maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 קינוחים נפלאים העשויים מרכיבים בריאים ומפתיעים

בכל יום שישי, לאחר ארוחת הערב המשפחתית הקבועה, אני נוהגת לפנק את כל יושבי השולחן בקינוח טעים אשר חותם את המפגש בהצלחה, אך רגע אחרי שכולם טועמים אני מאתגרת אותם לנחש את המרכיבים. כאשר הנוכחים מניחים את הצלחות הריקות, מאושרים ושבעים, כל אחד בתורו מנסה את מזלו, ואני יכולה לומר לכם בפה מלא שהם מעולם לא ניחשו שמדובר ברכיבים כל כך בריאים ומפתיעים כמו זרעי צ'יה, שעועית או קישואים. זו הסיבה שבחרתי לשתף אתכם ב-6 מתכונים נבחרים לקינוחים מעולים בעלי טעם נהדר, שיטיבו עם בריאותם של יקיריכם.

 
1. עוגיות צ'יה עם חמאת בוטנים ושיבולת שועל 
 
מעבר לעובדה שמדובר בעוגיות נהדרות עם טעם נפלא, זהו קינוח בריא שעשיר בסיבים, חלבון, אומגה 3 וחומצות שומן שיסייעו לכם לשרוף שומנים ולהישאר שבעים.
 
קינוחים ממרכיבים מפתיעים
 
רכיבים (30-24 יחידות):
  • ½ כוס חמאה מרוככת ללא מלח (לרכך מחוץ למקרר)
  • ½ כוס + 3 כפות סירופ מייפל טהור
  • 3 ביצים
  • ½ כוס חמאת בוטנים
  • ½ כפית תמצית וניל
  • ½2 כוסות שיבולת שועל
  • ½ כפית מלח ים
  • ½ כפית אבקת אפייה 
  • 2 כפות זרעי צ'יה
  • ⅔ כוס בוטנים קלויים ממולחים קצוצים גס
קינוחים ממרכיבים מפתיעים
 
הוראות הכנה: 

1. חממו את התנור מראש ל-190 מעלות.

2. הכניסו לקערה גדולה חמאה, ½ כוס סירופ מייפל וביצים, וערבבו היטב. לאחר מכן הוסיפו תוך כדי ערבוב חמאת בוטנים ותמצית וניל. כעת, פזרו שיבולת שועל באופן שווה על הרכיבים הרטובים, ובצעו את אותה הפעולה עם המלח, אבקת האפייה, זרעי הצ'יה והבוטנים. ערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.

3. באמצעות כף גלידה (או כף רגילה) הניחו כפיות מהתערובת על גבי שתי תבניות אפייה שמרופדות בנייר אפייה. 

4. הכניסו את התבניות לתנור ואפו במשך 15 דקות. לאחר מכן הוציאו בזהירות את התבניות מהתנור, וכוונו את התנור למצב גריל.

5. הברישו סירופ מייפל על כל עוגייה, החזירו תבנית עוגיות אחת לתנור, אפו במשך דקה, או עד שהעוגיות יזהיבו מעט, ועשו זאת שוב עם תבנית העוגיות השנייה. 

6. הניחו לעוגיות להתקרר מעט והגישו. 

 
2. בראוניז שעועית שחורה  
 
פנקו את כל המשפחה בקינוח טעים שלא דורש הכנה מרובה, ומכיל שפע ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון שיטיבו עם בריאותכם.
 
קינוחים ממרכיבים מפתיעים
 
רכיבים (12-9 יחידות): 
  • ½1 כוסות שעועית שחורה מבושלת (רצוי להשרות אותה קודם לכן)
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • ½ כוס שבבי שיבולת שועל
  • ¼ כפית מלח
  • ⅓ כוס סירופ מייפל טהור
  • 2 כפות סוכר 
  • ¼ כוס שמן צמחי
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • ½ כוס שוקולד צ'יפס 
קינוחים ממרכיבים מפתיעים
 
הוראות הכנה: 

1. חממו את התנור מראש ל-180 מעלות.

2. ערבבו את כל הרכיבים, חוץ מהשוקולד צ'יפס, במערבל מזון, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. כעת, הוסיפו את השוקולד צ'יפס והעבירו את התערובת לתבנית משומנת (20X20). 

3. הכניסו את התבנית לתנור למשך 18-15 דקות, והניחו לבראוניז להתקרר כ-10 דקות לפני שתחתכו אותם. כעת, הגישו את הקינוח הנהדר.

 
3. חטיף קינואה ושקדים 
 
אמנם השילוב של חטיף עם קינואה נשמע מעט תמוה, אך ברגע שתטעמו אותו אין ספק שהוא יהווה חלק מתפריט הקינוחים הקבוע שלכם. 
 
קינוחים ממרכיבים מפתיעים
 
רכיבים (14 יחידות):
  • ⅓ כוס קינואה יבשה
  • ⅔ כוס + 3-2 כפיות מים
  • 12 תמרים ללא סוכר
  • ½ כוס שקדים 
  • ⅓ כוס קוקוס מגורר 
  • ¼ כוס שוקולד צ'יפס מריר
קינוחים ממרכיבים מפתיעים
 
הוראות הכנה:

1. הניחו סיר בינוני על להבה בינונית-גבוהה, הכניסו לתוכו קינואה ו-⅔ כוס מים, סגרו עם מכסה והביאו את הסיר לרתיחה. לאחר מכן הנמיכו את הלהבה ובשלו במשך 15 דקות נוספות או עד שהמים ייספגו בקינואה. כעת הסירו את הסיר מהכיריים, צננו את הקינואה, והכניסו אותה למקרר למשך שעתיים לפחות. 

2. הכניסו למעבד מזון אז התמרים, ערבלו אותם והעבירו לקערה. בשלב הבא, הכניסו את השקדים למעבד המזון וטחנו אותם עד שיהיו טחונים דק (מבלי להפוך אותם לעיסה).

3. הכניסו אל תוך מעבד המזון את התמרים והשקדים הטחונים, קוקוס וקינואה, וערבלו אותם עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה. העבירו את התערבות לקערה, הוסיפו כפית מים, ערבבו מעט, הוסיפו את הכפית השנייה ועצבו את החטיפים בצורה האהובה עליכם.

4. הניחו סיר קטן על להבה נמוכה. הכניסו לתוכו את השוקולד צ'יפס והמיסו אותם. כעת, הזליפו שוקולד חם מעל לכל חטיף, הכניסו את החטיפים למקרר עד שהשוקולד יתקשה, והגישו.

5. תוכלו לאחסן את החטיפים בכלי אטום למשך מספר ימים. 

 
4. עוגת שוקולד קישואים
 
דרך נפלאה ופשוטה לדאוג למערכת החיסון ולשמור על עור בריא ולחץ דם תקין של כל בני המשפחה, היא באמצעות קינוח נפלא זה, שמכיל את אחד מהירקות הבריאים ביותר, הקישוא.
 
קינוחים ממרכיבים מפתיעים
 
רכיבים: 
  • ספריי שמן 
  • ¼1 כוסות קמח
  • ¼ כוס אבקת קקאו
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • ¼ כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית מלח
  • ¾ כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • ½ כוס שמן קנולה
  • כפית תמצית וניל 
  • כוס גדושה קישואים מגורדים לא מקולפים
  • כוס שוקולד צ'יפס
קינוחים ממרכיבים מפתיעים
 
הוראות הכנה:

1. חממו את התנור מראש ל-180 מעלות ורססו בספריי שמן תבנית אפייה (22X12).

2. הכניסו לקערה גדולה קמח, קקאו, סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח וערבבו היטב. 

3. הכניסו לקערה בינונית סוכר וביצים, וטרפו אותם עד שיתקבל גוון בהיר. לאחר מכן הוסיפו שמן ותמצית וניל. העבירו את תכולת הקערה הבינונית לקערה הגדולה, הוסיפו קישואים ושוקולד צ'יפס, וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה אך לא סמיכה. 

4. צקו את התערובת לתבנית האפייה, אפו אותה בתנור במשך 60-50 דקות, והגישו. 

 
5. קובלר (מאפה) ג'ינג'ר בטטה ותפוח
 
הכניסו בקלות את המטבח הבריטי והאמריקאי לביתכם בעזרת מאפה הקובלר, שיותיר את כל הטועמים מרוצים ושבעים.
 
קינוחים ממרכיבים מפתיעים
 
רכיבים:
  • 2 כפות חמאה לא מלוחה חתוכה לקוביות + מעט חמאה נוספת לתבנית
  • 5 כוסות תפוחים קלופים חתוכים לקוביות
  • 2 כוסות בטטה קלופה מגורדת
  • ½ כוס סוכר חום 
  • 3 כפות ג'ינג'ר טחון
  • 2 כפות קמח
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • כפית תבלין פאי דלעת (ניתן לרכוש אותו או שתוכלו להכין בעצמכם)
  • מספר רצועות של בצק עלים מוכן
קינוחים ממרכיבים מפתיעים
 
הוראות הכנה:

1. חממו את התנור מראש ל-220 מעלות ומרחו מעט חמאה על תבנית אפייה (20X20).

2. הכניסו אל תוך קערה גדולה חמאה, תפוחים, בטטה, סוכר, ג'ינג'ר, קמח, תמצית וניל ותבלין דלעת, ערבבו היטב והעבירו לתבנית האפייה. לאחר מכן פזרו לפי רצונכם את רצועות בצק העלים המוכן.

3. הכניסו את התבנית לתנור ואפו במשך 40 דקות, או עד שהבצק יקבל גוון חום והתערובת תזהיב. הניחו למאפה להתקרר במשך 10 דקות והגישו. 

6. פודינג אבוקדו ושוקולד מריר
 
האבוקדו ידוע כפרי שמשפר את מצב הרוח, הרווי בוויטמינים חיוניים וחומצות אמינו, וזו סיבה מספיק טובה לטעום את הקינוח הזה, שיפתיע וישמח את כל המשפחה. 
 
קינוחים ממרכיבים מפתיעים
 
רכיבים: 
  • 2 אבוקדו
  • ¼ כוס שוקולד צ'יפס מריר
  • ½ כוס + 2 כפות חלב שקדים לא ממותק
  • ⅓ כוס אבקת קקאו לא ממותקת 
  • ⅓ כוס סוכר
  • ½1 כפיות תמצית וניל
  • ¼ כפית קינמון מגורר
קינוחים ממרכיבים מפתיעים
 
הוראות הכנה:

1. הסירו את קליפת האבוקדו מהירק, חתכו אותו לרצועות, הכניסו אותו לבלנדר וטחנו אותו מעט. 

2. הכניסו את השוקולד צ'יפס למיקרוגל למשך 10 שניות, ערבבו עד לקבלת תערובת אחידה, הוסיפו את השוקולד הנמס לבלנדר יחד עם שאר הרכיבים וערבלו עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. 

3. העבירו את התערובת לקערה. תוכלו לפזר במידת הרצון מעט אבקת קקאו או שוקולד מגורר ולהגיש.  

 

בתיאבון!

 

מקור: רחל ה.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: