print header

מחוות שפת גוף שליליות שכדאי להימנע מהן

בוודאי קרה לכם לפחות פעם בחיים שהבנתם כי מישהו התרשם מכם לשלילה, למרות שלא יכולתם לשחזר שום דבר שאמרתם או עשיתם ושהיה אמור לגרום לו לחשוב כך... יש סיכוי רב שהרושם השלילי נוצר בגלל שפת הגוף שלכם - אותו פן התנהגותי שלנו שלא אנחנו ולא בני שיחנו שמים לב אליו במודע, אך הוא משדר מסרים שמשפיעים על האנשים שסביבנו כל הזמן. שפת גוף שלילית יכולה "להסגיר" רגשות או להתפרש בצורה בעייתית, וחשוב שנהיה מודעים אליה. הדבר נכון שבעתיים במצבים מלחיצים במיוחד כמו פגישת עסקים, ראיון עבודה או דייט ראשון. אז איך ניתן להימנע משפת גוף שלילית במהלך הפגישה, וכתוצאה מכך מהשארת רושם רע על הצד השני? בכתבה הבאה תקבלו כמה המלצות חשובות.
 
אישה יושבת על כיסא בתנוחות שונות שמביעות את מצב הרוח שלה
 

1. אל תחייכו יותר מדי

כולנו אוהבים אנשים חייכנים, אין ספק בכך, אבל כאן מדובר על מצב שבו החיוך אינו טבעי - זה שבו אתם מחייכים רק עם הפה ולא משתפים את שאר הפרצוף. חיוכים כאלה, בייחוד במינון גבוה, יוצרים רושם מטופש במקרה הטוב ושל צביעות במקרה הרע. אם אתם מרגישים צורך לחייך בשיחה, נסו לעשות זאת עם כל הפנים ובמיוחד עם העיניים, או ותרו על הניסיון.  

2. אל תסתכלו למעלה או מסביב

כשהעיניים שלכם נודדות במהלך השיחה למעלה, הדבר יכול לרמוז לבן שיחתם על מחשבות נודדות, על חוסר עניין או על חוסר ריכוז, ולכן מומלץ להימנע מהתעסקות בסביבתכם ולהתרכז באדם שמולכם.

3. אל תתעסקו בידיים בחפצים שסביבכם

דווקא כשאנחנו מתוחים אנו נוטים יותר להתעסק בדברים בידיים - למולל, לגלגל, למרוט, לקלף חפץ מסוים או פשוט לשחק בו. תתפלאו לשמוע, אבל לדעת מומחי שפת גוף, הדבר לא משדר דווקא עצבנות, אלא חוסר הסכמה. זה אפילו כולל את הסרת שערות הכלב/החתול מהחולצה שלכם.

4. אל תשלבו את הידיים והרגליים

שילוב ידיים ו/או רגליים יוצר תנוחה נוחה, ובמצב מתוח אנו חשים בנטייה אליה כי היא גורמת לנו להרגיש מוגנים יותר. הצד השני של המטבע הוא ההרגשה שמקבל האדם שמולכם, והיא אומרת לו שאתם סוגרים את עצמכם ולא נותנים לו גישה אליכם.
אשת עסקים רצינית
 

5. אל תזוזו בעצבנות

רגליים קופצות, שינוי תנוחה תדיר, תיפוף באצבעות הידיים, הזזת הראש מצד לצד - כל אלה הם אולי סימנים שהכיסא לא נוח, שאתם יושבים כבר הרבה זמן או שאתם צריכים ללכת לשירותים, אבל עבור האדם שמולכם ההרגשה היא של סימני עצבנות שפוגעים לו בריכוז. 

6. הסירו את הידיים מהמותניים

בדרך כלל אנו מניחים את הידיים שלנו על המותניים, כשהמרפקים פונים כלפי חוץ, ובאופן שאינו מודע אנו חשים צורך "להגדיל" את עצמנו ולפנות עוד מקום למרחב האישי שלנו. זו עמדה מגננתית, אך כזו שמתפרשת כמאיימת עבור הצד השני. אלא אם כן אתם מתכוונים לשדר בדיוק את זה, השאירו את הידיים משוחררות ומונחות על הירכיים או לצדי הגוף. 

7. הסתכלו לבן שיחתכם בעיניים 

כל המחקרים על שפת גוף תמימי דעים: הימנעות מקשר עין היא גורם מכריע בתקשורת גרועה. אם פגשתם מישהו שכמעט ולא הסתכל לכם בעיניים, בוודאי חשתם אי-נוחות רבה במהלך השיחה. עם זאת, אין גם צורך לנעוץ עיניים. מה הוא קשר עין טוב? קשר עין רציף למשך כמה שניות בכל פעם. אם יש לכם בעיה בנושא אל תתעצלו להתאמן על כך. 

8. הרימו את הראש 

הנמכת ראש משדרת מסר של ביישנות, כניעה ואף של בושה. בלי לשים לב, היא ממקמת אתכם בסטטוס נמוך יותר מזה של בן שיחתם. לכן הרימו את ראשכם והסתכלו בעיניים של בן שיחתם באופן ישיר.
אדם בראיון עבודה עם ראש מושפל

9. אל תסתכלו על הרגלים שלכם

גם לא על הרגליים של בני שיחתכם או על מקום אחר ברצפה. מבט למטה, בין שישר או הצדה, הוא לפעמים תוצאה של ביישנות, אך יכול להיתפס גם כך שאינכם מתעניינים בשיחה ובמי שמדבר אליכם. 

10. אל תהנהנו יותר מדי

כשאנחנו מקשיבים לבן שיחתנו ורוצים לסמן לו שאנו מסכימים עמו בלי להתפרץ לדבריו, אנחנו מהנהנים. עד כאן הכול טוב, אך העניין הוא שהנהונים רבים מדי יכולים להציג אתכם ככנועים וכמנסים לרצות את בן שיחתכם יתר על המידה. אם אתם מרגישים שאתם מהנהנים יותר מדי, נסו להפחית בכמות עד כמה שאפשר. 

11. אל תשרבטו על הנייר

לפעמים במהלך פגישה אנו צריכים לרשום את עיקרי הדברים, וזה בסדר גמור, אבל אם אתם לא כותבים או רושמים משהו שקשור לפגישה, מומלץ שתימנעו מכך ושתשמרו את כל הקשקושים והציורים לזמן אחר. למה? כי פיזור הנפש הזה עובר אל הצד השני, משדר לו שהוא מבזבז עליכם את זמנו וכמובן מונע מכם יצירת קשר עין. 

12. אל תגרדו את האף

אתם לא צריכים להתאפק אם אתם מרגישים גירוד מציק, אבל נגיעה תכופה באף עלולה ליצור את הרושם שאתם משקרים או מסתירים משהו. יש אפילו הסבר רפואי לכך - כאשר לחץ הדם שלנו עולה (כמו למשל כשאנו משקרים), רקמות ותאי האף שלנו מייצרים היסטמין, שגורם לתחושת גירוד. בן שיחתכם אולי לא יודע את זה, אך כן יודע באופן לא-מודע לקשר בין נגיעה באף לשקר.

13. אל תשבו ברפיון

תרופת הנגד לפגישה מלחיצה איננה "התמרחות" בכיסא או בספה - כתפיים כפופות, הישענות עם המרפק על השולחן, הישענות אחורה ברגליים מפושקות וכד'. תנוחה כזאת עלולה לשדר לצד השני חוסר אכפתיות ושאתם לא ממש מתעניינים בשיחה. שבו עם גב זקוף, אך לא באופן נוקשה, ואם אתם עומדים הקפידו על יציבה זקופה.
אדם מצוברח יושב על ספה

14. אל תשחקו בשיער

משחק בשיער נפוץ מאוד במקרה של פלירטוט, כך שהוא דווקא מתאים מאוד בפגישה רומנטית, אבל אם מדובר בפגישה עסקית או מעמד מלחיץ אחר הרחיקו את הידיים מהשיער, במיוחד כי בהקשר זה המשחק בשיער עלול להתפרש גם כעצבנות. במקרים של גלגול ולעיסת השיער הרושם עלול להיות אפילו של חוסר בגרות.

15. אל תצבטו את האף ותסגרו את העיניים 

התנועה הזאת נחשבת בעיני המומחים לשפת גוף כמשדרת לצד השני שאתם לא מרוצים ממנו ומעריכים אותו באופן שלילי. אם יש לכם כאב ראש או סינוסים כואבים אתם עלולים לעשות אותה בלי לשים לב, אבל כדאי לנסות ולהימנע ממנה עד כמה שאפשר. 

16. אל תגלגלו את העיניים

התנועה הזאת אולי יכולה לעבור חלק בשיחה נינוחה בין חברים, אך בפגישה רשמית או בין זרים אין לה הרבה מקום לפרשנות: היא משדרת לא רק חוסר הסכמה אלא גם זלזול. היא מזכירה נער מתבגר זועף שרק מחכה שההורה יעזוב אותו במנוחה. בקיצור: גלגול עיניים הוא גס רוח ומומלץ להימנע ממנו לחלוטין. 

17. אל תעמדו עם הגוף לכיוון היציאה

זה נכון בכל מקום בעולם ובכל שפה: כדי להראות עניין ותשומת לב לבן שיחתכם, עליכם לפנות אליו פנים אל פנים. אם אתם תופסים את עצמכם פתאום פונים, אפילו בחצי גוף, לכיוון הדלת או למקום אחר בחדר, מקמו את עצמכם מחדש אל מול בן שיחתכם, כדי שלא תשדרו לו שהייתם מעדיפים לסיים עם הפגישה ולהיות במקום אחר. 

18. אל תשלבו ידיים מאחורי הגב

מנח הידיים הזה מתקשר לנו לטיפוסים מלומדים או לאנשי צבא שאנו רואים בסרטים ישנים. העניין הוא שבמציאות שילוב הידיים מאחורי הגב משדר כעס, חוסר הסכמה ואפילו רמז לאלימות באופן שבו הוא מבליט את החזה שלכם. אם אינכם חיילים, אין סיבה שתעמדו כך מול אדם שאתם צריכים לתת לו כבוד.
איש שעומד מול המעסיק שלו ומשלב את אצבעותיו מאחורי הגב
יתכן שקצת מתסכל לקרוא רשימה שאוסרת עלינו לעשות דברים שאנו תופסים כמחוות גופניות טבעיות ובלתי מתוכננות. יש לזכור שבשורה התחתונה הכל קשור למינון: מומחי שפת גוף מסכימים שהפרשנות לתנועות הללו מדויקת יותר ככל שעולה תדירותן במהלך פגישה אחת. עם זאת, יש תמיד חשש שגם תנועה אחת עלולה לגרום לבן שיחתנו להיפרד מאתנו תחת רושם שלילי (בסבירות גבוהה במקרה של גלגול עיניים, למשל). הפתרון הוא להיות מודעים, לא להתבייש להתאמן מול המראה ולנסות להרגיע את עצמכם בעזרת נשימות עמוקות וזקיפת הקומה. בהצלחה!

 

מקור: גלי בן-דור
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.