maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

24 טיפים לאפייה שמקלים על החיים

אם אתם עדיין מחממים את החמאה שלכם במיקרוגל, עובדים קשה מדי בניסיונות להקצפה או יוצרים עוגיות בצורה אחת שיוצאות מהתנור בצורה אחרת, אתם פשוט חייבים להכיר את 24 הטיפים הפשוטים והגאוניים האלה לאפייה. מדובר בטיפים שעוברים מדור לדור וידועים כבר במשך שנים ארוכות, אולם עד שלא תכירו אותם בעצמכם, לא תדעו עד כמה אתם יכולים לפשט את עבודת האפייה במטבח שלכם.

 

1. על מנת להקרים חמאה וסוכר בקלות כשהחמאה קשה, פשוט חממו את הסוכר.

2. הוסיפו מספר טיפות לימון לתערובת ההקצפה שלכם על מנת להפוך את פעולת ההקצפה לקלה יותר.

3. ניתן למנוע את הידבקות המולסה, סירופ הנוצר כתוצאה מבישול מיץ קנה סוכר, אל כוס המדידה על ידי שימון כוס המדידה מראש בעזרת חמאה או מעט מאוד שמן.

4. תוכלו להכהות מולסה בעלת צבע בהיר על ידי הוספת כפית שוקולד נמס לכל כוס מולסה.

5. כשאומרים לכם לחמם את התנור מראש, עליכם לוודא שהתנור מגיע לטמפרטורה הדרושה ונשאר בה 10 דקות נוספות לפני שאתם מכניסים אליו את הבלילה שלכם, אם ברצונכם שהמאפה שלכם ייצא כמו שצריך.

Torange

6. ניתן להכין תחליף מצוין וטעים לקצפת על ידי הוספת חתיכת בננה לחלבון ביצה ולטרוף עד שמקבלים מרקם נוקשה. הבננה תתמוסס בפנים לחלוטין.

7. ניתן להשתמש בעמילן תירס במקום בביצים, במידה ואין לכם מספיק עבור המתכון. כף עמילן תירס עבור כל ביצה חסרה אמורה להספיק. שימו לב שאם אתם מכינים פודינג, תקבלו אפילו תוצאה טובה יותר אם תחסירו ביצה אחת או שתיים ותשתמשו בחצי כפית עמילן תירס עבור כל ביצה שהסרתם מהמתכון.

8. פודינג לא יקריש בקלות אם תוסיפו לתערובת שלו כף קמח שמשולבת עם מעט סוכר.

9. תוכלו למנוע מזיגוג רותח את האפשרות שישבר או ייסדק, אם תטרפו בתערובת כף חומץ בזמן שאתם מוסיפים את הטעמים המיוחדים שלכם.

10. הוסיפו כף ריבה לבצק העוגיות שלכם כדי להוסיף להן טעם ולגרום להן להישאר לחות לזמן רב יותר.

 

11. דונאטס וסופגניות לא יספגו שמן אם תוסיפו לשמן כף חומץ עוד בזמן שהוא קר.

12. כאשר אתם אופים עוגת פירות, הניחו כוס מים אחת בתנור כדי לשמור על הלחות בזמן האפייה וכך תמנעו מהעוגה את האפשרות שתתייבש.

13. כאשר אתם אופים מאפינס הניחו בתחתית מגש האפייה כפית חמאת בוטנים, ומעליה שפכו את הבלילה. זה יקנה להם טעם מיוחד ועשיר.

14. כשהמתכון מבקש מכם כמות מסוימת של חמאה מומסת, וודאו שאתם מודדים את החמאה אחרי ההמסה ולא לפני – לזה מתכוונים במתכון.

15. כדי לרכך חמאה בקלות, מלאו קערת חרסינה קטנה שיכולה לכסות את החמאה במים רותחים. תנו לקערה לשבת דקה או שתיים ורוקנו ממנה את המים. מיד לאחר מכן הניחו את הקערה במהופך על החמאה. תוך מספר דקות החמאה שלכם תהיה רכה ומוכנה לעבודה.

16. כשאתם מפרידים את החלמון מהחלבון ובטעות טפטפתם מעט חלמון לתוך החלבון שלכם, הרטיבו בד במים קרים וגעו באמצעותו בחלמון, שייספג בקלות לתוך הבד.

17. רוב המתכונים ללחם שתופח מהר יגידו לכם לאפות את הבלילה במשך שעה על 180 מעלות. נסו לאפות למשך 40 הדקות הראשונות על טמפרטורה של 180, ואז הפחיתו את הטמפרטורה ל-160 (כסו עם "אוהל" נייר אלומיניום כדי למנוע השחמה) עד לסיום. זה יעזור לתת לחלק הפנימי של הלחם מרקם פחות רופס, מבלי לפגוע במרקם שבחלק החיצוני.

18. אם אינכם מצליחים להקציף את השמנת שלכם, הוסיפו חלבון ביצה על מנת להפוך את העבודה להרבה יותר קלה.

19. כדי להימנע מגושים בבלילה הוסיפו קמצוץ מלח לקמח עוד לפני שהוא נרטב.

20. כיצד לפזר סוכר סביב דונאטס ומיני סופגניות? פשוט הכניסו אותם לשקית יחדיו ושקשקו. ניתן להשתמש באותה השיטה כדי לקמח חזה עוף או להמליח צ'יפס.

21. אם אתם מכינים לחם או עוגה עם צימוקים, השרו אותם במים פושרים לפני שתוסיפו אותם לבלילה או לבצק. כך הם יהיו עסיסיים יותר.

22. במהלך האפייה, אחרי שעברו  מזמן האפייה, סובבו את תבנית האפייה בתוך התנור כך שהחלק שפנה פנימה יפנה כעת החוצה. זה ימנע מהעוגה לקרוס, ואם יש לכם כמה תבניות אפייה בתנור בו זמנית, זה גם הזמן שבו עליכם להחליף את המיקום ביניהן.

23. אם אתם אופים פחות מ-12 מאפינס ונשאר לכם מקום פנוי בתבנית האפייה, מלאו את החלל הפנוי במים. זה יעזור לאפות את שאר המאפינס בצורה אחידה יותר.

24. כדי לדאוג שעוגיות ישמרו על צורתן בדיוק כפי שהנחתם אותן על תבנית האפייה, קררו או הקפיאו מעט את הבצק לפני האפייה.

 

 

מקור: נועה ב.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: