print header

7 טעויות שאנו עושים בשמירה על היגיינת הפה ודרכים לתיקונן

כולנו לומדים לצחצח שיניים בגיל צעיר למדי, ומשתדלים לעשות פעולה זו לפחות פעמיים ביום אם לא יותר. למרות שנראה שהיא נתפסת כקלה ופשוטה, ואנו בטוחים שאנו יודעים לבצע אותה כמו שצריך, אנו עדיין סובלים מבעיות שונות החל משיניים לא מספיק נקיות, עד לדלקות שונות בחניכיים וכדומה. היום נגלה לכם שייתכן שהמקור לכל הסבל והלכלוך הוא בדרכים שבהן אנו שומרים על בריאות הפה שהן לא בהכרח נכונות ואולי אפילו מזיקות. אתם מוזמנים להכיר 7 טעויות שאנשים רבים עושים בעת שמירה על היגיינת הפה בכלל וצחצוח השיניים בפרט, ודרכים לתקן אותן לפי מומחים. כמובן שהשיטות שתכירו תכף לא נועדו להחליף ביקור קבוע אצל שיננית או רופא שיניים, אך לא נופתע אם ברגע שתיישמו אותן – תפגשו אותם פחות ותחייכו הרבה יותר!
 
טעויות בשמירה על היגיינת הפה: אישה מחייכת עם שיניים לבנות

1. צחצוח מהיר

סדר היום שלנו עמוס ועלינו להספיק כל כך הרבה בבוקר – לארגן את הילדים לבית הספר ואת עצמנו לעבודה, לאכול ועל הדרך גם להצליח להתעורר. בשל כך, מעטים מאיתנו משקיעים את הזמן והמאמץ הנחוצים בפעולה פשוטה אך כה חשובה כמו צחצוח שיניים יסודי. למעשה, הזמן הממוצע שאדם מקדיש לצחצוח שיניים הוא 45 שניות בלבד, כשלפי מומחים, עלינו להשקיע לפחות 2 דקות מזמננו בכל פעם. אם תנסו לקצר תהליכים ותערכו צחצוח קצר מכך – תגרעו מפעולתו התקינה של הפלואוריד שבמשחת השיניים, שנועד לשמור על השיניים שלנו נקיות ונטולות עששת. שתי דרכים שיסייעו לכם לשמור על הזמן הרצוי הן הפעלת טיימר שמורה לכם כמה דקות עברו מאז תחילת הצחצוח, או שמיעת שיר קצר שנמשך 2-3 דקות, שינעים את זמנכם בעת פעולה זו וסופו יהיה הרגע שבו תוכלו לסיים אותה.

2. בחירה שגויה של מברשת שיניים

כשאנו מחפשים את מברשת השיניים הבאה שלנו, אנו נתקלים בסוגים שונים של מוצרים שמבטיחים לנו הגנה מקיפה. בסוף הלבטים והעמידה חסרת האונים, רבים מאיתנו נוטים לבחור במברשת גדולה ונוקשה, מתוך הנחה שהיא תחסוך לנו מאמץ וכוח שעלינו להפעיל בעת פעולת הצחצוח – אך מתברר שמוצר שכזה עלול לפגוע בחניכיים שלנו, בזגוגית ובמבנה השן. לפי מומחים, המברשת המנצחת שכדאי לכם לקנות היא כזו שמתאימה לגודל של חלל הפה שלכם, ושמגיעה לכל חלקיו, ולכן אם יש לכם פה קטן – אל תבחרו במברשת גדולה, מכיוון שהיא עלולה לפספס מקומות רבים. הם גם מייעצים לקנות מברשת עם שיערות רכות, מכיוון שהן גמישות יותר ויכולות להגיע אל אזורים שונים ברחבי חלל הפה, לרבות בנקודות רגישות בחניכיים. מברשת שכזו, שמתאימה לכם משתי הבחינות הללו, תסייע לכם לנקות עששת ולהיפטר מדלקת חניכיים.
טעויות בשמירה על היגיינת הפה: מברשת שיניים חדשה

3. שימוש במברשת שיניים ישנה

רוב השינניות נותנות לנו בסוף הטיפול מברשת שיניים חדשה, ומזכירות לנו שעלינו להחליף אותה כל 3 חודשים. היום נגלה לכם שהסיבה להמלצתן היא לא רק אי הנוחות שנלווית לשימוש במברשת שכבר ברשותכם זמן רב, אלא הרבה מעבר לכך. מתברר שכאשר אתם משאירים את מברשת השיניים שלכם לאחר הצחצוח במקום כלשהו בחדר האמבטיה, היא מתלכלכת ברמה שקשה לנקות אותה. יתרה מכך, אם אתם מאכסנים אותה באזור סגור שיש בו גם שירותים, אתם מזהמים אותה עם שאריות שמשפריצות לכל עבר בכל פעם כשאתם מורידים את המים באסלה. כדי להפחית את הסיכוי לזיהומים שכאלו, תוכלו לכסות את מברשת השיניים שלכם או לשקול לאכסן אותה במקום אחר, למשל, על כוננית לצד המיטה או בארון תרופות. בכל מקרה, לא משנה כמה אתם אוהבים את מברשת השיניים שלכם – הקפידו להחליף אותה בזמן.

4. צחצוח מיד לאחר סיום ארוחה

סיימתם סעודה וכעת אתם רוצים להיפטר מכל הלכלוכים שהצטברו על השיניים שלכם ומהריח שיש בפיכם? הרגל שכזה בהחלט מומלץ אם צרכתם מאכלים או משקאות ממותקים ועתירי פחמימות, שעלולים לעודד התפתחות חיידקים שפוגעים בזגוגית השן. עם זאת, אם מדובר בארוחה רגילה ללא רכיבים שכאלה, כדאי לכם לחכות 15-30 דקות, מכיוון שזה פרק הזמן שלוקח לריר שלכם להילחם בחומצות השונות שיש באוכל ושמזיקות לחלל הפה. בניגוד למה שאתם חושבים, אם תתערבו ברגעים אלו, אתם עלולים לפגוע בזגוגית השן, מכיוון שזהו הזמן שבו היא הכי רגישה לנזקים. בשל כך, במקום למהר לצחצח שיניים לאחר ארוחה, עצרו וחשבו האם זהו פרק הזמן הנכון לכך, או שכדאי לכם לחכות.
טעויות בשמירה על היגיינת הפה: שולחן שעליו פריטים של סעודה

5. שיטת צחצוח שגויה

כשהראו לנו איך לצחצח שיניים בילדותנו, אמרו לנו להזיז את המברשת מצד לצד, אך היום נגלה לכם שמדובר בטעות גדולה שקל לתקן. אם תשאלו רופאי שיניים או שיננית כיצד לעשות זאת, הם ימליצו לכם להתחיל את מלאכת הצחצוח מהחניכיים, ומשם להעלות את המברשת עד לקצה העליון של השיניים, ולאחר מכן להחזירה מטה בתנועה מעגלית ועדינה. שיטה שכזו היא יותר עדינה ויותר יעילה בכל הקשור להסרת חיידקים שמצטברים ברווחים שבין השיניים, ובין כל שן לחניכיים. בנוסף לכך, חשוב להחזיק את המברשת בזווית של 45 מעלות ביחס לקו החניכיים, כדי לזכות בצחצוח יעיל יותר. כמו כן, אינכם צריכים לשפשף את מברשת השיניים חזק, מכיוון שהחיידקים שבפיכם הם עדינים ורופפים, ולכן מאוד קל להסיר אותם גם עם פעולה עדינה יותר. הסתכלו על פעולת הצחצוח כ"עיסוי השיניים", וכך תהפכו אותה למעט יותר יעילה, בטוחה ומדויקת.

6. שטיפת הפה במים לאחר הברשת השיניים

כולנו יודעים שעלינו להבריש את השיניים עם משחה, לירוק אותה החוצה ולאחר מכן לשטוף עם מים את השאריות שנותרו בפה. היום נגלה לכם שהרגל שכזה הוא שגוי, מכיוון שמים מורידים את יעילותו של הפלואוריד שנמצא במשחת השיניים שלכם ושנועד למנוע עששת. אם תחשבו על כך, בסוף כל טיפול אצל השיננית שנחתם בפלואוריד, עלינו להימנע ממים ומאוכל למשך כחצי שעה, בדיוק מהסיבה הזו שקשורה לפגיעה בפעולת חומר זה. בשל כך, התייחסו אל צחצוח השיניים באופן דומה, וחכו פרק זמן דומה לאחר סיום פעולת הצחצוח. אל דאגה, העולם יחכה לכם, ואתם תועילו לשיניים שלכם.
טעויות בשמירה על היגיינת הפה: יד מחזיקה כוס מים

7. חוסר הקפדה על ניקוי הלשון

כשמדברים איתנו על היגיינת הפה, רבים מאיתנו חושבים על צחצוח שיניים ושוכחים חלק מהותי מהתהליך שהוא ניקוי הלשון. צחצוח איבר חשוב זה חשוב מכיוון שהוא מסייע להסיר ממנו חיידקים ולמנוע ריח רע מהפה. כדי לעשות זאת, אתם יכולים להשתמש במנקי לשון מתכתיים או מפלסטיק שנמצאים בחנויות שונות, או במברשת השיניים שברשותכם. אחת השיטות המומלצות ביותר להשתמש בהם היא על ידי שפשוף קדימה ואחורה למשך כמה פעמים, ויריקת הריר שנאסף בתהליך. אם אתם מתלבטים באיזה כלי להשתמש כדאי לכם להשתמש כדי לזכות בתוצאה מושלמת, מומחים רבים ימליצו לכם לבחור במנקה לשון, המחקר הבא מ-2004 תומך בהמלצה הזו. בכל מקרה, אל תוותרו על ניקוי הלשון, מכיוון שמדובר בפעולה חשובה שעשויה לסייע לבריאות חלל הפה ושאפשר לעשות בכל צחצוח שיניים.
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.