maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

עוגת בננות עם ציפוי וניל שלא תצליחו להפסיק לאכול

מחפשים מתכון מנצח, טעים וזריז לקינוח המיועד לבננות בשלות? בכל פעם שנותרות כמה בננות "מיותמות" בקערת הפירות, אני מכינה בעזרתן את העוגה הנפלאה הבאה. תוכלו להכין את העוגה הטעימה והמרשימה הזו, הכוללת ציפוי וניל, בקלות ובמהירות. הקציפו, ערבבו, אפו וקררו אותה תוך לא יותר משעה, וראו כיצד היא מחוסלת תוך רגע על ידי כל בני המשפחה! בתאבון והכנה מהנה.
 
עוגת בננות
 
רכיבים לעוגה:
  • כוס סוכר
  • ½ כוס שמנת חמוצה
  • 1 ביצה
  • 2 כפות חמאה מרוככת
  • 2 בננות בשלות מרוסקות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס קמח 
  • ¼ כפית מלח
  • ½ כפית אבקת סודה לשתייה
 
הוראות הכנה:
 
1. חממו את התנור ל-190 מעלות עבור תבנית אפייה מאלומיניום, או ל-180 מעלות אם אתם מתכוונים להשתמש בתבנית מזכוכית.
 
2. ערבבו את הסוכר, השמנת החמוצה, הביצים והחמאה באמצעות כף או מערבל מזון.
 
עוגת בננות
 
3. מעכו את הבננות, והוסיפו אותן יחד עם תמצית הווניל לתערובת.
 
4. הוסיפו את הסודה, הקמח והמלח לתערובת וערבבו היטב.
 
5. שמנו תבנית אפייה בקוטר 23 ס"מ, ושפכו לתוכה את הבלילה שלכם.
 
עוגת בננות
 
6. אפו את העוגה במשך 20-25 דקות, או עד שקיסם שתכניסו אל העוגה ייצא נקי.
 
7. אפשרו לעוגה להתקרר לפני שתתחילו בשלב הציפוי. 
 
עוגת בננות
רכיבים לציפוי העוגה:
  • 2 כפות חמאה
  • ¼1 כוסות אבקת סוכר
  • ¼ כוס שמנת מתוקה
  • ½ כפית אבקת וניל
 
הוראות הכנה לציפוי:
 
1. ערבבו את החמאה ואבקת הסוכר יחד באמצעות מערבל מזון, עד לקבלת תערובת חלקה.
 
2. הוסיפו באיטיות את השמנת ואת אבקת הווניל, והמשיכו לערבב עד לגיבוש כל הרכיבים יחד.
 
3. מרחו את הציפוי על גבי העוגה שהכנתם.
 
עוגת בננות
 
4. העוגה שלכם מוכנה! הגישו והתכוננו לקבלת המחמאות!

 

מקור: רותי צ.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: