print header

14 מאכלים טעימים שנלחמים בדלקות

אורח חיים בריא הכולל אכילה נכונה והתעמלות מאפשר לנו לשמור על גוף חזק לאורך זמן, ולחיות חיים מלאים. למרות זאת, ישנם מקרים בהם שמירה על אורח חיים שכזה לא מביאה מזור לכאבים שיש לכולנו, שנובעים פעמים רבות בגלל דלקות שנוצרות באזורים שונים בגופנו. בין שאתם לא מקפידים על אורח חיים בריא ובין שאתם עושים זאת ועדיין סובלים מכאבים, מומלץ לכם לנסות את המזונות הבאים שיביאו מזור לגופכם. 14 המאכלים הנפלאים הללו נלחמים בדלקות הודות לרכיבים טבעיים שיש בהם, ותוכלו לשלב אותם לסירוגין בתזונה שלכם, גם כדי לבחון אילו מהם מסייעים לכם בצורה הטובה ביותר בהפחתת דלקות וגם על מנת לקצור את התועלות הרפואיות של כולם.
 
 

1. עגבניות

עגבניות אדמוניות ועסיסיות הן לא רק טעימות, אלא עוזרות להילחם בדלקות הודות לתכולת הליקופן שבהן. הרכיב הזה הוא פיגמנט שנמצא בריכוז גבוה בעגבניות ומשמש כנוגד חמצון שנלחם בתהליכים דלקתיים שונים בגוף. הליקופן מסייע במיוחד לדלקות בריאות ובדרכי הנשימה כמו שיעול, ליחה ועוד, כך שמומלץ להגביר את צריכת העגבניות בימי החורף בהם רבים סובלים מצינון ושפעת. כדי להגביר את צריכת הליקופן, מומלץ גם לשתות מיץ עגבניות שבמחקר שפורסם בשנת 2013 נמצא כבעל יכולת להילחם בדלקות מערכתיות, או להשתמש ברסק עגבניות בבישול כיוון שריכוז הפיגמנט בו גבוה במיוחד ויסייע לכם להפחית דלקות בגופכם.

2. פלפלים אדומים מתוקים

ה"גמבה" שכולנו אוהבים ולעתים אף מנשנשים כחטיף בריא יכולה להיות לוחמת חזקה בכל הנוגע לדלקות בגוף. מבין שלושת הפלפלים המתוקים הנפוצים – אדום, ירוק וצהוב, הגמבה האדמונית מכילה את הריכוז הגבוה ביותר של ויטמין C שנלחם ברדיקלים חופשיים שגורמים לדלקות. לצד הוויטמין הזה, פלפלים אדומים מתוקים מכילים גם רכיבים נוספים כמו בטא קרוטן, קוורציטין ולוטאולין, שלאחר עיכולם הם נעים ברחבי הדם, מגיעים לאזורים בהם יש דלקות ומנטרלים אותן בצורה יעילה.
מאכלים שנלחמים בדלקות: פלפלים אדומים מתוקים

3. ירקות ירוקים עם עלים

תרד, כרוב קייל, עלי בייבי ועוד יכולים לסייע לכם להילחם בדלקות בצורה יעילה במיוחד אם תכניסו אותם לתפריט התזונה היומי שלכם. הירקות הללו מכילים גם הם נוגדי חמצון ששומרים על שלמות דופן התאים בגוף ובכך מונעים דלקות, וגם פלבנואידים שנלחמים בהן. כדי לקצור את התועלת של ירקות ירוקים עם עלים בצורה הטובה ביותר, מומלץ להוסיף אותם לשייקים למיניהם, מה שיעזור לכם לצרוך יותר מהם יחד עם נוגדי החמצון שבהם, כמו גם כמות גבוהה של ויטמין K - חומר שמונע עקה חמצונית, דלקות ונזק למוח.

4. רוזמרין

לצמח התבלין רוזמרין יש טעם וריח נפלאים, אך רובנו ממעטים להשתמש בו בתפריט היומי, למרות שבהחלט מומלץ לשלב אותו בבישול. בצמח הייחודי הזה יש שילוב של שני רכיבים בשם חומצה קרנוסלית וחומצה קרנוסית, שיוצרים יחד שילוב מנצח שנלחם ביצירה של ציטוקינים – חלבונים שבעת היווצרות מרובה שלהם שלא לצורך גורמים לדלקות. 
מאכלים שנלחמים בדלקות: רוזמרין

5. אורז חום

אורז חום, בדומה לדגנים מלאים, עוזר להילחם בדלקות במערכת העיכול הודות לתכולה גבוהה של סיבים תזונתיים. הסיבים הללו עוזרים לנקות את מערכת העיכול ובכך למנוע תגובות דלקתיות, ובנוסף לכך הם מעוררים את הגנים לייצר בוטיראט – חומצת שומן ש"מכבה" גנים שגורמים לתגובות דלקתיות וגם לסוכרת. במחקר שפורסם בשנת 2014, החוקרים הצביעו על היעילות של אורז מבחינת לוחמה בדלקת וגם את השפעתו החיובית על בריאות המוח ושמירה על משקל תקין, כך שמומלץ בחום לאכול אותו באופן קבוע.

6. סלק

אחד הדברים שמעידים על נוכחות של נוגדי חמצון בירקות ופירות שונים הוא חוזק הגוון שלהם - כמו צבעו הסגול העז של הסלק. ירק השורש הזה מכיל את נוגד החמצון בטלאין שמעניק לו את צבעו הייחודי וגם את התכונות האנטי-דלקתיות שלו. מלבד נוגד החמצון הזה, בסלק יש כמות גבוהה של מגנזיום ואשלגן שגם הם מסייעים לגוף להילחם בדלקות ולמנוע כאבים הנובעים מהם, מה שבהחלט הופך את ירק השורש הזה למומלץ בסלטים ותבשילים למיניהם.
מאכלים שנלחמים בדלקות: ראשי סלק קשורים יחדיו

7. לבונה

הלבונה היא צמח ייחודי אשר מכיל שרף, גומי ושמן שעוזרים להילחם בדלקות, ובעיקר בדלקות מפרקים. את הלבונה ניתן לרכוש בחנויות טבע ולשתות אותה בתור תמיסה או כפורמולה, ובכך להכניס לגוף את הרכיבים הטבעיים שירפאו אותו מבפנים ויילחמו בדלקות פרקים מגבילות, כמו גם בתסמיני אסתמה.

8. ארניקה מונטנה

ארניקה מונטנה היא צמח נוסף שניתן לרכוש בחנויות טבע וליהנות מיתרונותיו הבריאותיים הרבים, שכוללים בין היתר שיכוך דלקות. במשך מאות שנים השתמשו בארניקה מונטנה כדי לרפא חבלות, שברי מאמץ וכאבי שרירים, וכן על מנת להחיש החלמה של פצעים הודות לתכולה של ססקיטרפנים – רכיבים אנטי דלקתיים ומאלחשים שגורמים בו זמנית להפחתה בחומרת הדלקת, עיכוב היווצרות של תהליכים דלקתיים נוספים ואלחוש של הכאב והתסמינים שהיא גורמת להם.
מאכלים שנלחמים בדלקות: פרחי ארניקה מונטנה

9. סויה

זרעי הסויה, הידועים כ"אדממה", וכן מוצרי מזון המיוצרים ממנה, יכולים להוות מקור נפלא לחלבונים, וגם לשמש כמזונות נוגדי דלקות חזקים ויעילים במיוחד. במחקר שנערך באוניברסיטת אוקלהומה שבארצות הברית, נמצא שחולים שסבלו מדלדול עצם והכאבים שנלווים לו וצרכו 40 גרם חלבוני סויה ביום, חוו הפחתה במכאובים שלהם ונעו ביתר קלות. הסיבה לכך היא תוספת הסידן שסייעה בשיקום העצמות, לצד כמות גדולה של איזופלבינים – נוגדי חמצון שמצויים בסויה ושמקלים על דלקות ובו בזמן מסייעים לשכך את כאבים.

10. שמן קוקוס

שמן קוקוס עלה לכותרות בשנים האחרונות, וזה לא פלא לאור היתרונות הבריאותיים והשימושים הרבים שלו ברפואה וגם בטיפוח עצמי. ליתרונות הללו מצטרפות גם התכונות נוגדות הדלקת של השמן הבהיר הזה, שנובעות משילוב של חומצות שומן ונוגדי חמצון שיחדיו מתקנים נזקים חמצוניים וגם נזקים תאיים שמחמירים דלקות וגורמים לבעיות נוספות. שמן הקוקוס יעיל במיוחד בטיפול בדלקות מקומיות שאינן כרוניות, כך שאם אתם סובלים מדלקת בדרכי השתן או מפציעה, מומלץ לצרוך אותו כדי ליהנות מיתרונותיו.
מאכלים שנלחמים בדלקות: צנצנת של שמן קוקוס עם כף עץ קטנה בתוכה

11. סלרי

הירק הפריך הזה, שמשתלב מצוין במרקים, תבשילים וסלטים, יכול להוות פתרון מצוין לדלקות בגוף, כמו גם לסייע בהפחתת רמות הכולסטרול והורדת לחץ דם. ירק הסלרי עצמו וגם הזרעים שלו, שמשמשים לבישול, מכילים נוגדי חמצון ודלקות שמביאים להשפעות החיוביות הללו, ומפחיתים את הדלקת ותסמיניה ברחבי הגוף, בנוסף למתן אנרגיה הודות לוויטמינים והמינרלים שהם מכילים.

12. תפוחי עץ

מערכת העיכול שלנו היא מורכבת במיוחד, וצריך לשמור בה על מאזן החיידקים כדי למנוע דלקות ובעיות גסטרולוגיות. תפוחי עץ עוזרים להפחית דלקות במערכת העיכול הודות לעובדה שהם עשירים בסיבים וגם משמשים כפרה-ביוטיים – כלומר כאלו שמסייעים לחיידקים הידידותיים בקיבה לשגשג. בשילוב עם יוגורט, התפוחים יכולים להקל על מכאובים ודלקות במערכת העיכול, ולהחזיר אליה את המאזן החיובי שהיא זקוקה לו כדי לפעול באופן תקין ונטול בעיות.
מאכלים שנלחמים בדלקות: תפוחים בסלסלה

13. מיץ אננס

אם זה היה תלוי במרביתנו, היינו שמחים ליהנות מאכילתו של פרי אננס טרופי על בסיס יומי, אך העובדה שהוא אינו נפוץ בארץ ויקר למדי לא מאפשרת זאת. כדי ליהנות בכל זאת מיתרונותיו של הפרי הנפלא הזה וגם מטעמו, מומלץ לשתות מיץ אננס טבעי, שנמכר בחנויות טבע ומרכולים, ומכיל ברומלין – אנזים שנלחם בדלקות. האנזים הייחודי הזה נמצא באופן טבעי רק באננס, ושתיית מיץ זה תאפשר לכם לקבל את הברומלין בצורה טעימה ומרוכזת ובכך להילחם בדלקות מעיקות שאתם סובלים מהן.

14. שעועית שחורה

שעועית שחורה היא בעלת תכולה גבוהה של עמילן, שמאפשר לחיידקי הקיבה הטובים לשגשג ובכך לשמור על מאזן תקין במערכת העיכול. מעבר לכך, בשעועית השחורה ישנה תכולה גבוהה של סיבים תזונתיים, שגם הם נלחמים בדלקות במערכת העיכול ובגוף בכללותו. כאשר מוסיפים לכך את נוגדי החמצון החזקים שיש במאכל הקטן הזה, מקבלים איום משולש על הדלקות בגוף שמפחית אותן ומקל על התופעות הנגרמות בגללן.

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.