maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

7 מזונות שיוצרים דלקות ו-7 מזונות שמונעים אותן

כאשר הגוף שלנו מותקף על ידי וירוס או חיידק, המערכת החיסונית שלנו נכנסת לפעולה ומשקיעה את כל האנרגיה שלה כדי לחסל את אותו נגע זר, וכתוצאה מהתגובה הזאת נוצרת דלקת. אולם, במקרים מסוימים הגוף גורם למערכת החיסונית לתקוף את איבריו, החיצוניים או הפנימיים, שלא לצורך – כשאין שום פגע בסביבה. מקרים שכאלה יכולים להיווצר כתוצאה מצריכה מוגזמת של מזונות מסוימים אשר מעודדים את תגובת הנגד של הגוף  התגובה הדלקתית. כדי שתוכלו להימנע ממצבים אלו ואף להגן ולשמור על גופכם מפני דלקות, לפניכם 7 המזונות אשר גורמים לדלקות בגוף ומעוררים פעילות נוגדנית הרסנית בתוכו, מהם מומלץ להימנע, ו-7 מזונות שעושים בדיוק את הפעולה ההפוכה – מסייעים לגוף להילחם בדלקות, מחזקים את המערכת החיסונית שלו ובכך מונעים ממנו ללקות בהן. 

7 מזונות שיוצרים דלקות7 מזונות שיוצרים דלקות    
Sammy JayJay
 

7 מזונות שגורמים לדלקות

1. סוכר  

קשה מאוד להימנע מסוכר בשגרת יומנו - הסוכר נמצא במאכלים רבים: מאפים, ממתקים, פירות ומשקאות מוגזים, אך למרות הקושי חשוב מאוד להפחית את צריכת הסוכר, ואם אפשר, מומלץ אפילו להימנע ממנה. על פי כתב העת האמריקאי לתזונה רפואית, הסוכר שאנו צורכים מעודד היווצרות יתר של חלבונים הנקראים ציטוקינים בגוף, אשר כמות גבוהה שלהם עלולה לגרום לדלקת פנימית בגוף. תוכלו לזהות סוכר במזון אם תחפשו ברשימת המרכיבים של הפריט: גלוקוז, פרוקטוז, דקסטרוז או Hfcs (סירופ שנעשה מעמילן תירס).
 

2. שמנים צמחיים לבישול

בשמנים שונים כמו שמן חמניות, סויה, תירס, או במזונות עתירים שומן כמו מרגרינה, מיונז ובוטנים נמצאת חומצת אומגה 6 שחיונית לבריאותנו, עם האפקט האנטי אוקסידנטי שלה שמגן על הגוף. אולם, צריכה רבה של שמנים אלו עלולה לגרום לפעולה הפוכה שפוגעת בו. רמה גבוהה של חומצת אומגה 6 מעוררת את יצירתם של חומרים פעילים דלקתיים שתוקפים חלקים פנימיים בגוף. לכן, חשוב מאוד לא להפריז באכילת מזונות עתירי שומן צמחי אלו.
 

3. בשר אדום טרי או מעובד 

בבשר אדום, קיימת מולקולת סוכר שבני האדם לא מייצרים באופן טבעי בשם Neu5GC. כאשר קיימות רמות גבוהות של מולקולה זו בגוף עקב אכילה מופרזת של בשר, הגוף מתחיל לתקוף את המולקולות האלו כי הוא רואה בהן גוף זר שצריך להשמידו. בעקבות התהליך הזה מתעוררת תגובה דלקתית שפוגעת בגוף ובטווח הארוך עלולה לגרום אף לסרטן. על כן, יש להפחית את צריכת הבשר לפעם אחת בשבוע, ובמקומו לאכול תחליפים שונים כמו דגים.
 
7 מזונות שיוצרים דלקות
ornello_pics
 

4. אלכוהול 

צריכה מוגברת של אלכוהול פוגעת בתפקודי הכבד ומחלישה אותו. כאשר הכבד מפרק את האלכוהול משתחררים חומרים רעילים שמובילים להיווצרותם של נוגדנים שתוקפים את הכבד ויוצרים דלקות פנימיות בגוף. זוהי סיבה נוספת להפחית את כמות שתיית האלכוהול ולצרוך אותו בצורה מבוקרת.  
 

5. תוספי מזון מלאכותיים

אספרטיים ומונוסודיום גלוטמט (MSG) הם שניים מתוספי המזון המלאכותיים הנפוצים ביותר במוצרי המזון המתועשים, ולהם השפעה רעה על גופנו. האספרטיים הוא ממתיק מלאכותי, שמצוי במשקאות דיאטטיים, חטיפים, דגני בוקר ומוצרים דלי סוכר אחרים. כמות גבוהה של אספרטיים יוצרת תהליכים שגורמים לתגובות דלקתיות בגוף. המונוסודיום גלוטמט, תוסף מזון שנועד לשפר את טעמם של מזונות מסוימים ונפוץ בעיקר ברוטב סויה, אוכל מהיר, רטבים לסלט ומרקים מוכנים, יוצר גם הוא תגובות שמעוררות דלקות, ואף דלקות כרוניות, כאשר הוא נצרך בכמויות גדולות.   
 

6. קמח לבן

לחם לבן, פסטה, עוגות, עוגיות ושאר מאפים שונים – בכולם נמצא הקמח הלבן המעובד, שבתהליך ייצורו כל החומרים המזינים והסיביים שנמצאים במעטפת של גרגירי החיטה מוסרים. בכך, הקמח הלבן הופך לפחמימה ריקה שמתפרקת מהר מאוד לסוכר מיותר, דבר שמחליש את המערכת החיסונית ומגביר את הופעתן של דלקות בגוף. חומר נוסף שנמצא בקמח לבן ובדגנים אחרים, אשר נראה שיש לו השפעה מזיקה על חלק מהאוכלוסייה, הוא הגלוטן. החומר הזה יכול להפוך לאלרגן עבור אנשים מסוימים, ברמות שונות של רגישות, שעלול לגרום לדלקות שונות.
 
