רוטב מרינרה:
1. במחבת עמוקה ועל להבה בינונית חממו את שמן הזית וטגנו בו את הבצל עד להזהבה. הוסיפו למחבת את פרוסות השום וטגנו יחד עם הבצל במשך מספר שניות.
2. הוסיפו למחבת את העגבניות וכן מלח ופלפל. ערבבו היטב.
3. הניחו לרוטב להתבשל כ-10 דקות על הלהבה הבינונית ולאחר מכן הוסיפו לו את הבזיליקום הקצוץ. ערבבו היטב, בשלו 10 דקות נוספות והסירו מהכיריים.
ביצים בנוסח איטלקי:
1. חממו את התנור ל-220 מעלות ושמנו היטב תבנית חרס בנפח 300 מ"ל.
2. הוציאו ½ כוס מרוטב המרינרה (שמרו את השאר במקרר לשימוש מתי שתרצו) ופזרו אותו בתחתית התבנית המשומנת בצורה אחידה.
3. שברו את הביצים על הרוטב ותבלו אותן במלח ופלפל לפי הטעם. הוסיפו מעליהן חלב, מוצרלה ופרמז'ן.
4. הכניסו את התבנית לתנור למשך 15-18 דקות או עד שהגבינות יימסו ויתחילו לבעבע.
5. הוציאו את התבנית מהתנור, עטרו בפטרוזיליה טרייה והגישו חם.
בתיאבון!
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: