print header

6 מתכונים נפלאים לחורף

צינת החורף כבר מורגשת באוויר ומלבד הבגדים החמים שיוצאים מהארון, נראה שכולנו כבר ששים להכין מתכונים עונתיים טעימים. לשמחתנו, מלבד גשם מבורך, החורף מביא עמו גם כמה מאכלים מיוחדים שאין בעונות השנה האחרות, ועכשיו זה הזמן לנצל אותם ולהכין מהם מתכונים נפלאים. 6 המתכונים שלפניכם מכילים רכיבים שיש בנמצא רק בחורף ומזכירים כמה ייחוד ויופי קיימים בעונת הקרירה ביותר בשנה.
מתכון קל לסלט תותים וחסה

רבים מכם ודאי תוהים על השילוב הלא שגרתי בין תותים לחסה, אך המתכון הבא מוכיח עד כמה ניגודים עובדים טוב זה עם זה. השילוב בין טעמו החמצמץ-מתקתק של התות לבין המרירות הקלילה שיש בחסה יוצר מנת פתיחה ייחודית, שבהחלט יכולה להפוך לארוחה בפני עצמה אם רק מצוותים לה לחם.

מתכון קל לסלט תותים וחסה מקור תמונה: Kerri
רכיבים לסלט תותים וחסה:
חסה - 10 עלים (חתוכה בצורה גסה)
כרוב - 300 גר' (חתוך דק)
צימוקים - ½1 כוסות (בהירים)
ענבים - 1 כוס (חתוכים לחצאים)
תותים - 400 גר' ( פרוסים בינוני)
בצל אדום - ½ בצל (חתוך דק)
צנוברים - 50 גר' (שלמים)
שקדים - 50 גר' (קלויים ופרוסים)
 
מתכון לתירס צלוי בנוסח מקסיקני (אלוטה)

התירס נמצא עכשיו בשיאו, וטעמו טוב מאי פעם בעונת החורף. כדי לשדרג את המנה הרגילה של תירס צלוי, נסו את המתכון הבא שמכיל גבינה, כוסברה ורכיבים נוספים שיהפכו את המנה לכוכבת הארוחה.

מתכון לתירס צלוי בנוסח מקסיקני (אלוטה) מקור תמונה: Jason Hamner
רכיבים לתירס הקלוי:
תירס - 6 קלחים (עם קליפה)
חמאה - 6 כפות (ללא מלח)
אבקת צ'ילי - 2 כפיות
כוסברה - ¼ כוס (טרייה קצוצה)
מיץ ליים - מ-2 ליים
גבינה צהובה - ½ כוס (קשה, מגורדת)
מתכון למשקה מוחיטו תפוז ופומלה

אין כמו משקה מרענן לצד ארוחה טעימה, והגרסה הבאה למוחיטו וודאי תהיה חביבה על כל הסועדים. השילוב בין החמיצות של הפומלה החורפית הנפלאה לבין טעמו החזק של הרום יוצר משקה אלכוהולי מיוחד, שיעורר את רוחו של כל אחד.

רכיבים לסירופ פומלה תפוז:
סוכר - 1 כוס
מיץ תפוזים - 1 כוס (סחוט טרי)
שורש כורכום - 1 (קלוף וחתוך גס)
תפוז - ½ כוס (פלחים חתוכים גס)
פומלה - ½ כוס (פלחים חתוכים גס)
רכיבים למוחיטו תפוז פומלה:
נענע - 4 עלים
מיץ ליים - 30 מ''ל
סירופ סוכר - 30 מ''ל (מתכון בהמשך)
רום לבן - 45 מ''ל
מי סודה - 45 מ''ל
רכיבים לסירופ סוכר:
סוכר - 1 כוס
מים - 1 כוס
 
מתכון לתבשיל בקר עם אפרסמונים

תבשיל חם הוא רעיון נהדר לימים קרים, ועם המנה הבאה, כולם יבקשו מכם את המתכון! האפרסמונים הכתמתמים גדלים כעת וניתן ליהנות מהם לא רק כפרי טעים אלא גם כחלק מתבשילים עם בשר.

רכיבים לתבשיל בקר:
אפרסמונים - 4 (קלופים חתוכים לקוביות)
בצל - 1 (קצוץ דק)
שורש ג'ינג'ר - 2 ס''מ (קצוץ דק)
פלפלים ירוקים חריפים - 3 (חתוכים דק)
שמן צימחי - 2 כפות
בשר בקר - 1 קילו (טחון או חתוך לקוביות)
עגבניות - ½1 כוסות (כתושות)
מים - ½ כוס
אבקת ציפורן - ¼ כפית
מלח - 1 כף
ציר עוף - 1 כוס (ניתן להמיר ב-1 כוס מים + כפית אבקת מרק עוף)
מתכון לעוף בשזיפים

ארוחות עם עוף הן תמיד אהודות וכאשר מצוותים אותן לפירות נהדרים, כמו שזיפים, מקבלים מאכל טעים במיוחד שאהוב גם על ילדים שלא תמיד ששים לאכול שילובים לא שגרתיים.

מתכון לעוף בשזיפים מקור תמונה: PnP!
רכיבים לעוף בשזיפים:
ירכיי עוף - 8 (נקיות)
שמן צמחי - 1 כף
אבקת צ'ילי - 1 כפית
שיניי שום - 4 (פרוס דק)
שורש ג'ינגר - 3 ס''מ (מגורד)
שזיפים - 8 (עגולים חצויים ומגולענים, ניתן להשתמש גם בשזיפים מיובשים)
רוטב סויה - 3 כפות
כוסברה - ½ חופן (טרייה, קצוצה דק)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון לעוגת קראמבל אגסים ושזיפים בניחוח תפוז

קינוח טעים הוא הדרך הטובה ביותר לסיום כל ארוחה, בין אם היא בחורף או במזגן המצנן של הקיץ, וכאשר מדובר במנה חמימה שנמסה בפה, התענוג גדל פי כמה. לאלו מכם שלא חוששים מהקור או פשוט מחפשים מנה נפלאה, מומלץ להגיש את הקינוח הבא לצד כדור גלידת וניל, שישתלב בצורה מעולה עם הפירות החמים.

מתכון לעוגת קראמבל אגסים ושזיפים בניחוח תפוז מקור תמונה: gorgeoux
רכיבים לקראמבל:
אגסים - 3 (גדולים, מגולענים וחתוכים לקוביות)
שזיפים - 4 (עגולים מגולענים וחתוכים לפרוסות בינוניות)
אבקת סוכר - 2 כפות
גרידת לימון - 1 כפית
מיץ תפוזים - 1 כף (סחוט טרי)
קמח - ⅔ כוס (100 גרם)
קינמון טחון - 1 כפית
חמאה - 85 גרם (קרה, חתוכה לקוביות, ועוד קצת לשימון)
סוכר חום - ⅓ כוס
קוקוס - ½ כוס (טחון)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.