maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

הלהיט של הקיץ - עוגת אבטיח עם ציפוי קוקוס

מי אמר שעוגה חייבת להיות אפויה וכבדה? את הקינוח המרענן הזו תכינו עם אבטיח, ציפוי מקרם קוקוס וקישוטים ממגוון פירות הקיץ האהובים עליכם! ציפוי הקוקוס מחליף את הקצפת והקרם שכולנו התרגלנו אליו בעוגות, והאבטיח שתחתיו יפתיע את כולם ברגע שתחתכו את החתיכה הראשונה. תיהנו גם מקישוט העוגה שיוציא את האני היצירתי שלכם לשחק, ותוכלו להיעזר גם בילדים שלכם, הם בטוח ישמחו לעזור (ולטעום).

כל התהליך לא אמור לקחת יותר מחצי שעה, ולפני שאתם שואלים, העוגה הזו מכילה רק 198 קלוריות. אמנם האבטיח מכיל הרבה סוכר, אבל כל עוד לא מפריזים באכילתו הוא עושה הרבה יותר תועלת מנזק. אז שמרו את המתכון הזה במועדפים והשתמשו בו בפעם הבאה שאתם רוצים לחתוך אבטיח לכל המשפחה.

 

מצרכים:

  • אבטיח גדול או 2 קטנים (עדיף ללא גרעינים)
  • 2 כפות דבש
  • 2 כוסות בשר קוקוס צעיר (להשיג בחנויות המתמחות)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות שמן קוקוס מומס
  • ¼ כפית מלח
  • ½ כוס שקדים פרוסים
  • 1 קיווי
  • ½ כוס אוכמניות
  • מלון ירוק
  • מלון כתום

הוראות הכנה:

  • ערבבו את בשר הקוקוס, הדבש, תמצית הווניל, הלימון, שמן הקוקוס והמלח במעבד מזון עד שנוצר קרם חלק. זה עשוי לקחת 5 דקות או יותר. לאחר מכן קררו את התערובת במשך 20 דקות.
  • חתכו את האבטיח ל-2 והסירו את הפאה הקיצונית של הקליפה מכל צד.
 
  • חתכו את 2 חלקי האבטיח בצורה עגולה או שתשתמשו בתבנית עגולה מתאימה כדי להסיר את חלקו הפנימי של האבטיח. מניסיון, אני ממליצה להכין חתיכה אחת קטנה יותר מהשנייה, כך ניתן לתת לעוגה צורה נאה יותר ולשמור שלא תתפרק.
 
  • כדי להוציא את מרכז האבטיח, צרו 4 חתכים בקליפה סביב השטח שחתכם ומשכו את הקליפה.
 
  • הניחו את חלקי האבטיח אחד על השני על צלחת הגשה - את החתיכה הקטנה על הגדולה.
  • הזליפו את קרם הציפוי שהכנתם על גבי מגדל האבטיח שיצרתם וכסו בו את כל האבטיח.
 
  • בעזרת סכין שטוחה או כלי דומה מרחו את הציפוי על כל האבטיח.
 
  • כסו את הציפוי בשקדים הפרוסים. אם צריך, לחצו עליהם בעדינות כדי שידבקו לציפוי.

  • קשטו את הציפוי בפירות נוספים, השתמשו בחוש היצירתי שלכם. מומלץ להשתמש בקיווי אוכמניות ומלונים. את המלונים תוכלו לחתוך לצורות ולתקוע אותן בצדי העוגה בעזרת קיסמים ארוכים. 
  • אחסנו את העוגה במקרר עד להגשה.
 

זהו רק מתכון בסיסי אחד מתוך המון עיצובים שתוכלו לנסות ולהמציא בעצמכם. תוכלו למשל לחתוך את האבטיח בצורת לב או להכין עוגת שכבות מאבטיח ומלונים כשבניהם הציפוי שהכנתם. הנאה היא חלק חשוב מההכנה ולא רק מהאכילה, אז אל תפחדו לנסות כל דבר שעולה לכם לראש!

בתיאבון!

 
מקור: ראומה ש.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: