maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

7 תחליפי קמח טעימים ובריאים

כאשר אנו רוצים לאפות או להסמיך מרק, נפנה ישר לקמח הלבן הישן והמוכר, אך כדאי לדעת שקיימים בשוק תחליפים רבים ובריאים שככל הנראה עדיפים על פניו. בין שיש לכם רגישות לגלוטן ובין שאתם מעוניינים לרדת במשקל, כדאי לכם להתנסות בסוגי הקמח הבאים. 7 הקמחים האלה נחשבים לבריאים, טעימים ומשביעים יותר מאשר הקמח הלבן שאיתו התרגלתם לעבוד, וזו גם ההזדמנות שלכם להכיר כמה טיפים ושימושים מיוחדים לכל אחד מהם.
סוגי קמחים
 

1. קמח אורז מלא

ערכים תזונתיים ל-100 גרם

363 קלוריות, 7 גרם חלבון, 76 גרם פחמימות, 3 גרם שומן

9 מ"ג ויטמין B (בעיקר B3),י11 מ"ג סידן, 112 מ"ג מגנזיום, 289 מ"ג אשלגן

 

למה כדאי לנסות?

קמח זה נוצר מטחינת גרגירי אורז מלא, שהינו דגן בעל יתרונות תזונתיים רבים. הוא עשיר בוויטמין B ובסיבים תזונתיים, וכולל את כל חומצות האמינו שהגוף צריך, לכן הוא נחשב גם לחלבון מלא. קמח האורז מסייע גם בטיפוח העור, שכן הוא עוזר לטפל בפיגמנטציה, קמטים ובפגמים קטנים בעור.

כדי להשתמש בקמח האורז כתכשיר לעור, שלבו כף של קמח אורז עם שתי כפות יוגורט טבעי. השתמשו בתערובת בתור תכשיר יעיל ואמין לניקוי העור, שישפר את המראה והגמישות שלו.

סוגי קמחים

2. קמח כוסמת

ערכים תזונתיים ל-100 גרם

343 קלוריות, 13 גרם חלבון, 72 גרם פחמימות, 3 גרם שומן

2.2 מ"ג ברזל, 18 מ"ג סידן, 50 מ"ג אשלגן

 

למה כדאי לנסות?

הכוסמת היא למעשה פרי ולא דגן. אף על פי כן, הקמח הנטחן ממנה בריא מאוד ועשיר בחלבונים. קמח הכוסמת מסייע רבות בשמירה על לחץ דם תקין, מכיוון שהוא מפחית את תגובת האינסולין והגלוקוז בדם, בשונה מהקמח הרגיל. מעבר לכך הוא נחשב גם לקמח משביע יותר.

אם תרצו לשלב את קמח הכוסמת בדיאטה שלכם, תוכלו ללמוד מהסינים שצורכים כ-100 גרם כוסמת מדי יום.

סוגי קמחים
 

3. קמח חומוס

ערכים תזונתיים ל-100 גרם

387 קלוריות, 22 גרם חלבון, 58 גרם פחמימות, 7 גרם שומן

9 מ"ג ויטמין Kי, 64 מ"ג נתרן, 45 מ"ג סידן, 846 מ"ג אשלגן, 166 מ"ג מגנזיום

 

למה כדאי לנסות?

קמח החומוס עשיר בחלבון ובאומגה 6, מה שהופך אותו למזין מאוד. הוא גם מקור מעולה לחומצה פולית, שכן יש בו כמות שהיא פי 7 מאשר זו שתמצאו בקמח מחיטה מלאה, ואפילו מחיטה מלאה מעושרת, מה שהופך אותו לקמח בריא ומומלץ מאוד.

קמח החומוס הוא קמח נוח מאוד לעבודה, וטעמו מיוחד וטעים. ניתן להכין ממנו בקלות קציצות או חביתות טבעוניות וכמובן מאפים.

סוגי קמחים

4. קמח תירס

ערכים תזונתיים ל-100 גרם

369 קלוריות, 7 גרם חלבון, 79 גרם פחמימות, 2 גרם שומן

7 מ"ג נתרן, 152 מ"ג אשלגן, 35 מ"ג מגנזיום

 

למה כדאי לנסות?

קמח התירס נטחן מתירס יבש, וניתן להשתמש בו להכנת לחם תירס או טורטיות. קמח התירס הוא חומר הגלם המוביל במטבח המקסיקני, אך הוא יכול לשרת כל אדם הרגיש לגלוטן. הוא גם תחליף מצוין לקמח רגיל עבור מי שרוצה להוריד ממשקלו, וזאת בשל כמות השומן הנמוכה שלו.

אם תרצו להשתמש בקמח התירס על מנת לרדת במשקל, מומלץ לבשל איתו בבית ולא לאכול מנות המורכבות ממנו במסעדות. כך תוכלו להיות בטוחים כי אין תוספת של שמן או רכיבים אחרים שאינכם רוצים במנה שלכם.

סוגי קמחים

5. קמח דוחן

ערכים תזונתיים ל-100 גרם

373 קלוריות, 11 גרם חלבון, 73 גרם פחמימות, 4 גרם שומן

4 מ"ג נתרן, 224 מ"ג אשלגן, 1 מ"ג מגנזיום, 14 מ"ג סידן

 

למה כדאי לנסות?

הדוחן הוא דגן ותיק ומוכר ברחבי עולם, נוח לעבודה ובעל טעם עדין וייחודי. המרקם שלו חלק ולכן תוכלו לעצב באמצעותו את צורת המאפה שתרצו בקלות. הוא בעל כמות גבוהה מאוד של סיבים תזונתיים - בערך פי 2 מהכמות שמצויה בקמח רגיל. בדוחן יש גם כמות גבוהה של זרחן, שלו תפקיד חשוב בבניית ושיקום הרקמות בגוף.

הדוחן רגיש מאוד ללחות, ולכן אחסונו צריך להיות במקום יבש ובאריזה אטומה ככל האפשר.

סוגי קמחים

6. קמח תפוחי אדמה

ערכים תזונתיים ל-100 גרם

357 קלוריות, 7 גרם חלבון, 83 גרם פחמימות, 0.3 גרם שומן

55 מ"ג נתרן, 1,001 מ"ג אשלגן, 65 מ"ג מגנזיום, 65 מ"ג סידן, 5 מ"ג ויטמין Bי, 3.8 ויטמין C

למה כדאי לנסות?

קמח זה מופק מתפוחי אדמה אשר בושלו, עברו ייבוש ונטחנו. קמח תפוחי אדמה הוא מאוד נוח לאפייה ולבישול, ומתאים בין השאר למאפים נטולי גלוטן, מאפים כשרים לחג הפסח וכן להסמכה ועיבוי של תבשילים, רטבים ומרקים. בשונה מהקמח הרגיל, את קמח תפוחי האדמה הגוף שלנו מסוגל לפרק מהר לסוכרים, אשר בהם אנו משתמשים בתור מאגרי אנרגיה מידיים.

אם אתם אכן משתמשים בקמח זה לבישול, חשוב שלא להרתיח אותו, אחרת מרקמו ישתנה והתוצר יהיה פחות נעים ונוח למאכל.

סוגי קמחים

7. קמח טפיוקה

ערכים תזונתיים ל-100 גרם

360 קלוריות, 1 גרם חלבון, 86 גרם פחמימות, 1 גרם שומן

1.58 מ"ג ברזל, 11 מ"ג אשלגן, 11 מ"ג סידן

 

למה כדאי לנסות?

מקורות הטפיוקה הן ביערות האמזונס בדרום אמריקה, אך כיום מגדלים אותה במקומות רבים ברחבי העולם. קמח הטפיוקה עשיר בעמילן, נטול גלוטן ובעל טעם מתוק, מה שהופך אותו לפופולרי במיוחד. הקמח נקשר בקלות עם חומרים אחרים והוא בעל יכולת ספיגה גבוהה מאוד של מים, לכן הוא משמש בעיקר להסמכת מרקים ורטבים, אך הוא מתפקד גם טוב מאוד כמרכיב באפייה. תכונות אלה הופכות את קמח הטפיוקה לבצק נעים, רך ונוח לעיבוד.

אמנם הטפיוקה דלה מבחינה תזונתית, אך היא נטולת גלוטן ומשמשת כתחליף אפייה מושלם לכל מי שרוצה להימנע מחיטה.

סוגי קמחים

מקור התמונות: OcomejessianVeganbaking.netAlexanderVanLoonT.K. Naliaka, רחבי הרשת

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: