print header

6 מתכונים משובחים מהמטבח הצרפתי הקלאסי

המטבח הצרפתי נחשב לקלאסי ביותר מבין כלל המטבחים העולמיים הקיימים, ומגוון המנות המרשימות המגיעות ממחוזות שונים בחבל הארץ המדהימה הזו יכולות למלא ספרייה שלמה עם ספרי מתכונים עבי קרס שבעזרתם ניתן ליצור חוויה קולינארית משובחת. הכוכבים הראשיים המוכרים ביותר במטבח המפואר הם הבגט, מרק הבצל המוקרם, בצק העלים הכרוך ועוד מגוון רחב של צירים ורטבים מעולים. על מנת שתכירו עוד מנות קלאסיות, מפוארות וטעימות במיוחד, כדאי שתנסו 6 מתכונים אשר איתם תוכלו להרכיב ארוחה נהדרת על טהרת המטבח הצרפתי. תוכלו לפנק עם מטעמיו את היקרים לכם מכל במנות מוכרות פחות, וגם בחלק מסדרת הכוכבים הראשיים שהכי מזוהים עם המטבח הקלאסי הזה.
מתכון למרק וישיסואז צרפתי
הטעם המענג והמרקם הנימוח, הם שעושים את המרק הקטיפתי הזה למה שהוא. הגאונות במרקים מסוג זה באה לידי ביטוי דווקא בהגשה, שכן את המנה הזו ניתן להגיש חמה ומהבילה עם קרוטונים, או קרה מאוד עם עירית קצוצה. לכן לא ממש משנה מה מזג האוויר בחוץ, נסו את מתכון מרק הווישיסואז שלפניכם וגם אתם תתאהבו בו.
מתכון למרק וישיסואז צרפתי מקור תמונה: myfrenchheaven
רכיבים למרק צרפתי:
כרישה - 300 גרם (בערך שתי כרישות בינוניות - בעיקר החלק הלבן)
תפוחי אדמה - 500 גרם
חמאה - 1 כף
בצל - 1 (קטן)
ציר ירקות - 4 כוסות (מתכון לציר ירקות או 4 כפיות אבקת מרק ירקות מהולות ב-4 כוסות מים)
חלב - 1 כוס
גבינת שמנת - 80 גרם (30% שומן, בטעם טבעי)
עירית - חופן (קצוצה, לקישוט)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אגוז מוסקט - לפי הטעם
מתכון לסלט עדשים עם ירקות
סלט עדשים ירוקות נחשב מנה מאוד פופולרית בצרפת, כשהטעם הנהדר והערכים התזונתיים הרבים מהווים גורם חשוב לבחירת מרכיב זה במתכון. לכן, אם מתחשק לכם לאכול מנה בריאה, קלילה ועשירה בוויטמינים, כדאי לכם לנסות את הסלט שלפניכם, שיגרום לכם להרגיש כמו במסעדה צרפתית אמיתית ובמקביל ליהנות מאוכל מזין ובריא.
מתכון לסלט עדשים עם ירקות מקור תמונה: cuisine.journaldesfemmes
רכיבים לסלט:
עדשים ירוקות - 120 גרם (מיובשות)
קישוא - 1 (שטוף וחתוך לקוביות בינוניות)
פלפל אדום - 1 (שטוף וחתוך לקוביות בינוניות)
עגבנייה - 1 (שטופה וחתוכה לקוביות בינוניות)
אבוקדו - 1 (קלוף, מגולען וחתוך לקוביות בינוניות)
מיץ לימון - מ-½ לימון
בזיליקום - חופן עלים (קצוצים)
שמן זית - 2 כפות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון לפיסלדייר – מאפה פרובנסיאלי
הפיסלדייר הוא מאפה צרפתי טעים ומיוחד המזכיר פיצה, אך משלב בתוכו את מגוון עשבי התיבול המזוהים עם האזור הים תיכוני של פרובנס. את הפעם הראשונה שבה תטעמו את המאפה המושלם הזה אתם תשחזרו שוב ושוב מרוב האושר העילאי שהמנה הזו תסב לכם. נסו את המתכון הבא והרשו לעצמכם להרגיש כמו בטיול חלומי בריביירה הצרפתית.
מתכון לפיסלדייר – מאפה פרובנסיאלי מקור תמונה: tinoucuisine
רכיבים לבצק:
קמח - 500 גרם
מים - 200-250 מ"ל
מלח - 1 כף
שמן זית - 1 כף
רכיבים למילוי והרכבת המאפה:
מלח - ½ כפית
שמן זית - 1 כף
בצל - 700 גרם (פרוס)
אנשובי - 2 קופסאות (שמן)
זיתים שחורים - 20 יחידות (מגולענים)
הרבס דה פרובנס - 2 כפות (ניתן להשיג ברשתות המזון)
סוכר - 1 כף
מתכון לאומצה מפולפלת - סטייק בנוסח צרפתי
מתכוונים לארח או סתם לפנק במנה משובחת? הכירו את אחת ממנות הביסטרו הצרפתיות הקלאסיות ביותר – "סטייק או פואבר", או בעברית "אומצה מפולפלת". בזכות היותה מנה קלה ואלגנטית שגורמת לפליאה אצל כל מי שטועם ממנה, אתם תשאירו רושם טוב על האורחים שימשיכו לדבר על הסטייק המעולה שלכם עוד הרבה מאוד זמן.
מתכון לאומצה מפולפלת - סטייק בנוסח צרפתי מקור תמונה: andrewzimmern
רכיבים לסטייק:
סטייקים - 4 יחידות (במשקל 280-320 גרם לכל יחידה, סינטה או פילה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
בצלצלי שאלוט - 4 כפות (קצוצים)
טימין - 1 כפית (מיובש)
פלפלים ירוקים - ¼ כוס (חריפים, במי מלח ומסוננים)
ליקר שרי - 2 כפות
ברנדי - ¼ כוס
ציר בקר - 1 כוס (מתכון לציר בקר, או 1 כפית אבקת מרק עם כפית אבקת ציר בקר)
חלב סויה - ½ כוס
מתכון לקרם ברולה

קרם ברולה - שכבת קרמל פריכה וזהובה הנוצרת בתהליך חריכת סוכר בחום גבוה. את קרם הקרמל מנפצים בהנאה בעזרת כפית, ומתחת ממתין קרם וניל אפוי, עדין ומתקתק. שילוב המרקם החם והקר יחד יוצרים בהרמוניה מושלמת קינוח נהדר מהמטבח הצרפתי, כשפירוש השם קרם ברולה בצרפתית הוא "קרם שרוף".

מתכון לקרם ברולה: קרם ברולה עם כפית

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים קרם ברולה:

מקל וניל: המקל והגרגרים מעניקים לקינוח טעם מדהים, ומומלץ לא לוותר עליהם! אם החלטתם להחליף אותם השתמשו בתמצית או מחית וניל. אפשר להחליף את מקל הווניל במקל קינמון.

שדרוג הטעם: אפשר להוסיף לשמנת בזמן הרתיחה מעט רום או ברנדי, וגם קליפת לימון או תפוז מגוררת.

השוואת טמפרטורה: איחוד שתי תערובות השמנת והחלמונים מונעת מהחלמונים להתבשל ולהפוך לחביתה מתוקה. יוצקים באיטיות את תערובת השמנת בזרם דק ואיטי לתערובת החלמונים הקרה תוך כדי ערבוב נמרץ, מאחדים ומשווים את הטמפרטורה בין שתי התערובות.

סינון התערובת: לאחר יצירת קרם הווניל, מומלץ להעביר אותו במסננת כדי שלא יהיו גושים בקרם עצמו ויתקבל קרם קטיפתי.

אפייה: יוצקים את התערובת לכלים אישיים חסיני חום או כוסות, ומכניסים אותם לתנור בתוך סוג של בן מארי – בתבנית אפייה רחבה וגבוהה עם מים רותחים. לאחר ההוצאה מהתנור מומלץ להוציא את הקינוחים מהמים הרותחים כדי שלא ימשיכו להתבשל.

הסוכר מעל: מומלץ להשתמש בסוכר דמררה חום, שלעומת הסוכר הלבן נמס מהר יותר. אפשר להחליף את הדמררה בסוכר לבן.

ברנר / מבער: את הברנר מחזיקים במרחק של כ-6 ס"מ מהקרם. המטרה היא קרמול הסוכר ולא חימום הקרם. דרך נוספת לקרמול אם אין לכם מבער היא לחמם את התנור לטמפרטורה הכי גבוהה, לפזר סוכר על הקרם, להכניס לתבנית עם קוביות קרח, להכניס למדף העליון בתנור ולאפות כ-10 דקות, עד שהסוכר מתקרמל.

הצעת הגשה: מומלץ להגיש את הקרם עם פירות יער, אוכמניות, פטל או דובדבנים מעל כדי לאזן את המתיקות ולהוסיף מעט חמצמצות ויופי.

להפיכת המתכון לפרווה: המירו את השמנת בקרם קוקוס.

 

רכיבים לקרם ברולה:
שמנת מתוקה - 500 מ"ל (מיכל גדול שלם)
סוכר - ½ כוס (100 גרם)
תמצית וניל - 2 כפיות
מים רותחים - לפי הצורך
רכיבים לשכבת הקרמל:
סוכר חום - ½ כוס (100 גרם)
מתכון לקרואסון בשני צבעים
קרואסון הוא מן המאפים הכי מזוהים עם המטבח הצרפתי הקלאסי. אם בעבר היו נוהגים לחשוב שאין כבר מה לחדש במאפה הטעים הזה, טעו ובענק! מתכון הקרואסון בשני צבעים שלפניכם הוא מעין יצירת פאר צעירה ומלאת תשוקה למאפה האהוב והמיוחד.
מתכון לקרואסון בשני צבעים מקור תמונה: iletaitunefoislapatisserie
רכיבים לקרואסונים:
קמח - 500 גרם
שמרים יבשים - 2 כפות
מלח - 10 גרם
סוכר - 50 גרם
חלב - 125 מ"ל
מים - 125 מ"ל
צבע מאכל אדום - לפי הצורך
חמאה - 300 גרם (רכה אבל לא מדי)
ריבת פטל - לפי הצורך
חלבון ביצה - 1 (להברשה)
לחצו כאן כדי לגלות מתכונים נוספים ממטבחים מרחבי העולם
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.