maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מתכון נהדר ללחמניות ענן טעימות ונטולות גלוטן

הדבר הראשון שרובנו נחשוב עליו כשנראה לחמניות טעימות ורכות הוא הפחמימות שמתלוות אליהן, מה שהופך את הלחמנייה לאורח לא רצוי בארוחות רבות. במשך זמן רב השתדלתי גם אני להימנע מלהכניס את "מלכודות" הפחמימות הללו אל הבית, אולם אז שמעתי במקרה על המתכון הבא. בהתחלה הייתי ספקנית ולא האמנתי שניתן להכין לחמנייה ללא פחמימות או גלוטן, אבל כבר לאחר אפייה אחת גיליתי שטעיתי.
 
הלחמניות הללו מכונות "לחמניות ענן" בשל היותן קלילות ואווריריות, והן כל כך רכות שהן כמעט נמסות בפה. מדובר בתחליף המושלם ללחם תוצרת בית, והן גם מהוות מקור עשיר במיוחד לחלבון. כל מה שאתם צריכים הוא 3 רכיבים, והתוצאה היא לחמניות דקיקות ונהדרות שכיף להגיש לצד כל ארוחה.
 
לחמניות עננים
 
לצורך הכנת 10-12 לחמניות ענן תזדקקו ל:
 
  • 3 ביצים 
  • 3 כפות גבינת שמנת
  • ¼ כפית אבקת אפייה 
 
אם תרצו, תוכלו להוסיף גם את המצרכים הבאים לשדרוג הטעם:
  • 1 כף דבש או ממתיק טבעי אחר (שימו לב שדבש מכיל פחמימות)
  • קמצוץ מלח/אבקת שום/רוזמרין
 
הוראות:
 
1. מחממים את התנור ל -150 מעלות.
 
2. מפרידים בין החלמון לחלבון עבור כל 3 הביצים.
 
3. בקערה אחת מערבבים יחד את החלמונים, גבינת השמנת והדבש, עד שהתערובת מקבלת מרקם חלק.
 
4. לקערה השנייה מכניסים את אבקת האפייה ואת החלבונים, ומקציפים אותם במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת תפוחה במרקם קציפתי. 
 
5. לאחר מכן, מקפלים את תערובת החלמונים לתוך קצף החלבונים בזהירות ובאיטיות. השתדלו להימנע כמה שאפשר מלהשטיח את תערובת החלבונים. 
 
6. באמצעות כף לוקחים מעט מהתערובת שנוצרה, ויוצרים 10-12 עיגולים על גבי תבנית אפייה, בהתאם לגודל הלחמניות שתהיו מעוניינים בהן. תוכלו לפזר מעל כל אחד מהם מעט רוזמרין.
 
לחמניות עננים
7. מניחים את תבנית האפייה על המדף האמצעי בתנור, ואופים במשך 17-20 דקות.
 
8. בשלב הבא, מעבירים את התנור למצב צלייה וצולים למשך דקה אחת על מנת לקבל לחמניות זהובות.
 
9. מוציאים מהתנור, ומאפשרים ללחמניות להצטנן למשך מספר דקות טרם האכילה. תוכלו לאחסן את הלחמניות במיכל סגור במשך שלושה ימים, במקרר במשך שבעה ימים או במקפיא.
 
לחמניות עננים
 

הפינוק הנהדר ונטול האשמה הזה יכול לשמש אתכם להכנת כריכים, המבורגרים תוצרת בית ואפילו פינוק קטן עם ריבה שישדרג כל ארוחת בוקר.

בתאבון!

 

מקור: סמדר ר.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: