maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

כל מה שרציתם לדעת על דגן הדורה

אמנם זרעי הדורה (סורגום) הם דגן שמוכר לאדם מאז שנת 3,000 לפני הספירה, אך רק בשנים האחרונות הוא נכנס לתודעה רחבה בזכות היתרונות הבריאותיים שלו. הנה כמה עובדות מעניינות במיוחד על הייחודיות ועל היתרונות הבריאותיים של הדורה, ואם עד עכשיו לא השתמשתם בו, אז כנראה שהגיע הזמן.

נפלאות הדורה
 

הדורה שייכת למשפחת הדוחן, ובעבר היה בשימוש של האכלת חיות בלבד. אך כיום מחקרים מראים כי לדגן זה יש יתרונות בריאותיים לבני אדם.

 

הדורה נמכרת בעיקר בחנויות בריאות כדגן המתאים להכנת דייסה מתוקה או מלוחה.

 

אפריקה מפיקה יבול של כ-20 מיליון טונות דורה בשנה, וזאת מכיוון שתנאי הגידול באפריקה הם אידיאליים לגידול הדורה. באפריקה משתמשים בדורה, מעבר לייצור מאכלים, גם לייצור תחליף לפלסטיק, ובתור ציפוי מגן לפירות הנשלחים לרחבי העולם.

 

לעומת האורז והחיטה, לדורה יש ערך גבוה מאוד של סידן. בנוסף קיימים בו גם ברזל, חלבון וסיבים.

 

גילויים חדשים מראים כי לדורה יש קשר עמוק עם בריאות הלב.

נפלאות הדורה
 

מחקרים מראים כי הדורה יכולה לסייע במלחמה נגד גידולים סרטניים. רכיב בדורה שנקרא 3-DXA, שנמצא בעיקר בגרעינים הכהים יותר, מסייע לעיכוב פעילות גדילת התאים הסרטניים במעי. לדורה גם רכיבים פעילים שמסייעים לגוף להתמודד עם תאי מלנומה (סרטניים), בכך שהוא מפעיל בגוף תהליכים שנלחמים בהם בצורה אקטיבית.

 

רוב היתרונות של הדורה נובעים מנוכחות של כמות גדולה של חומרים פוליפנוליים, המלאים באנטי אוקסדנטים. אותם חומרים המעכבים התרכבות מוגברת של חלבונים, מסייעים באופן פעיל לגוף לחזק את עצמו נגד מחלת הסוכרת.

 

דגני הדורה מצופים בשכבה, שגם לה יתרונות בריאותיים. השכבה החיצונית של הדורה מכילה פוליקוסנול, שמסייע בהורדת רמת הכולסטרול ה"רע" בגוף. לעומת זאת, הכולסטרול ה"טוב" לא מושפע מצריכת דגנים אלה.

נפלאות הדורה

עלייה של הופעת מחלת הצליאק בשנים האחרונות (כ-1.5% מהאוכלוסייה העולמית), הביאה גם היא להתעניינות מחודשת בדורה. בעזרת הדורה ניתן לייצר מוצרים שונים נטולי גלוטן, בתור תחליף לחולי צליאק. ברוב הדגנים הגלוטן הוא האחראי לאלסטיות הבצק, וכך ניתן להכין מהם מאפים שונים. מדורה, חסרת הגלוטן, יוצרים תערובת יחד עם הקמח, וכך ניתן להכין לחם, בסיס לפיצה ושאר מאפים.

 

הקמח הנוצר מדורה הוא חסר טעם יחסית, ונוהגים להוסיף אותו לקמח מדגנים שונים כדי לשפר את הערך התזונתי שלהם.

 

לדורה יש גם ערך אקולוגי גדול מאוד. דגני הדורה עמידים מאוד מפני סוגים חזקים של אקלים, הוא יכול למשל לגדול היטב בתקופת בצורת, מכיוון שיש לו צורך במעט מאוד מים כדי לצמוח.

נפלאות הדורה
 
מקור: יסמין לב
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: