maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מתכון לבראוניז שוקולד וגבינה שייחטפו מכל צלחת

 
אין דבר משמח יותר בסיומו של יום עבודה ארוך מאשר רגע המנוחה על הספה בסלון, לצד צלחת שעליה בראוניז שוקולד טעימים במיוחד. בזמן שרובנו נסכים עם הקביעה הנפלאה הזו, מה הייתם אומרים אם הייתי מספרת לכם שקיים מתכון טעים יותר מהבראוניז המסורתיים, שהוא גם פשוט מאוד להכנה? שדרגו את עוגת הבראוניז המוכרת באמצעות הוספת שכבה נוספת ו-30 דקות אפייה, אשר בסופם יחכו לכם בראוניז שוקולד וגבינה נימוחים ורכים שיגרמו גם ליום הקשה ביותר להפוך למתוק ברגע!
 
בראוניז שוקולד גבינה
 
 
רכיבים:
  • חמאה מומסת, לשימון התבנית
  • 150 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 300 גרם שוקולד מריר לאפייה, מגורד
  • 3 ביצים
  • 200 גרם סוכר 
  • 220 גרם קמח
  • 220 גרם שמנת חמוצה
  • 220 גרם גבינת שמנת 
  • תבנית אפייה מרובעת בגודל 20 ס"מ
 
תהליך ההכנה:
 
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית עם חמאה מומסת ומרפדים את בסיסה בנייר אפייה, כך ששניים מהקצוות שלה יבצבצו משני הצדדים לצורך שליפה קלה יותר של העוגה בסיום האפייה.
 
2. מערבבים בסיר בין החמאה לשוקולד המריר. מבשלים את התערובת על אש נמוכה תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות, עד לקבלת תערובת חלקה. מורידים את הסיר מהתנור ומאפשרים לו להתקרר במשך 5 דקות. 
 
3. הכנת תערובת השוקולד: מקציפים שתי ביצים בקערה קטנה ומוסיפים להן 100 גרם סוכר (כמחצית מכמות הסוכר הכוללת). מוסיפים לקערה את השוקולד המריר המומס תוך כדי ערבוב, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ואת השמנת החמוצה ומערבבים שוב.
 
בראוניז שוקולד גבינה
 
4. הכנת תערובת הגבינה: בקערה נפרדת, מקציפים את גבינת השמנת והסוכר שנותר עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הביצה השלישית ומקציפים פעם נוספת.
 
5. מוסיפים לתבנית האפייה כף מכל תערובת לסירוגין, ובאמצעות קיסם מערבבים את התערובת ליצירת אפקט דמוי שיש. 
 
בראוניז שוקולד גבינה
 
 
6. אופים את התערובת בתנור במשך כ-30 דקות. בודקים שהעוגה מוכנה באמצעות קיסם נקי.
 
7. מניחים לעוגה להתקרר כשעה, חותכים לריבועים ומגישים. 
 
 
בתאבון!
 
בראוניז שוקולד גבינה
 
מקור: ציפי ס.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: