maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 קינוחים נפלאים העשויים מרכיבים בריאים ומפתיעים

 בכל יום שישי, לאחר ארוחת הערב המשפחתית הקבועה, אני נוהגת לפנק את כל יושבי השולחן בקינוח טעים אשר חותם את המפגש בהצלחה, אך רגע אחרי שכולם טועמים אני מאתגרת אותם לנחש את המרכיבים. כאשר הנוכחים מניחים את הצלחות הריקות, מאושרים ושבעים, כל אחד בתורו מנסה את מזלו, ואני יכולה לומר לכם בפה מלא שהם מעולם לא ניחשו שמדובר ברכיבים כל כך בריאים ומפתיעים כמו זרעי צ'יה, שעועית או קישואים. זו הסיבה שבחרתי לשתף אתכם ב-6 מתכונים נבחרים לקינוחים מעולים בעלי טעם נהדר, שיטיבו עם בריאותם של יקיריכם.
מתכון לעוגיות צ'יה עם חמאת בוטנים ושיבולת שועל

מעבר לעובדה שמדובר בעוגיות נהדרות עם טעם נפלא, זהו קינוח בריא שעשיר בסיבים, חלבון, אומגה 3 וחומצות שומן שיסייעו לכם לשרוף שומנים ולהישאר שבעים.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לעוגיות :
חמאה - ½ כוס (ללא מלח, מרוככת)
סירופ מייפל - ½ כוס+ 3 כפות
חמאת בוטנים - ½ כוס
תמצית וניל - ½ כפית
שיבולת שועל - ½2 כוסות
מלח ים - ½ כפית
אבקת אפייה - ½ כפית
זרעי צ'יה - 2 כפות
בוטנים - ⅔ כוס (קלויים, ממולחים וקצוצים גס)
אופן הכנת העוגיות :
  1. חממו את התנור מראש ל-190 מעלות.
  2. הכניסו לקערה גדולה חמאה, ½ כוס סירופ מייפל וביצים, וערבבו היטב. לאחר מכן הוסיפו תוך כדי ערבוב חמאת בוטנים ותמצית וניל. כעת, פזרו שיבולת שועל באופן שווה על הרכיבים הרטובים, ובצעו את אותה הפעולה עם המלח, אבקת האפייה, זרעי הצ'יה והבוטנים. ערבבו עד לקבלת תערובת אחידה. preperation
  3. באמצעות כף גלידה (או כף רגילה) הניחו כפיות מהתערובת על גבי שתי תבניות אפייה שמרופדות בנייר אפייה.
  4. הכניסו את התבניות לתנור ואפו במשך 15 דקות. לאחר מכן הוציאו בזהירות את התבניות מהתנור, וכוונו את התנור למצב גריל.
  5. הברישו סירופ מייפל על כל עוגייה, החזירו תבנית עוגיות אחת לתנור, אפו במשך דקה, או עד שהעוגיות יזהיבו מעט, ועשו זאת שוב עם תבנית העוגיות השנייה.
  6. הניחו לעוגיות להתקרר מעט והגישו.
מתכון לבראוניז שעועית שחורה

פנקו את כל המשפחה בקינוח טעים שלא דורש הכנה מרובה, ומכיל שפע ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון שיטיבו עם בריאותכם.

זמן הכנה: 5 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לבראוניז:
שעועית שחורה - ½1 כוסות (מבושלת, רצוי להשרות אותה קודם לכן)
אבקת קקאו - 2 כפות
מלח - ¼ כפית
סירופ מייפל - ⅓ כוס
סוכר - 2 כפות
שמן צמחי - ¼ כוס
תמצית וניל - 2 כפיות
אבקת אפייה - ½ כפית
אופן הכנת הבראוניז:
  1. חממו את התנור מראש ל-180 מעלות.
  2. ערבבו את כל הרכיבים, חוץ מהשוקולד צ'יפס, במערבל מזון, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. כעת, הוסיפו את השוקולד צ'יפס והעבירו את התערובת לתבנית משומנת (20X20). preperation
  3. הכניסו את התבנית לתנור למשך 18-15 דקות, והניחו לבראוניז להתקרר כ-10 דקות לפני שתחתכו אותם. כעת, הגישו את הקינוח הנהדר.
מתכון לחטיף קינואה ושקדים

אמנם השילוב של חטיף עם קינואה נשמע מעט תמוה, אך ברגע שתטעמו אותו אין ספק שהוא יהווה חלק מתפריט הקינוחים הקבוע שלכם. 

זמן הכנה: 12 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לחטיף קינואה:
קינואה - ⅓ כוס (יבשה)
מים - ⅔ כוס+ 3-2 כפיות
תמרים - 12 (ללא סוכר)
שקדים - ½ כוס
פתיתי קוקוס - ⅓ כוס
שוקולד צ'יפס - ¼ כוס (מריר)
אופן הכנת החטיף קינואה:
  1. הניחו סיר בינוני על להבה בינונית-גבוהה, הכניסו לתוכו קינואה ו-⅔ כוס מים, סגרו עם מכסה והביאו את הסיר לרתיחה. לאחר מכן הנמיכו את הלהבה ובשלו במשך 15 דקות נוספות או עד שהמים ייספגו בקינואה. כעת הסירו את הסיר מהכיריים, צננו את הקינואה, והכניסו אותה למקרר למשך שעתיים לפחות. preperation
  2. הכניסו למעבד מזון אז התמרים, ערבלו אותם והעבירו לקערה. בשלב הבא, הכניסו את השקדים למעבד המזון וטחנו אותם עד שיהיו טחונים דק (מבלי להפוך אותם לעיסה).
  3. הכניסו אל תוך מעבד המזון את התמרים והשקדים הטחונים, קוקוס וקינואה, וערבלו אותם עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה. העבירו את התערבות לקערה, הוסיפו כפית מים, ערבבו מעט, הוסיפו את הכפית השנייה ועצבו את החטיפים בצורה האהובה עליכם.
  4. הניחו סיר קטן על להבה נמוכה. הכניסו לתוכו את השוקולד צ'יפס והמיסו אותם. כעת, הזליפו שוקולד חם מעל לכל חטיף, הכניסו את החטיפים למקרר עד שהשוקולד יתקשה, והגישו.
  5. תוכלו לאחסן את החטיפים בכלי אטום למשך מספר ימים.
מתכון לעוגת שוקולד וקישואים

דרך נפלאה ופשוטה לדאוג למערכת החיסון ולשמור על עור בריא ולחץ דם תקין של כל בני המשפחה, היא באמצעות קינוח נפלא זה, שמכיל את אחד מהירקות הבריאים ביותר, הקישוא.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לעוגת שוקולד:
ספריי שמן - מעט (לשימון התבנית)
קמח - ¼1 כוסות
אבקת קקאו - ¼ כוס
סודה לשתייה - ½ כפית
אבקת אפייה - ¼ כפית
מלח - ½ כפית
סוכר - ¾ כוס
שמן קנולה - ½ כוס
תמצית וניל - 1 כפית
קישואים - 1 כוס (גדושה, מגורדים ולא מקולפים)
אופן הכנת העוגת שוקולד:
  1. חממו את התנור מראש ל-180 מעלות ורססו בספריי שמן תבנית אפייה (22X12).
  2. הכניסו לקערה גדולה קמח, קקאו, סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח וערבבו היטב.
  3. הכניסו לקערה בינונית סוכר וביצים, וטרפו אותם עד שיתקבל גוון בהיר. לאחר מכן הוסיפו שמן ותמצית וניל. העבירו את תכולת הקערה הבינונית לקערה הגדולה, הוסיפו קישואים ושוקולד צ'יפס, וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה אך לא סמיכה. preperation
  4. צקו את התערובת לתבנית האפייה, אפו אותה בתנור במשך 60-50 דקות, והגישו.
מתכון לקובלר (מאפה) ג'ינג'ר בטטה ותפוח

הכניסו בקלות את המטבח הבריטי והאמריקאי לביתכם בעזרת מאפה הקובלר, שיותיר את כל הטועמים מרוצים ושבעים.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים למאפה בטטה-תפוחים:
חמאה - 2 כפות (לא מלוחה, חתוכה לקוביות + מעט חמאה נוספת לשימון התבנית)
תפוחים - 5 כוסות (קלופים וחתוכים לקוביות)
בטטה - 2 כוסות (קלופה ומגורדת)
סוכר חום - ½ כוס
ג'ינג'ר - 3 כפות (טחון)
קמח - 2 כפות
תמצית וניל - 2 כפיות
תבלין פאי דלעת - 1 כפית (מתכון בהמשך)
בצק עלים - מספר רצועות (קנוי)
רכיבים לתבלין פאי דלעת:
קינמון - 1 כף (טחון)
ג'ינג'ר - 2 כפיות (טחון)
מסמרי ציפורן - ½ כפית (גרוסים)
פלפל אנגלי - ½ כפית
אגוז מוסקט - ½ כפית (טחון)
אופן הכנת המאפה בטטה-תפוחים:
  1. חממו את התנור מראש ל-220 מעלות ומרחו מעט חמאה על תבנית אפייה (20X20).
  2. הכניסו אל תוך קערה גדולה חמאה, תפוחים, בטטה, סוכר, ג'ינג'ר, קמח, תמצית וניל ותבלין דלעת, ערבבו היטב והעבירו לתבנית האפייה. לאחר מכן פזרו לפי רצונכם את רצועות בצק העלים המוכן. preperation
  3. הכניסו את התבנית לתנור ואפו במשך 40 דקות, או עד שהבצק יקבל גוון חום והתערובת תזהיב. הניחו למאפה להתקרר במשך 10 דקות והגישו.
אופן הכנת התבלין פאי דלעת:
  1. ערבבו את התבלינים היטב.
  2. התערובת מומלצת לשימוש מיידי.
מתכון לפודינג אבוקדו ושוקולד מריר
האבוקדו ידוע כפרי שמשפר את מצב הרוח, הרווי בוויטמינים חיוניים וחומצות אמינו, וזו סיבה מספיק טובה לטעום את הקינוח הזה, שיפתיע וישמח את כל המשפחה. 
 
זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים למוס שוקולד- אבוקדו:
שוקולד צ'יפס - ¼ כוס (מריר)
חלב שקדים - ½ כוס + 2 כפות (לא ממותק)
אבקת קקאו - ⅓ כוס (לא ממותקת)
סוכר - ⅓ כוס
תמצית וניל - ½1 כפיות
קינמון - ¼ כפית (מגורד)
אופן הכנת המוס שוקולד- אבוקדו:
  1. הסירו את קליפת האבוקדו מהירק, חתכו אותו לרצועות, הכניסו אותו לבלנדר וטחנו אותו מעט. preperation
  2. הכניסו את השוקולד צ'יפס למיקרוגל למשך 10 שניות, ערבבו עד לקבלת תערובת אחידה, הוסיפו את השוקולד הנמס לבלנדר יחד עם שאר הרכיבים וערבלו עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  3. העבירו את התערובת לקערה. תוכלו לפזר במידת הרצון מעט אבקת קקאו או שוקולד מגורר ולהגיש.
בתיאבון!
מקור: רחל ה.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: