maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכוני עוף מיוחדים מרחבי העולם

העוף משמש כאחד המרכיבים המרכזיים והחשובים ביותר כמעט בכל מדינה ובדיוק בגלל זה בכל מקום שבו תבקרו תגלו צורה ייחודית ומעניינת להכנתו. הצטרפו למסע עולמי מרתק בעקבות 6 מתכוני עוף מרחבי העולם וגלו כיצד להכין מנות מסורתיות ומסקרנות ממדינות שונות, שבאמצעותן תוכלו להעניק לארוחה המשפחתית שלכם מעט ניחוח של חו"ל. זוהי ההזדמנות להפוך את הארוחה הבאה שלכם לחוויה אוריינטלית אמיתית.

1. אורז קון פויו – ספרד

שמה הפשוט של המנה הספרדית הקלאסית הזאת – אורז ועוף – אולי עשוי ליצור רושם שמדובר במנה פשוטה וסתמית, אך הטעמים המפתיעים שמרכיבים אותה ודאי יצליחו לשנות את כל מה שחשבתם על התבשיל. זוהי מנה מושקעת ועשירה בתבלינים שתעניק למטבח שלכם ניחוח ספרדי ממכר.
 
מתכוני עוף מהעולם
 

מצרכים:

  • 1 קילו עוף פרוס לחתיכות
  • 1 כוס מיץ לימון
  • 4 שיני שום טחונות
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 פלפל קצוץ - אדום או ירוק
  • 3 כוסות אורז
  • 1 כוס רסק עגבניות
  • ½ 3 כוסות ציר עוף (לא חובה, ניתן להחליף במים) 
  • 10 זיתים ירוקים
  • 1 כוס אפונים
  • 2 כפיות אורגנו
  • ½ כוס כוסברה קצוצה
  • מלח ופלפל לתיבול
הוראות הכנה:
  • הכניסו את העוף לקערה גדולה, הוסיפו מיץ לימון, שום, מלח ופלפל והשרו בסיר למשך שעה לפחות. כדי להעצים את הטעם של התבלינים מומלץ להשרות את העוף במשך לילה שלם אם תוכלו.
  • חממו את שמן הזית בסיר גדול בטמפרטורה בינונית.
  • הוציאו את העוף מהקערה וטפחו עליו קלות עד שיתייבש. לאחר מכן הכניסו אותו לתוך הסיר עם השמן וטגנו עד לקבלת גוון חום. לאחר מכן הוציאו את העוף מהסיר והניחו אותו בתבנית.
  • הוסיפו מעט שמן זית לסיר והכניסו בצל, פלפלים ושום. המתינו עד שהבצלים יקבלו גוון שחום אבל הקפידו שלא ישחימו יותר מדי. 
  • הוסיפו לסיר אורז ורוטב עגבניות ובשלו למשך 2 דקות. לאחר מכן הוסיפו את ציר העוף או המים, זיתים, אפונים, אורגנו, מלח ופלפל.
  • הכניסו את חתיכות העוף לתוך הסיר והמתינו. לאחר הרתיחה הנמיכו את האש וכסו את הסיר. המשיכו לחמם אותו למשך 30 דקות.
  •  כבו את האש והשאירו את הסיר מכוסה למשך 10 דקות. לאחר מכן פזרו מעט כוסברה מעל והגישו. 
מתכוני עוף מהעולם
 

 

2. עוף טיקה מסאלה – הודו

הטעמים העוצמתיים והתבלינים העשירים הפכו את העוף בסגנון טיקה מסאלה לאחד הסמלים הבולטים של המטבח ההודי. הרוטב העמוס בטעמים שנספח באורז הבלסמי שמתחת לעוף יוצר חוויה אוריינטלית אמיתית ומרעננת במיוחד. 
 
מתכוני עוף מהעולם
 

מצרכים: 

  • 5 כפות שמן
  • 1 עגבנייה קצוצה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף צ'ילי אדום טחון
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כף כוסברה
  • 1 כף ג'ינג'ר 
  • 1 כף ממרח שום 
  • 3 רצועות חזה עוף
  • 3 כוס מים
  • 1 כוס אורז בסמטי
הוראות הכנה:
  • חממו שמן במחבת ולאחר הרתיחה הוסיפו עגבניות, מלח, אבקת צ'ילי, פפריקה, כוסברה וממרח שום. חממו את המחבת על הכיריים במשך 5 דקות.
  • הוסיפו כוס מים למחבת ולאחר מכן הכניסו את רצועות העוף. בשלו למשך 10 עד 12 דקות נוספות.
  • מלאו קערה נוספת במים ושיפכו אליה את האורז. המתינו 30 דקות על להתרככות האורז.
  • הגישו את רצועות העוף על מצע האורז.
מתכוני עוף מהעולם
 

 

3. עוף מטוגן בסגנון טקסני – ארה"ב

אין הרבה מאכלים שמסמלים את ארצות הברית כמו העוף המטוגן המפורסם שבה – מדינות רבות בארה"ב מתגאות במתכונים הייחודיים שלהן לעוף המטוגן, אך בעיני רבים צורת ההכנה בטקסס מתעלה על כולן.
 
מתכוני עוף מהעולם
 

מצרכים:

  • 3 ביצים
  • ⅓ כוס מים 
  • 1 כוס רוטב צ'ילי חריף
  • ¼ כוס אבקת שום
  • 2 קמח תופח
  • 1 כפית פלפל
  • עוף חתוך לפרוסות
  • שמן לבישול (עדיף שמן בוטנים) 
הוראות הכנה:
  • שברו את הביצים והכניסו אותן לקערה בינונית עם מים. הוסיפו את רוטב הצ'ילי החריף ואת אבקת השום. הבלילה שנוצרה אמורה להיות בצבע כתום בהיר. 
  • בקערה נפרדת ערבבו את הקמח עם פלפל.
  • טבלו את העוף בבלילה עם הביצה ולאחר מכן טבלו אותו בבלילת הקמח והפלפל.
  • חממו שמן במחבת עמוק. ודאו שהשמן לא ממלא יותר ממחצית מהמחבת. 
  • טגנו את העוף עד לקבלת צבע חום ומרקם פריך – לא יותר מ-14 דקות. 
מתכוני עוף מהעולם
 

 

4. טאקו – מקסיקו

המטבח המקסיקני מספק מגוון של ארוחות שחיתות מהנות ואחת המפורסמות והכיפיות ביותר היא הטאקו – בצק אפוי המכיל תערובת של בשר, תבלינים מיוחדים וירקות עם טעמים חזקים. הכנת הטאקו אינה מסובכת כמו שחושבים ובכמה צעדים פשוטים גם אתם תוכלו לבשל ארוחה מקסיקנית אותנטית.
 
מתכוני עוף מהעולם
 

מצרכים:

  • ½ כוס שמן זית כתית
  • 10 שיני שום קצוצות
  • 5 בצלים צהובים קצוצים
  • 2 קילו חזה עוף חתוך לקוביות
  • מלח ופלפל לתיבול
  • ¼ כוס קמח תופח
  • 2 פלפלי סרנו פרוסים לחתיכות דקות
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 2 כפות פפריקה מעושנת
  • 2 כפות אורגנו מיובש
  • 2 כפות זרעי כמון
  • 5 כוסות ציר עוף או מים
  • 2 בצלים אדומים חתוכים לפרוסות דקות
  • 1 ראש כרוב פרוס לחתיכות דקות
  • 12 צנונים פרוסים לחתיכות דקות
  • 6 עגבניות קצוצות
  • 1 כוס כוסברה קצוצה
  • 1 פחית שעועית שחורה מיובשת
  • 8 טורטיות מקמח

הוראות הכנה:  

  • שפכו שמן זית לתוך מחבת וחממו על כיריים בטמפרטורה בינונית. הוסיפו שיני שום ובצלים ובשלו עד שיתרככו.
  • תבלו את העוף במלח ופלפל וצפו אותו בקמח מכל הכיוונים.
  • שפכו 3 כפות שמן זית לתוך מחבת נפרדת וחממו על אש בינונית-גבוהה. הכניסו את העוף למחבת ובשלו למשך 8 דקות או עד לקבלת גוון חום. 
  • לאחר שהשום והבצל התרככו, הוסיפו למחבת שלהם כמון, אורגנו ופלפלים.
  • כשהעוף מקבל גוון חום, העבירו אותו למחבת עם השום והבצל והוסיפו את ציר העוף או המים. המתינו עד לרתיחה ולאחר מכן הפחיתו את החום וכסו את המחבת. המתינו כ-20 דקות עד שהרוטב יקבל מרקם סמיך.
  • טבלו את תכולת המחבת במלח ופלפל ולאחר מכן שפכו את התכולה לקערה.
  • מלאו את הטורטיות בתבשיל שהכנתם והגישו.
מתכוני עוף מהעולם
 

5. יקיטורי – יפן

את השיפודים הישראליים כולנו מכירים ואוהבים, אך לא רבים יודעים שגם המטבח היפני המפורסם מציע את הגרסה המיוחדת והמעניינת שלו לשיפודי העוף. יקיטורי הוא מאכל שכולל רצועות של עוף שמוגשות על שיפודי במבוק ומטובלות במגוון הרטבים והתבלינים המפורסמים של המטבח היפני. 
 
מתכוני עוף מהעולם
 

מצרכים: 

  • ½1 כוסות מירין (ליקר אורז) 
  • ¾ כוס רוטב סויה 
  • 4 כפות סוכר
  • 1 שן שום קצוצה
  • 400 גרם כרעי עוף
  • 2 בצלים ירוקים פרוסים לחתיכות (לא חובה) 
  • 8 שיפודי במבוק

הוראות הכנה:

  • שימו את המרין, רוטב הסויה, הסוכר והשום במחבת קטנה ובשלו בחום בינוני עד להתאדות חצי מהרוטב. אפשרו לרוטב להתקרר מעט לאחר הבישול.
  • חתכו את העוף לקוביות קטנות, מומלץ לא להסיר את העור.
  • שפדו את חתיכות העוף על מקלות הבמבוק. ניתן להניח בצלים ירוקים בין חתיכות העוף.
  • צלו את השיפודים על הגריל. כשהבשר מתחיל לשנות את צורתו מרחו עליו את הרוטב משניו צידיו והמשיכו לצלות אותו. חזרו על הפעולה 3 פעמים במהלך הצלייה.
מתכוני עוף מהעולם
 

 

6. קוק או וון – צרפת 

אחד מהמאכלים הבולטים ביותר במטבח הצרפתי הוא הקוק או ון – קדרת עוף עשירה שמבושלת עם ציר של יין, ושום. טעמו הייחודי של היין מעניק לעוף טעם מעודן ומיוחד שהופך אותו ממאכל פשוט למנה יוקרתית ומעניינת.
 
מתכוני עוף מהעולם
 

מצרכים:

  • 1 עוף פרוס לחתיכות 
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 כפות מים
  • 200 גרם גזרים חתוכים  
  • 1 בצל פרוס
  • 1 שן שום קצוצה
  • ¼ כוס קוניאק או ברנדי
  • ½ בקבוק יין אדום יבש
  • 1 כוס ציר עוף
  • 10 גבעולי תימין
  • ½1 כפות קמח תופח

הוראות הכנה:

  • שימו את העוף על מגבת נייר וטפחו עליו עד שיתייבש. תבלו אותו במלח ופלפל משני צידיו, הכניסו אותו לסיר גדול עם שמן זית וחממו בתנור למשך 5 דקות עד לקבלת גוון חום.
  • לאחר שהעוף מוכן קחו מחבת והכניסו אליה בצלים, גזרים, מלח ופלפל ובשלו על אש בינונית למשך 12 דקות. הקפידו לערבב את המרכיבים במהלך הבישול. לאחר מכן הוסיפו שום ובשלו למשך דקה נוספת.
  • הכניסו לסיר גדול קוניאק או ברנדי, יין וציר עוף ולאחר מכן הכניסו אליו את חתיכות העוף ואת תכולת המחבת. כשהנוזלים במחבת רותחים כסו אותו והמתינו למשך 40 דקות ולאחר מכן שפכו את הקמח לתוך הסיר ובחשו.
  • הוסיפו מלח ופלפל לתבשיל והגישו חם.
מתכוני עוף מהעולם

מקור התמונות: Quadell Kelly Sue thebittenword.com Masserie ProjectManhattan Ocdp Jeremy Keith Family O'Abé jeffreyw stevendepolo MattHucke stu_spivack The Travelista

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: