maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

4 מרקים מדליקים עם פסטה

בדרך כלל אנחנו רגילים לקבל אותה כמנה בפני עצמה, אך מתברר שהפסטה משתלבת נהדר גם במרקים. המרק החם והטוב, שפעמים רבות מוגש כמנה פותחת לארוחה העיקרית, הופך לארוחה שלמה ולחגיגת טעמים מפתיעה בזכות התוספת הנהדרת הזו. לפניכם 4 מתכונים לסוגי מרקים שונים שבכולם הפסטה היא מרכיב עיקרי. אז שיהיה בתאבון, ושיהיה לכולנו חורף חם ונעים. 

מרק פסטה עם שעועית

המרק הזה לא רק עשיר בטעמים, בריא ומזין, הוא גם צבעוני ויפה להגשה. הוא גם משלב את החלבון של השעועית עם הפחמימה של הפסטה ויוצר ארוחה מזינה ומשביעה.  

מרקים עם פסטה

 

מרכיבים:

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כוסות בצל קצוץ
  •  גזר חתוך דק
  •  סלרי חתוך דק
  • 3 ו-½ כוסות מים
  • 2 ו-½ כוסות שעועית לבנה מבושלת 
  • ¾ כוס מנוזל בישול השעועית הלבנה
  • 1 עגבניה גדולה חתוכה דק
  • 1 כוס פסטה
  •  כוס בצל ירוק קצוץ
  • 1 כפית שמן זית

מרקים עם פסטה

 

אופן הההכנה:

  • מחממים 3 כפות שמן זית בסיר גדול וכבד על אש בינונית. מוסיפים את הבצל, את הגזר ואת הסלרי ומטגנים עד שכל הירקות רכים, כ-12 דקות.
  • מוסיפים את המים, את השעועית עם נוזל הבישול, ואת העגבניה ומביאים לרתיחה.
  • כעת מנמיכים את האש ומבשלים כ-25 דקות, תוך כדי שמערבבים מדי פעם.
  • מוסיפים את הפסטה ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים עד שהפסטה מתרככת אך עדיין מוצקה מעט כ-10 דקות. אם המרק סמיך מדי אפשר להוסיף עוד כוס מים.
  • מתבלים את המרק במלח ופלפל לפי הטעם.
  • המרק מוכן וכעת נשאר רק לצקת אותו לקערות. ניתן להגיש עם מעט בצל ירוק קצוץ, וטפטופים של שמן זית כתית מעולה.

 

מרק לזניה

רוצים לכם לאכול מרק ולהרגיש את הטעם הנפלא של הלזניה? יש לכך פתרון מצוין! כשדפי הלזניה עם הבשר פוגשים בתבלינים השונים שבמרק, התוצאה היא תענוג לחיך. 

מרקים עם פסטה

 

מרכיבים:

  • 2 כפות שמן זית
  • ½ קילו בשר טחון רזה
  • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות
  • 8 אטריות לזניה
  • 3-5 שיני שום כתושות (לפי הטעם)
  • 4 כוסות מרק עוף דל נתרן
  • 400 גר' עגבניות חתוכות
  • 400 גר' עגבניות מרוסקות
  • 2 ו-½ כפות רסק עגבניות   
  • 1 ו-¾ כפית בזיליקום מיובש כתוש
  • ¾ כפית אורגנו מיובש
  • ½ כפית זרעי שומר כתוש
  • ½ כפית תימין מיובש
  • 1 כפית סוכר
  • 1 ו-½ כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה 
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי, לפי טעם

מרקים עם פסטה

 

אופן ההכנה:

  • מחממים כף שמן זית בסיר גדול על אש בינונית-גבוהה.
  • מפוררים את הבשר לתוך הסיר, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים מדי פעם עד להשחמה.
  • מוסיפים כף אחת של שמן זית ואת הבצל הקצוץ ומטגנים כ-3 דקות עד שהוא מצהיב ומתחיל להתרכך.
  • מוסיפים שום ומטגנים עוד כ-30 שניות.
  • מוסיפים את מרק העוף, העגבניות החתוכות לקוביות, את העגבניות המרוסקות, את רסק העגבניות, הבזיליקום, האורגנו, הרוזמרין, זרעי השומר, התימין, הסוכר והפטרוזיליה לבשר הבקר המבושל בקרקעית הסיר ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  • כעת נביא את התערובת לרתיחה, ולאחר מכן ננמיך את האש לבינונית-נמוכה, נכסה את הסיר ונבשל כ- 20 דקות.
  • בינתיים נכין את אטריות הלזניה על פי הוראות המופיעות על אריזה. כשהן מוכנות, יש לחתוך ולהוסיף את האטריות המבושלות למרק יחד עם ½ כוס או 1 כוס ממי הבישול בהתאם למידת הסמיכות הרצויה.

 

מרק טורטליני עגבניות ויוגורט

נדמה שאין דבר טבעי יותר מלקחת את כיסוני הבצק המופלאים שהמציאו האיטלקים ולעשות מהם מרק משובח. במיוחד כשהכל מוקרם ביוגורט יווני ורק נשאר לטבול בו לחם ולהתנחם בו בערב חורף חם. 

מרקים עם פסטה

מרכיבים: 

  • 1 כף שמן זית
  • ½ כוס בצל קצוץ 
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 עלי דפנה
  • קורטוב של פתיתי פלפל אדום כתוש
  • 800 גר' עגבניות חתוכות לקוביות
  • 1 ליטר של ציר ירקות (למתעצלים, אפשר להכין ציר מ-4 וחצי כוסות מים ושלוש כפות אבקת מרק בטעם עוף)
  • ¼ כוס בזיליקום טרי קצוץ 
  • ½ כוס יוגורט יווני
  • 255 גר' טורטליני גבינה טרייה או קפואה 
  • מלח ופלפל שחור טחון לפי טעם
  • גבינת פרמזן, ובזיליקום טרי לקישוט (לא חובה).  

מרקים עם פסטה

אופן ההכנה: 

  • שופכים שמן זית לסיר גדול ומחממים על אש בינונית.
  • מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים כ-5 דקות עד שהם רכים.
  • מוסיפים את עליי הדפנה ופתיתי הפלפל האדום הכתוש.
  • מוסיפים את קוביות העגבניות וציר הירקות.
  • מוסיפים את הבזיליקום הטרי ומתבלים במלח ובפלפל שחור, לפי הטעם.
  • מבשלים את הכל על אש נמוכה במשך 15 דקות.
  • מסירים את עליי דפנה מהסיר.
  • מרסקים את המרק בעזרת בלנדר יד (או בזהירות מעבירים את המרק לבלנדר, לטחון ולהחזיר לסיר).
  • מוסיפים את היוגורט עד שהוא מתמזג היטב עם המרכיבים, מוסיפים את הטורטליני ומבשלים על אש בינונית-נמוכה עד שהוא מבושל, כ-7-8 דקות. 

מרק פסטה עם תרד וביצה

מרק בניחוח אסייאתי שיעורר לכם את החושים עם התרד הבריא להפליא והביצה, שיוצרת עם הפסטה מרק שהוא ארוחה רבת טעמים וצבעים.

מרקים עם פסטה

 

מרכיבים:

  • ½ קילו פסטה מסוג קטן 
  • 2 ליטר של ציר עוף (אפשר גם מאבקה בטעם עוף)
  • 4 שיני שום פרוסים דק
  • 140 גר' עלי תרד צעירים 
  • 4 ביצים גדולות
  • ½ כוס גבינת פרמז'ן מגורת
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי לפי הטעם 
  • פלחי לימון, ושמן זית למי שרוצה להוסיף מעל (לא חובה)

מרקים עם פסטה

 

אופן ההכנה:

  • מבשלים את הפסטה בסיר עם מים רותחים מומלחים עד לרמת אל דנטה (רגע לפני שהיא מבושלת עד כדי רכות) ומסננים היטב.
  • מחממים את ציר העוף עד לרתיחה עם השום ומבשלים במשך 3 דקות.
  • מוסיפים את הפסטה ואת התרד ומבשלים על אש בינונית עד שהתרד מתרכך ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  • כעת שוברים בעדינות את הביצים ופורסים אותם לאורך הסיר בתנועה פיזורית.
  • מבשלים את המרק עד שהביצים מתקשות מעט, בערך כדקה, ומערבבים. 
  • מוסיפים את ½ כוס הגבינה.
  • כעת יוצקים את המרק לקערות, מטפטפים שמן זית ומגישים עם פלחי לימון ועוד קצת גבינה בצד.

ספרו לנו בתגובות למטה, מאיזה מרק הייתם רוצים לטעום?

מקור: שמוליק הכט
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: