסיס מהמקרר ופזרו בתוכו את תערובת המילוי, השתמשו בכפית כדי ליישר את החלק העליון.
-
בזקו את זרעי השומשום השחור על גבי העוגה, והכניסו אותה למקרר למשך 2-3 שעות לפחות.
-
הוציאו את העוגה מהתבנית חתכו אותה והגישו. בתיאבון!