7 מזונות שיוצרים דלקות
Veganbaking.net

 

7. חומצת שומן טראנס (בלתי רוויה)

את הנזקים הרבים של שומן הטראנס סביר להניח שרובכם מכירים, עם היקשרותו למחלות רבות כמו מחלות לב וכלי דם, סוכרת והשמנת יתר. ובכן, שומן הטראנס יכול לגרום גם למחלות דלקתיות שונות, מכיוון שהוא מאיץ את תהליכי החמצון בתאי הגוף ובכך פוגע במערכת החיסונית. שומן הטראנס הוא לרוב שומן מוקשה ונמצא באינספור מוצרים כמו: חטיפים מלוחים ומתוקים כמו כעכים, עוגיות, ביסקוויטים, פיצה, צ'יפס, המבורגר, עוף מטוגן, מוצרי מזון קפואים, רטבים לסלט, מרגרינה ועוד. למרות הפיתוי הרב למאכלים אלו, עתירי שומן הטראנס, ככל שתמעיטו בצריכתם כך תשמרו על בריאותכם. 
 
 
 

7 מזונות שמסייעים במניעת דלקות ובטיפול בהן:

1. דגים

דגים, בעיקר סלמון וסרדינים, עתירים בחומצת שומן מסוג אומגה 3, חומצה בעלת סגולות רפואיות רבות מאוד ולכן בריא לצרוך אותם לעיתים תכופות. מכיוון שחומצה זו היא בעלת אפקט אנטי דלקתי, היא מקטינה את הסיכויים להיווצרותן של מחלות דלקתיות, ובכך היא מחזקת את המערכת החיסונית. מכיוון שהגוף אינו מסוגל לייצר את חומצת השומן הזו, חשוב להקפיד על צריכה של דגים כדי לקבל את החומצה החיונית והחשובה הזו.   
 

2. שמן זית כתית 

מאז ומעולם, שמן הזית נחשב למפתח לחיים ארוכים. בשמן הזית מצויים שומנים אנטי דלקתיים רבים, שנספגים במערכות השונות של הגוף ומסייעים לטפל בין היתר בדלקות שונות כמו דלקות אוזניים, דלקות פרקים ושאר זיהומים דלקתיים אחרים. אם אתם רגילים לצרוך שמן צמחי אחר, כמו שמן קנולה או שמן סויה, החליפו אותו בשמן זית כתית בכבישה קרה, רצוי בדרגת חמיצות של 0.8 ומטה.   
 

3. שום

ייתכן ושמעתם את האמרה: "השום הוא האנטיביוטיקה של הטבע", ולא בכדי. השום מכיל חומר כימי פעיל בשם אליצין, שמחזק את המערכת החיסונית של הגוף, ובכך עוזר להפחית תופעות דלקתיות. בנוסף לכך, החומר הפעיל הזה ככל הנראה אחראי ליתרונות הבריאותיים האחרים של השום שמסייעים במחלות ובמיחושים שונים כמו בחום, בכאבי ראש, בשיעול והצטננות, זיהומים פטרייתיים, מחלות דם ואף במחלות הסרטן. אז לפני שאתם נרתעים מהריח החריף של השום, זכרו שיש לכם תרופה יעילה וטבעית לחלוטין ביד.
 
7 מזונות שיוצרים דלקות
Denish C

4. בטטות 

הצבע הכתום של הבטטות מצביע על כך שהם עשירים בחומרים קרוטנואידים כמו ויטמין A ובטא קרוטן, חומרים שהם למעשה נוגדי חמצון רבי עוצמה, אשר מסייעים לגוף למנוע התפתחות של דלקות ואף מפחיתים את הסיכויים ללקות במחלות סרטן שונות כמו סרטן השד או סרטן הריאות.
 

5. כורכום 

התבלין בעל הריח והצבע החזקים, שמככב בכל ארוחה הודית, נחשב לאחד התבלינים בעלי היתרונות הבריאותיים החזקים ביותר. בכורכום יש מרכיב פעיל שנלחם במחלות שונות של הגוף, כמו אלצהיימר, מחלות לבביות ודלקות פנימיות שונות, כאשר הוא ידוע בעיקר בטיפול של דלקת פרקים.  
 
7 מזונות שיוצרים דלקות
Carlos Lorenzo
 

6. תה ירוק 

בנוסף לתכונות המרגיעות של התה הירוק, יש לו תכונות נוספות שמסוגלות לטפל בדלקות ועוזרות במניעתן. בתה הירוק יש תרכובות בשם פלבנואידים, המצויות בירקות ובפירות, והן למעשה חומרים אנטי דלקתיים. כאשר הן נספגות בגוף הן נלחמות בדלקות שיש בו, יחד עם פעילותה של המערכת החיסונית. עשו לכם הרגל לשתות תה ירוק פעם ביום, שיחסן את בריאותכם ואת גופכם.    
 

7. ירקות ממשפחת המצליבים 

לירקות הנכללים במשפחת המצליבים כמו ברוקולי, כרוב ניצנים, כרובית, צנון ולפת יש כמויות גבוהות מאוד של חומרים נוגדי חמצון (אנטי אוקסידנטים), שמחזקים את המערכת החיסונית ושומרים על הגוף – ובכך מסייעים להילחם בדלקות. בנוסף לכך, לירקות אלו יש יכולות לנקות את הרעלים והפסולת שמצטברים בגוף, באופן טבעי.    
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: