maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

התאריך האחרון לשימוש - מידע שימושי

כולנו סובלים מפרנויה קלה כשמדובר בתאריך האחרון לשיווק. יש מי שרואים בתאריך תורה מסיני, ויש מי שמשתמשים גם יום-יומיים אחרי, אבל מפחדים להשתמש לאחר מכן. האמת היא שמוצרים רבים יכולים להישאר טובים גם לאחר התאריך המצוין על אריזתם, ובמקרים מסוימים גם שנים לאחר מכן. אז מתי צריך לזרוק את האוכל שפג תוקפו? מדריך שימושי שכדאי לכם לשמור.
 

תאריך תפוגה

1. עוף: העוף כשיר לאכילה במידה ועבר את "מבחן הריח", גם יומיים אחרי תאריך התפוגה.

 
תאריך תפוגה

2. חלב: החלב, שעובר "פסטור-על" יכול להחזיק מעמד כמה ימים נוספים לאחר שעבר תאריך התפוגה. אם נשמר סגור בקירור ולא נפתח, החלב יוכל להחזיק אף יותר. לפני ששותים חלב שפג תוקפו, חשוב לבדוק שלא נודף ממנו ריח רע ושאין בו גושים.

 
תאריך תפוגה

3. גבינה צהובה: גבינה צהובה שנשמרה בכלי סגור יכולה להחזיק מעמד גם שבועיים אחרי תאריך התפוגה. חשוב לשים לב שאין עליה כתמים לבנים או עובש, במידה וישנם כאלו, יש לזרוק את הגבינה.

 
תאריך תפוגה

4. יוגורט: יכול להיות טוב למאכל גם שבוע לאחר שעבר תאריך התפוגה. כשרוצים לאכול יוגורט מתוק, מומלץ לצרוך לאחר מבחן הריח ומבחן הטעם, אך כשרוצים לאכול יוגורט חמוץ, לא תמיד שווה להסתכן, כיוון שקשה יותר לזהות אם היוגורט איבד מטריותו.

 
תאריך תפוגה

5. קמח, סוכר, אורז ופסטה: יכולים להחזיק מעמד שנים אחרי תאריך התפוגה, בתנאי שהם נשמרים באריזה אטומה וללא לחות. לפני השימוש, חשוב לוודא שאין בפנים מזיקים או תולעים.

 
תאריך תפוגה

6. ריבה ודבש: ריבה ודבש לא יתקלקלו לעולם, כל עוד הם נשמרו נקיים, כלומר ללא מגע עם גורמים חיצונים העלולים לשאת עמם חיידקים, כמו למשל כפיות.

   
תאריך תפוגה

7. קופסאות שימורים: לרוב, תאריך תפוגת השימורים הוא שנתיים, אך ניתן לאכול מהן גם זמן רב לאחר מכן. איכות המוצרים אמנם עלולה להיפגם מבחינת מרקם או צבע, אך מבחינה בריאותית אפשר לאכול אותם ללא חשש. ישנם מוצרים רגישים יותר מאחרים; חמוצים, תירס, חומוס ואפונה רצוי לאכול עד שנה אלאחר התאריך המסומן, ואם הקופסה נפוחה, מומלץ שלא לאכול ממנה.

   
פג תוקף תמונות 8. בשר ודג משומר: לוף ניתן לצרוך עד שנתיים אחרי התאריך המסומן, ודג טונה (בשמן ובמים) יהיה אכיל אפילו שש שנים לאחר התאריך. 
   
פג תוקף תמונות 9. אבקת שוקו: ניתן להשתמש באבקת שוקו שאוחסנה במקום קר ויבש כ-18 חודשים לאחר תאריך התפוגה.
   
פג תוקף תמונות 10. שוקולד וחטיפי שוקולד: כעבור שנה, שהיא זמן פקיעת התוקף הנפוץ ביותר. הטעם והמרקם משתנים, אך אין מניעה בריאותית לאכול את המוצרים האלה גם לאחר מכן.
   
פג תוקף תמונות 11. דגני בוקר: מומלץ להימנע מאכילת דגני בוקר מכל הסוגים שפג תוקפם. במיוחד יש להיזהר מדגני בוקר שמכילים בוטנים ורכיבים אחרים שעליהם עלול להתפתח עובש.
   
פג תוקף תמונות 12. חטיפי בוטנים ("במבה"): אם החטיף מאוחסן במקום קריר ויבש, ייתכן שהוא יאריך חיים גם שבועיים־שלושה אחרי הזמן שהוקצב לו, אך ייתכן ויאבד מפריכותו.
   
פג תוקף תמונות 13. שקדי מרק: שקדי מרק, שתוקפם הוא כשישה חודשים, יכולים לשרוד עד כחודש אחרי התאריך. לאחר מכן מרקמם משתנה משמעותית ויש חשש שהם ימשכו תולעים ומזיקים אחרים.

פג תוקף תמונות 14. קטשופ, מיונז ורטבים: אין לצרוך רטבים פגי תוקף כיוון שהם עלולים להזדהם ולהכיל חיידקים רבים.
   
פג תוקף תמונות 15. קפה נמס: ניתן לשתות קפה נמס שנשמר סגור בצנצנת זכוכית, בפחית או באריזת וואקום (גם לא המקורית) עד שנה מיום הייצור.
   

תמונות: Rawich, artur84, rakratchada torsap, amenic181, Somchai Som, Grant Cochrane, Grant Cochrane, Gualberto107, Ambro, Arvind Balaraman, aopsanartemisphoto / FreeDigitalPhotos.net, Nsaum75, Michael Coté

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: