maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים מנצחים לארוחה טעימה במיוחד ללא גלוטן

בשנים האחרונות גברה המודעות לרגישויות שונות למזון, ביניהן הרגישות לגלוטן. במשפחות רבות נעשה ניסיון להתאים תפריטים לאלה הנאלצים להיות כפופים למגבלות מסוימות, כך שאם גם אתם נתקלתם בתהיות כיצד לבשל ארוחה שלמה לכל המשפחה שתתאים גם לכם או לאדם אחר שאינו יכול או רוצה לצרוך גלוטן, אתם לא לבד. את שלב המנות הראשונות בדרך כלל פשוט לעבור בזכות סלט או מרק, אך מה עלינו לעשות עם המנה העיקרית, התוספות או הקינוחים?
 
החדשות הטובות הן שלצד המודעות לרגישות חלה מהפיכה גם בעולם המתכונים, כך שישנן לא מעט מנות טעימות שתוכלו להכין בקלות. אוסף המתכונים הבא יאפשר לכם לבשל ארוחה שלמה ללא גלוטן, מבלי להשתמש אפילו בסוגי הקמח נטול הגלוטן שקיימים בשוק. גם אם אינכם סובלים מהבעיה אין ספק שתיהנו מהחלופות הטעימות והבריאות הבאות. בתאבון!
 
ארוחה ללא גלוטן
 
מנה עיקרית
 
קל להכין מנה עיקרית בשרית כאשר מדובר בארוחה ללא גלוטן, אך אם אתם מעוניינים להכין ארוחה חלבית או צמחונית, או לשלב מנות אהובות שלרוב כוללות קמח, ודאי נתקלתם בבעיה. 2 המתכונים הבאים יאפשרו לכם להכין מנות שיתכן כי עד כה חשבתם לוותר עליהן, וכעת לא באמת תצטרכו: פאי ופיצה!
 

1. פאי רועים 

הפאי הבא הוא גירסה צמחונית טעימה, בריאה ועשירה בירקות, שאין ספק שהאורחים יסיימו מהצלחת תוך דקות ספורות. ההנאה מהמנה מובטחת, ולא רק אלה שרגישים לגלוטן יהיו מעוניינים במתכון.
 
ארוחה ללא גלוטן
 
רכיבים:
  • 8 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 ביצה 
  • 200 גרם גבינת ריקוטה
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
  • 1 גזר, חתוך לקוביות
  • 1 חציל, חתוך לקוביות
  • 1 קישוא, חתוך לקוביות
  • 1 כרובית חתוכה לקוביות
  • 1 בצל קצוץ
  • 4 שיני שום טחונות
  • 300 גרם עגבניות מרוסקות
  • 1 כפית אורגנו
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • מעט שמן זית לטיגון
 
הוראות הכנה:
 
1. חממו את התנור מראש ל-180 מעלות.
 
2. הניחו את תפוחי האדמה בסיר עם מים והביאו לרתיחה. לאחר מכן, המשיכו לבשל כ-10 נוספות דקות עד לריכוכם.
 
3. טגנו את הבצל והשום במחבת עם מעט שמן זית עד שישחימו, הוסיפו את כל הירקות, למעט הכרובית, ובשלו במשך 5 דקות. לאחר מכן הוסיפו גם את הכרובית עצמה, ערבבו את כל הירקות במשך 5 דקות נוספות וכבו את הלהבה.
 
ארוחה ללא גלוטן
 
4. העבירו את תפוחי האדמה הרכים לקערה, הוסיפו את הביצה, הגבינה וקמצוץ מלח ופלפל ומעכו את כל הרכיבים עד לקבלת פירה. 
 
5. שטחו כמחצית מתערובת הפירה שלכם בתבנית אפייה. הניחו מעל את כל הירקות שטיגנתם וכסו אותם בשכבת פירה נוספת.
 
ארוחה ללא גלוטן
 
6. העבירו את התבנית לתנור, ואפו עד להזהבה, כ-30 דקות לערך.
 

2. פיצה על בסיס כרובית

חשבתם שרגישות לגלוטן פירושה פרידה כואבת מהפיצה האהובה? מתברר שטעיתם! המתכון הבא יאפשר לכם להכין פיצה נהדרת מבצק על בסיס כרובית, ותוכלו להכין אותו לכל ארוחה ולהעניק למשפחה שלכם מנה בריאה ונהדרת.

ארוחה ללא גלוטן
 
 
רכיבים: 
  • 1 כרובית
  • 2 ביצים
  • ¼ כוס גבינת פרמז'ן מגוררת
  • ¼ כוס גבינת מוצרלה
  • 1 כפית אבקת שום
  • ¼ כפית מלח
  • ½ כפית אורגנו 
  • ½ כפית בזיליקום מיובש
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כפות רוטב עגבניות לציפוי
 
הוראות הכנה:
 
1. חממו את התנור מראש ל-250 מעלות.
 
2. הכניסו את הכרובית ללא הגבעול למעבד מזון וטחנו אותה במשך 30 שניות.
 
ארוחה ללא גלוטן
 
2. העבירו את הכרובית לקערה, וחממו אותה במיקרוגל במשך 8 דקות.
 
3. הוסיפו לכרובית את כל הרכיבים למעט רוטב העגבניות וגבינת המוצרלה, וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
 
4. העבירו את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ושטחו אותה ליצירת בסיס הפיצה שלכם.
 
ארוחה ללא גלוטן
 
5. העבירו את התבנית לתנור ואפו במשך כ-20 דקות, עד שהבסיס יחל להזהיב.
 
6. הוציאו את התבנית מהתנור, מרחו על הבצק את רוטב העגבניות ופזרו מעל את גבינת המוצרלה. תוכלו לפזר מעל גם תוספות, כמו זיתים או ירקות נוספים לבחירתכם.
 
7. הכניסו את הפיצה לתנור ואפו במשך 10 דקות נוספות, או עד שהגבינה תזהיב. 
 
ארוחה ללא גלוטן
 
נהניתם מהמתכון? תוכלו לאמץ מגוון מתכונים טעימים ובריאים נוספים עם כרובית, שרובם גם ללא גלוטן. לחצו כאן ותתחילו לבשל!
 
תוספות

3. לביבות גזר

הלבבות הטעימות הללו מלאות בבריאות ובטעם, וכמובן שאינן כוללות גלוטן. הן נהדרות כתוספת למנה עיקרית או אפילו כמנה ראשונה, והעובדה שמדובר במתכון כל כך פשוט יהפוך אותן לחלק בלתי נפרד מהתפריט הקבוע שלכם.
 
ארוחה ללא גלוטן
 
רכיבים:
  • 3 כוסות גזר מגורר
  • 3 בצלים ירוקים קצוצים
  • 3 ביצים גדולות
  • ½ כפית מלח 
  • ½ כפית קמח קוקוס
  • שמן זית לטיגון
 
הוראות הכנה:
 
1. ערבבו בקערה את הגזר, הבצל הירוק והביצים.
 
2. הוסיפו את המלח וקמח הקוקוס לתערובת.
 
3. חממו מעט שמן זית במחבת גדולה והעבירו באמצעות כף כדורים מהבלילה שלכם אל תוך המחבת. טגנו את הלביבות מכל הכיוונים על אש בינונית עד להשחמה. 
 
4. העבירו את הלביבות אל צלחת נייר מרופדת בנייר מגבת, על מנת לספוג את עודפי בשמן.
 
5. תוכלו להגיש יחד עם יוגורט או כל תוספת אחרת. 
 
 

4. לחמניות ענן

הלחמים הם נקודת התורפה של כל אדם שרגיש לגלוטן, וקשה להאמין כיצד ניתן לשלב לחמניות בתפריט נטול גלוטן באופן מוצלח שכזה. המתכון הבא ללחמניות הענן יאפשר לכם להכין לחמניות אווריריות וטעימות שכל אחד ירצה לנסות, והן גם מהוות מקור נהדר לחלבון. ודאי תופתעו לגלות שלצורך הכנתן נחוצים 3 רכיבים בלבד! לחצו כאן על מנת ללמוד כיצד להכין אותן.
 
ארוחה ללא גלוטן
 
קינוחים
 
גם מחלקת הקינוחים עשויה להיות מאתגרת במיוחד, הרי מי לא אוהב עוגות מתוקות ועוגיות נימוחות? אם חשבתם ששימוש בקמח הינו הכרחי לצורך אפייה, הקינוחים הבאים יפתרו לכם את הבעיה. אם לומר את האמת, מדובר במתכונים כל כך טעימים ומתוקים שתרצו להכין אותם גם אם אינכם צריכים להימנע מגלוטן כלל.
 

5. עוגיות חמאת בוטנים

הכירו את העוגיות הנהדרות שילדים ומבוגרים לא ירצו לסיים את הארוחה בלעדיהן. מדובר בעוגיות נימוחות, טעימות וקלות להכנה, שיגרמו לכם לשכוח שאי פעם נזקקתם לקמח כדי לחוש שבעים ומרוצים. 
 
ארוחה ללא גלוטן
רכיבים (לכ-30 עוגיות):
  • 8 כפות חמאת בוטנים
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 2 ביצים גדולות
  • מלח גס – לפיזור מעל העוגיות (לא חובה)
  • 3 כפות סוכר
 
הוראות הכנה:
 
1. חממו את התנור מראש ל-180 מעלות.
 
2. ערבבו בקערה את חמאת הבוטנים, תמצית הווניל, הביצים והסוכר.
 
3.  צרו כדורים מהתערובת שיצרתם ושטחו אותם על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
 
4. אפו במשך כ-10 דקות, עד שהעוגיות יזהיבו בקצוות. המתינו מעט עד שיתקררו טרם האכילה, ותוכלו לפזר מעט מלח גס אם אתם חובבי עוגיות מלוחות.
 
 

6. עוגת אורז 

מתי לאחרונה הוספתם אורז לעוגה? המתכון הבא יוכיח לכם בדיוק מדוע כדאי לעשות זאת. התוצאה היא עוגה עסיסית וקלילה, שתוכלו למרוח עם ריבה לבחירתכם או לאכול אותה כפי שהיא.
ארוחה ללא גלוטן
 
רכיבים: 
  • ½1 כוס אורז לריזוטו
  • 1 כוס סוכר
  • ½1 ליטר חלב
  • 150 גרם חמאה מומסת
  • 3 ביצים גדולות
  • קמצוץ מלח
  • גרידת לימון אחד
  • כפית תמצית וניל
 
הוראות הכנה:
 
1. ערבבו את המלח, החלב, הסוכר וגרידת הלימון והביאו לרתיחה.
 
2. הוסיפו את האורז ובשלו אותו עד שיספוג את הנוזלים.
 
3. כבו את האש ואפשרו לאורז להתקרר. לאחר מכן, הוסיפו את הביצים, ערבבו והוסיפו את החמאה, ותמצית הוניל.
 
4. קמחו תבנית אפייה והעבירו לתוכה את תערובת האורז. אפו בחום של 180 מעלות במשך כ-45 דקות, עד להזהבה.
 

 

מקור: אורית ב.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: