print header

7 סרטונים עם מתכונים מפתיעים

רבים מאתנו נעדיף לראות את תהליך הכנת המתכונים יותר מאשר לקרוא אותם. הסיבות לכך הן רבות ושונות עבור כל אחד, כשחלקנו נהנים להתענג בצפייה באופן ההכנה מעורר התיאבון, בעוד שאחרים מאיתנו פשוט רוצים לראות כיצד נראה התהליך מתחילתו ועד סופו עוד לפני שמתחילים להוציא את המצרכים מהמקרר. כך או כך, 7 הסרטונים שלפניכם ילמדו אתכם כיצד להכין כמה מתכונים פשוטים ומעולים תוך דקה אחת בלבד, ובעזרתם תוכלו לראות בדיוק כיצד נראה תהליך ההכנה. אין ספק שהם יעוררו לכם את התיאבון ויגרמו לכם לוודא שכבר יש לכם את כל המצרכים בבית, רק בכדי שתוכלו גם לטעום את המנה הנפלאה בה צפיתם. בתיאבון!
מתכון לקרם ברולה

קרם ברולה - שכבת קרמל פריכה וזהובה הנוצרת בתהליך חריכת סוכר בחום גבוה. את קרם הקרמל מנפצים בהנאה בעזרת כפית, ומתחת ממתין קרם וניל אפוי, עדין ומתקתק. שילוב המרקם החם והקר יחד יוצרים בהרמוניה מושלמת קינוח נהדר מהמטבח הצרפתי, כשפירוש השם קרם ברולה בצרפתית הוא "קרם שרוף".

מתכון לקרם ברולה: קרם ברולה עם כפית

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים קרם ברולה:

מקל וניל: המקל והגרגרים מעניקים לקינוח טעם מדהים, ומומלץ לא לוותר עליהם! אם החלטתם להחליף אותם השתמשו בתמצית או מחית וניל. אפשר להחליף את מקל הווניל במקל קינמון.

שדרוג הטעם: אפשר להוסיף לשמנת בזמן הרתיחה מעט רום או ברנדי, וגם קליפת לימון או תפוז מגוררת.

השוואת טמפרטורה: איחוד שתי תערובות השמנת והחלמונים מונעת מהחלמונים להתבשל ולהפוך לחביתה מתוקה. יוצקים באיטיות את תערובת השמנת בזרם דק ואיטי לתערובת החלמונים הקרה תוך כדי ערבוב נמרץ, מאחדים ומשווים את הטמפרטורה בין שתי התערובות.

סינון התערובת: לאחר יצירת קרם הווניל, מומלץ להעביר אותו במסננת כדי שלא יהיו גושים בקרם עצמו ויתקבל קרם קטיפתי.

אפייה: יוצקים את התערובת לכלים אישיים חסיני חום או כוסות, ומכניסים אותם לתנור בתוך סוג של בן מארי – בתבנית אפייה רחבה וגבוהה עם מים רותחים. לאחר ההוצאה מהתנור מומלץ להוציא את הקינוחים מהמים הרותחים כדי שלא ימשיכו להתבשל.

הסוכר מעל: מומלץ להשתמש בסוכר דמררה חום, שלעומת הסוכר הלבן נמס מהר יותר. אפשר להחליף את הדמררה בסוכר לבן.

ברנר / מבער: את הברנר מחזיקים במרחק של כ-6 ס"מ מהקרם. המטרה היא קרמול הסוכר ולא חימום הקרם. דרך נוספת לקרמול אם אין לכם מבער היא לחמם את התנור לטמפרטורה הכי גבוהה, לפזר סוכר על הקרם, להכניס לתבנית עם קוביות קרח, להכניס למדף העליון בתנור ולאפות כ-10 דקות, עד שהסוכר מתקרמל.

הצעת הגשה: מומלץ להגיש את הקרם עם פירות יער, אוכמניות, פטל או דובדבנים מעל כדי לאזן את המתיקות ולהוסיף מעט חמצמצות ויופי.

להפיכת המתכון לפרווה: המירו את השמנת בקרם קוקוס.

 

רכיבים לקרם ברולה:
שמנת מתוקה - 500 מ"ל (מיכל גדול שלם)
סוכר - ½ כוס (100 גרם)
תמצית וניל - 2 כפיות
מים רותחים - לפי הצורך
רכיבים לשכבת הקרמל:
סוכר חום - ½ כוס (100 גרם)
מתכון לעוגיות תפוחי אדמה מלוחות עם קרמל

כולנו מכירים את עוגיות השוקולד צ'יפס המתוקות, אך במתכון הזה תחליפו את המתיקות במליחות על ידי החלפת השוקולד צ'יפס בשבבי תפוח אדמה. אל תדאגו, הן עדיין יהיו מעט מתוקות בזכות הקרמל שתוסיפו מעל.

רכיבים לעוגיות:
חמאה - 120 גר' (מלוחה, בטמפרטורת החדר)
סוכר - ½ כוס
תמצית וניל - 1 כפית
קמח - ½1 כוסות
תפוח אדמה - 1 כוס (מגורד ומרוסק)
שמנת מתוקה - ¼ כוס
מלח גס - קורט (לזרייה)
מתכון ללביבות אטריות אורז עם רוטב צ'ילי מתוק

למרות שאנו רגילים להכין לביבות בחנוכה, אחרי שתראו את הסרטון הבא לא תרצו לחכות עד שיגיע החג. רוטב הצ'ילי המתוק הוא תוספת נפלאה עבורן, למרות שניתן לאכול אותן גם בלעדיו.

רכיבים לרוטב צ'ילי מתוק:
מים - ¾ כוס
חומץ - ¼ כוס
סוכר - ½ כוס
פלפלי סראנו - 2 (ללא הגרעינים)
קורנפלור - 1 כף (מומס היטב ב-2 כפות מים)
רכיבים ללביבות:
אטריות אורז - 250 גר'
מים - 5 כוסות (רותחים)
גזר - 1 כוס (מגורד)
בצל ירוק - ½ כוס (קצוץ)
ג'ינג'ר - 1 כפית (מגורד)
ביצים - 2 (טרופות)
מתכון לטבעות בצל עם גוואקמולי

את טבעות הבצל כולנו מכירים ורובנו אוהבים מאוד, והמתכון הבא שמשלב אותן יחד עם מטבל אבוקדו שתכינו בעצמכם, יגרום לכם להעריך אותן הרבה יותר!

רכיבים לטבעות בצל:
עגבניה - 1 (חתוכה לקוביות ומסוננת מנוזלים)
כוסברה - ¼ כוס (קצוצה)
שיני שום - 2 (כתושות)
מלח - 1 כפית
אבקת צ'ילי - ½ כפית
בצלים - 2 (קטנים-בינוניים)
שמן - לטיגון עמוק
קמח - 1-2 כוסות
ביצים - 2 (טרופות)
פירורי לחם - 1-2 כוסות
מתכון לחזה ברווז מגולגל בטורטיה - בוריטו

למטבחים רבים בעולם יש מנת בשר ברווז ייחודית משלהם, ובסרטון הבא תראו שילוב מושלם של המטבח הספרדי והסיני, אשר יוצר מנה שמתאימה לכל מי שרוצה להתפנק ממנה בשרית ביתית שמשביעה את התיאבון ומספקת את בלוטות הטעם.

רכיבים לבוריטו:
אורז - 3 כוסות (מבושל, מ-1 כוס אורז לפני בישול מקבלים כ-3 כוסות מבושלות)
מלפפונים - 12 (חתוכים לרצועות, אפשר גם פחות, לפי הטעם האישי שלכם)
בצל ירוק - 6 (גבעולים, חתוכים לרבעים)
רוטב הויסין - לפי הטעם
חזה ברווז - 4 חצאים
שמן - 2 כפות
מלח - ¼ כפית
שיני שום - 2 (קצוצות)
רוטב סויה - 1 כפית
סאקה - 1 כפית (יין אורז)
תערובת חמשת התבלינים - 1 כפית (מתכון בהמשך)
רכיבים לתערובת 5 תבלינים:
זרעי שומר - 4 כפות
קינמון - 2 כפות
פלפל סצ'ואן - 2 כפות
אניס - 2 כפות
מתכון לפנקייק רשת קל להכנה

זהו לא הפנקייק המתוק והרגיל שאתם מכירים, אלא מנה שתוכלו להכין לצד כל מנה אחרת שכוללת רוטב, שכן זוהי תוספת נפלאה שתיהנו לטבול בו. הדבר המהנה ביותר במתכון הזה הוא דרך ההכנה שלו, וכשתראו את הסרטון תבינו למה.

רכיבים לפנקייק רשת:
קמח - 2 כפות
מים - 1 כוס
חלב קוקוס - 1 כוס
מלח - 1 כפית
כורכום - 1 כפית
שמן צמחי - מעט (לשימון)
מתכון ל"סופגניות" בננה

אנחנו נקרא להן סופגניות בננה, למרות שבמטבח המקומי של מלזיה הן נקראות "עוגת צפרדע". אכן השם לא מעורר כל כך תיאבון, אבל אחרי שתראו את הסרטון הבא תשכחו לגמרי מהצפרדע, ויצוץ בכם חשק עז לסופגניות הבננות.

רכיבים לסופגניות בננה:
בננות - 2 (בשלות)
קמח לבן - 2 כפות
קמח אורז - 2 כפיות
מלח - ½ כפית
סוכר - 1 כפית
שמן - לטיגון עמוק
גלידה - 1 כף (וניל, או כל טעם לבחירתכם)
חלב מרוכז ממותק - 1 כף (לא חובה)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.