print header

יתרונותיהם הבריאותיים של 10 סוגי חמאה שונים

אחד הרכיבים הנפוצים ביותר במטבח של רבים מאיתנו הוא החמאה – אם זה לבישול, לאפייה, להכנת סוגים רבים של מנות וגם לסתם מריחה פשוטה על פרוסת לחם כדי "לסגור פינה" בין הארוחות. אמנם הסוג הפופולארי ביותר של חמאה הוא כנראה זה המיוצר מחלב בקר, אך אליו מצטרפים כיום סוגים שונים, מגוונים ורבים של חמאות אחרות – חלקן חלביות וחלקן צמחיות "למהדרין" ומיוצרות מסוגים שונים של אגוזים. כדי לעשות לכם קצת סדר בכל מיני החמאות הללו וביתרונות שהן מעניקות לגופנו, וגם כדי להכיר לכם סוגים שאולי בכלל לא ידעתם שקיימים - אספנו כאן בפניכם 10 מהן, יחד עם פירוט מסודר על היתרונות הבריאותיים של כל אחת ואחת; החליטו אתם איזו מהן הכי מתאימה וקורצת לכם, וצרכו אותה בהנאה רבה.

יתרונות סוגי חמאה: פרוסת לחם ולצדה חמאה

1. חמאת בקר

לחמאה הזו, שכאמור נחשבת לגרסה הרגילה והמקורית של המאכל, מתברר שיש לא מעט יתרונות. בין אלו אפשר למנות: הגנה על המעיים מפני זיהומים, מניעת דלקות בגוף, שמירה על תפקוד תקין של המוח, אספקת מינרלים ואנרגיה חיונית לגוף, הורדת אחוזי השומן ועוד ועוד  - את הרשימה המלאה של היתרונות תוכלו לגלות בכתבה הבאה.

2. חמאת בוטנים

אין ספק שחמאת בוטנים היא כנראה הפופולארית ביותר מבין חמאות האגוזים השונות, הרבה בזכות ממרחים ממותגים שלה למיניהם שזכו לתפוצה רחבה בכל העולם. עם זאת, כמובן שהאפשרות הבריאה ביותר לשימוש בחמאה הזו היא בגרסה הטבעית שלו, ולא זו הממותגת שמוסיפים לה סוכר ומרכיבים תעשייתיים אחרים. חמאת הבוטנים הטבעית עשירה בחלבון ובחומצות שומן חיוניות שעוזרות בוויסות רמות הכולסטרול בגוף, ותוכלו ללמוד עוד על יתרונותיה בכתבה הבאה

יתרונות סוגי חמאה: סכין למריחה בתוך צנצנת חמאת בוטנים

3. חמאת שקדים

בהשוואה לחמאת בוטנים, חמאת השקדים אמנם מכילה את אותה כמות חלבון ל-2 כפות – כ-7 גרם בסך הכל, אך היא עשירה יותר ממנה בסידן, וכן יש בה כ-50% יותר מגנזיום. סוג החמאה האגוזית הזו מכיל גם מינונים גבוהים של שומנים בלתי רווים, המסייעים בצמצום הכולסטרול הרע LDL)) בגוף. חמאת השקדים טובה כממרח וכתחליף לחמאת בקר או לשמן במאפים, והיא יכולה לשמש אתכם גם כתוספת למרקים או לשייקים כדי להסמיך את המרקם שלהם.

4. חמאה מזוקקת

חמאה מזוקקת היא חמאה רגילה – מחלב בקר - שעברה תהליך קצר של בישול וזיקוק; החמאה הזו – שנקראת גם "סמנה" ו"גהי" ואופיינית למטבחים מסוימים – היא מופחתת לקטוז, בריאה יותר מחמאה רגילה ועשירה בוויטמינים, בייחוד בוויטמין K2 החיוני להתפתחות תקינה של הגוף. אם אתם רוצים להכיר יותר את יתרונות החמאה המזוקקת ולהבין כיצד תוכלו להכין אותה בעצמכם – לחצו כאן.

יתרונות סוגי חמאה: קערה ובה חמאה מזוקקת

5. חמאת עיזים

לחלב עיזים יש לא מעט יתרונות בריאותיים משמעותיים וידועים, ולכן גם חמאת העיזים המופקת ממנו עשירה בסגולות בריאותיות מגוונות; היא דלה בלקטוז, קלה יותר לעיכול מחמאה מחלב בקר, וכך גם יכולה לשמש כתחליף ראוי לאלו הסובלים מרגישות ללקטוז. בנוסף, חמאת העיזים דלה בכולסטרול, והשומנים שבה תורמים לתהליך העיכול ומשפרים אותו. את חמאת העיזים ניתן להמיס בקלות ובמהירות, לכן טוב תעשו אם תטגנו בה קלות מעט ירקות ירוקים כמנת ביניים או ארוחת ערב ראויה וטובה.

6. חמאת גרעיני דלעת

חמאת גרעיני הדלעת מצטיינת בכמות גבוהה במיוחד של חלבון – בכל 200 קלוריות של חמאה זו יש יותר חלבון מבכל אחת מחמאות האגוזים האחרות שהזכרנו כאן. בנוסף, החמאה הזו גם עשירה ברכיבים בריאים במיוחד כמו למשל אבץ, החיוני ביותר למערכת החיסונית, מגנזיום המשמעותי לבריאות הלב, חומצות שומן אומגה 3 ועוד. כדי להשתמש בחמאה הזו למאכל, מומלץ לערבב אותה עם מעט דבש כדי לאזן את טעמיה, ואז למרוח אותה על פרוסת לחם או להשתמש בה כתחליף לחמאת בוטנים במתכונים ומנות שאתם מכינים.  

יתרונות סוגי חמאה: גרעיני דלעת

7. חמאת פיסטוק

אחד היתרונות הגדולים של חמאת פיסטוק טמון בכך שהיא דלה מאוד בשומן – יש בה בסך הכול 13 גרם שומן ל-2 כפות בסך הכל (זאת בהשוואה ל-18 גרם השומן שיש באותה כמות של חמאת שקדים למשל) ועדיין יש בה גם 6 גרמים מכובדים מאוד של חלבון. בנוסף החמאה הזו נקייה מכולסטרול ושופעת באשלגן, סיבים ונחושת – כל אלו עוזרים בבניית עצמות חזקות ורקמות איתנות. כדי להשתמש בחמאת הפיסטוק, ערבבו אותה עם מעט גבינה אהובה או מאכל קרמי אחר – והשתמשו בה כמטבל, כממרח או כבסיס לקינוחים כאלו ואחרים שאתם מכינים.

8. חמאת אגוזי לוז

היא עשירה בחלבון, סיבים, ויטמין E, ויטמין B1, מגנזיום, מנגן ונחושת, וגדושה באינספור נוגדי חמצון חיוניים שתורמים לבריאות הלב ולהפחתת דלקות – אין ספק שחמאת אגוזי לוז היא חלופה מצוינת לכל אחת מהחמאות שהוזכרו פה, ובעזרת המתכון הפשוט הבא גם תוכלו להכין אותה בבית בעצמכם; היא יכולה לשמש אתכם גם כממרח בריא וגם להכנת מאפים טעמים.

יתרונות סוגי חמאה: אגוזי לוז

9. חמאת קשיו

חמאת קשיו עשירה בשומנים בלתי רווים, שכפי שכבר הבנתם מסייעים בהורדת רמות הכולסטרול בדם, ומעבר לכך היא גם מכילה כ-80% מן הכמות המומלצת לצריכה יומית של נחושת. אמנם סוג החמאה הזה דל בסידן לעומת כל שאר סוגי חמאות האגוזים שהצגנו כאן, אך הוא עדיין שופע במגנזיום ובחומצה אולאית שתורמים לבריאות הלב וכן מעלים את כמות התרכובת האורגנית ביוטין בגוף – שאחראית בין היתר לחיזוק השיער, העור והציפורניים. חמאת הקשיו מצויינת להרכבת רטבים ומנות קארי שונות, וכן יכולה להוות תחליף צמחוני למוצרי שמנת למיניהם כמו גבינות.

10. חמאת גרעיני חמנייה

חמאת גרעיני חמנייה יכולה לשמש כחלופה מצוינת לאלו מביניכם שרגישים לבוטנים או לאגוזים מכל סוג שהוא; יש בה יותר סיבים, מגנזיום, ויטמין E, אבץ ונחושת מבמרבית סוגי החמאות שהזכרנו כאן, וכן גם סלניום – מרכיב מצוין בכל מה שקשור לוויסות הכולסטרול בגוף. השתמשו בחמאה זאת להכנת רטבים לסלטים למיניהם.

מקור תמונה: Joy

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.