maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מתכון לביצים בנוסח איטלקי

לארוחת בוקר, צהריים או ערב, ביצים תמיד מציעות לנו שלל אפשרויות נהדרות להכנת מגוון מטעמים מיוחדים שכולם אוהבים. כדי ליהנות מהמרכיב הנפלא הזה, מומלץ לצוות לו מאכלים נוספים שמגבירים את טעמו ויוצרים מנה עשירה ומשביעה – כמו זו שיש במתכון שלפניכם. הביצים האפויות שתלמדו להכין יעזרו לכם להעשיר את התפריט היומי שלכם עם ניחוח איטלקי, בזכות רוטב מרינרה מעשה בית וגבינת מוצרלה נימוחה שקשה לעמוד בפניה. שיהיה בתיאבון!
 
 

רכיבים:

עבור רוטב המרינרה:
  • 400 גרם עגבניות משומרות
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 3 שיני שום גדולות פרוסות
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 עלי בזיליקום גדולים שטופים וקצוצים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
עבור הביצים האפויות:
  • שמן זית לטיגון
  • ½ כוס רוטב מרינרה (מתכון למעלה)
  • 2 ביצים
  • 2 כפות חלב
  • 2 כפות גבינת מוצרלה מגורדת
  • 1 כף גבינת פרמז'ן מגורדת
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • פטרוזיליה טרייה לעיטור (לא חובה)

אופן ההכנה:

רוטב מרינרה:

1. במחבת עמוקה ועל להבה בינונית חממו את שמן הזית וטגנו בו את הבצל עד להזהבה. הוסיפו למחבת את פרוסות השום וטגנו יחד עם הבצל במשך מספר שניות.

2. הוסיפו למחבת את העגבניות וכן מלח ופלפל. ערבבו היטב.

3. הניחו לרוטב להתבשל כ-10 דקות על הלהבה הבינונית ולאחר מכן הוסיפו לו את הבזיליקום הקצוץ. ערבבו היטב, בשלו 10 דקות נוספות והסירו מהכיריים.

ביצים בנוסח איטלקי:

1. חממו את התנור ל-220 מעלות ושמנו היטב תבנית חרס בנפח 300 מ"ל.

2. הוציאו ½ כוס מרוטב המרינרה (שמרו את השאר במקרר לשימוש מתי שתרצו) ופזרו אותו בתחתית התבנית המשומנת בצורה אחידה.

3. שברו את הביצים על הרוטב ותבלו אותן במלח ופלפל לפי הטעם. הוסיפו מעליהן חלב, מוצרלה ופרמז'ן.

4. הכניסו את התבנית לתנור למשך 15-18 דקות או עד שהגבינות יימסו ויתחילו לבעבע. 

5. הוציאו את התבנית מהתנור, עטרו בפטרוזיליה טרייה והגישו חם.

בתיאבון!

 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: