print header

אוסף מתכוני מנות שבבסיסן נמצאות נודלס טעימות

מי שאוהב לאכול מנות מהמטבח האסייתי לבטח מכיר לפחות מנה אחת שיש בה נודלס טעימות ומנחמות, אך כדאי לדעת שמשתמשים בהן גם במטבחים אחרים. את הנודלס אפשר לחלק לסוגים רבים כמו למשל אטריות אורז, אטריות שעועית, אטריות סובה ועוד, ובאוסף המתכונים הבא אתם הולכים להכיר 5 מנות שבכולן יש סוג כזה או אחר, אך הטעמים והרכיבים משתנים ממנה למנה. אנחנו מזמינים אתכם להמשיך ולקרוא ולגלות את המתכונים המיוחדים, הפשוטים להכנה והמפתיעים שבבסיסם עומדות האטריות הממכרות הללו, כך שתוכלו להפתיע את האורחים שלכם ולחדש את מגוון המאכלים שאתם כבר מכינים.
מתכון לנודלס סובה עם קייל

היידי סוונסון היא מחברת ספרי בישול צמחוניים, וישנם למעלה מ-100 ספרים שהיא השיקה. המתכון המיוחד הבא לאטריות סובה עם קייל הוא המצאה שלה ואחרי שתטעמו אותו תרצו לנכס אותו לעצמכם. הפשטות שבתהליך ההכנה של המנה הממכרת הזו, לצד הטעם העשיר שלה, יגרמו לכל הטועמים ממנה לרצות לקבל לידיהם את המתכון המנצח שלכם.

מתכון לנודלס סובה עם קייל מקור תמונה: bonappetit
רכיבים לאטריות סובה עם קייל:
עלי קייל - 4 כוסות (קצוצים גס)
פתיתי קוקוס - ¼1 כוסות (לא ממותקים)
מלח - ½ כפית
שמן זית - 1 כוס (מחולקת)
אטריות סובה - 230 גרם
טחינה - 3 כפות
רוטב סויה - 3 כפות
דבש - 1 כף
שמן שומשום - 2 כפיות
פתיתי צ'ילי - ½ כפית
ליים - 1
מתכון לנודלס שומשום עם טופו פריך

כל מי שמזמין נודלס במסעדות שונות לרוב נתקל באותם סוגי מנות ובאותם הטעמים, אבל אחרי שתכירו את המתכון הבא לנודלס שומשום עם טופו פריך - אתם תתחילו להכין אותו באופן קבוע בעצמכם. הסוד במתכון המושלם הזה הוא שימוש ברוטב שנותר במחבת לאחר הבישול, שמהווה את הבסיס לטעם השומשום שמלווה את המנה המנצחת הזו. אז קדימה, המשיכו לקרוא וגלו איך בזמן קצר תכינו מנת נודלס טעימה ומיוחדת.

מתכון לנודלס שומשום עם טופו פריך מקור תמונה: bonappetit
רכיבים לנודלס שומשום עם טופו פריך:
מלפפונים - 2 (בינוניים, פרוסים דק לעיגולים)
מלח - קמצוץ
ג'ינג'ר - 1 (קלוף ומגורד - חתיכה של 4 ס"מ)
חומץ אורז - 5 כפות (מחולקות)
צ'ילי אדום - 1 (פרוס דק ללא גרעינים)
רוטב סויה - ¼ כוס
דבש - 3 כפות
טופו - 350 גרם (שטוף וסחוט)
שמן קנולה - ¼ כוס
אטריות סובה - 120 גרם
טחינה - 2 כפות
בצל ירוק - 3 גבעולים (חתוך דק באלכסון)
מתכון לאטריות אורז עם רוטב קשיו וירקות פריכים

המתכון הבא לאטריות אורז עם רוטב קשיו וירקות פריכים הוא למעשה גרסה שונה ומעניינת לסלט ירקות מבושל מהמטבח האינדונזי - מנה ששמה הוא גאדו-גאדו. בסלט הטעים הזה בולט יותר מכל רוטב הבוטנים, אבל במתכון המיוחד שלנו אנו נכין רוטב קשיו פשוט להכנה, שיחד עם הרכיבים הנוספים במנה יגרמו לסועדים ללקק את האצבעות שלהם.

מתכון לאטריות אורז עם רוטב קשיו וירקות פריכים מקור תמונה: bonappetit
רכיבים לאטריות אורז עם רוטב קשיו וירקות פריכים:
קשיו - ⅓1 כוסות (מחולקות)
ג'ינג'ר - 1 חתיכה (כ-3 ס"מ, קלוף וקצוץ גס)
פלפל צ'ילי - ½ (ללא זרעים, קצוץ גס)
רוטב סויה - 3 כפות
שמן שומשום - 1 כפית
מיץ ליים - 6 כפות (סחוט טרי, מחולקות)
אטריות אורז - 120 גרם
מלח - לפי הטעם
מלפפון - 1 (בינוני, חצוי ופרוס דק באלכסון)
צנוניות - 4 (בינוניות, ללא גבעולים, קצוצות)
גזר - 2 (קטנים, קלופים ופרוסים דק לעיגולים)
בצל ירוק - 2 (קצוץ באלכסון)
כוסברה - 1 כוס (קצוצה גס)
מתכון לקציצות בשר ברוטב הויסין עם אטריות שעועית

לשים קינואה בקציצות בשר אולי נשמע לחלקכם הגדול כדבר מוזר ביותר, אך אם תסמכו עלינו תגלו כי זה דווקא עוזר לשמור עליהן אווריריות מתמיד. אתם ודאי שואלים את עצמכם כיצד מכינים אותן, וכעת אתם הולכים לגלות את התשובה לכך בזכות המתכון המעולה הבא לקציצות בשר ברוטב הויסין עם אטריות שעועית.

מתכון לקציצות בשר ברוטב הויסין עם אטריות שעועית מקור תמונה: bonappetit
רכיבים לקציצות בשר:
קינואה - ½ כוס (שטופה, אדומה או לבנה)
מלח - קמצוץ (להרתחה)
שיני שום - 3 (כתושות)
ג'ינג'ר - 1 חתיכה (כ-3 ס"מ, מקולף וקצוץ דק)
פתיתי צ'ילי - ½ כפית
רוטב הויסין - 5 כפות (מחולקות)
בשר טחון - 500 גרם
רכיבים למנת אטריות שעועית:
רוטב סויה - 2 כפות
שיני שום - 3 (קצוצות דק)
ג'ינג'ר - 1 (כ-3 ס"מ, מקולף וקצוץ דק)
סוכר - 2 כפיות
שמן קנולה - 2 כפות (מחולקות)
אפונת שלג - 2 כוסות (חצויה)
קישואים - 2 (קטנים, חתוכים לרצועות קטנות - כ-4 כוסות)
נבטי מש - 1 כוס
מלח - לפי הטעם
מתכון לאטריות אורז אל פומודורו עם שמן צ'ילי

מנות אשר נקראת אל פומודורו הן לרוב עשירות מאוד ברוטב עגבניות סמיך אשר מאפיין בעיקר את המטבח האיטלקי. במתכון הבא שלפניכם – מתכון לאטריות אורז אל פומודורו עם שמן צ'ילי - תזכו לקבל הצצה זריזה וטעימה אל המטבח הים תיכוני הנהדר הזה. אנו בטוחים שאחרי שתכינו את המנה הזו ותגישו אותה אל השולחן, הסועדים לא יאמינו שלקח לכם רק כמה דקות להכין אותה.

מתכון לאטריות אורז אל פומודורו עם שמן צ'ילי מקור תמונה: bonappetit
רכיבים לאטריות אורז אל פומודורו עם שמן צ'ילי:
מלח - קמצוץ (להרתחה)
אטריות אורז - 340 גרם (רחבות)
שיני שום - 6 (חתוכות דק)
פלפל צ'ילי - 1 (פרוס דק)
בזיליקום - 2 ענפים (ועוד מספר עלים קרועים להגשה)
עגבניות שרי - 1.5 ליטר (חצויות אם הן גדולות)
שמן צ'ילי - מעט (להגשה)
שומשום - מעט (להגשה)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.