maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מה הקשר בין תזונה לקויה לבין דכאון?

מחקר בעיתון הבריטי לפסיכיאטריה מצא כי אכילת מזונות מעובדים מוביל לדיכאון בגיל העמידה. אכילת מזונות מעובדים מלאים תוספים כימיים, דגנים מזוקקים וסוכרים, בשרים מעובדים ושומני טראנס יכול למוטט אותך. בעוד מחקרים קודמים התמקדו בחומרים מזינים מסוימים והקישור שלהם לדיכאון, זהו המחקר הראשון שבודק מגמות דיאטה הכוללות הפרעה במצב הרוח. החוקרים בדקו נתונים של 3486 משתתפים לאורך תקופה של מעל חמש שנים. המשתתפים הופרדו לשתי קבוצות בהתבסס על הרגלי האכילה שלהן - קבוצת מזון שלמה (אכילת ירקות, פירות, דגים) לבין קבוצת מזון מעובד (קינוחים ממותקים אכילה, מזון מטוגן, מעובד בשר, דגנים מזוקקים ומוצרי חלב עתירי שומן) והם התבקשו למלא שאלון פסיכולוגי.

"התוצאות שלנו מראות כי אדם שתזונתו מורכבת מפירות, ירקות ודגים מוגן יותר מפני התפרצות של סימפטומים דיכאוניים, ואילו דיאטה עשירה בבשר מעובד, קינוחים ממותקים, מזון מטוגן, דגנים ומוצרי חלב עתירי שומן תגביר את הפגיעות של אנשים" אמר מחבר המחקר.
הקשר בין תזונה לבין סימפטומים של דיכאון נשאר גם כשבודקים אינדיקטורים אחרים המקושרים לאורח חיים בריא כמו הימנעות מעישון, קיום פעילות גופנית מוגברת ומסת גוף בריא. לחוקרים היו כמה הסברים אפשריים לכך:

  • הרמה הגבוהה של חומרים נוגדי חמצון הנמצאים בפירות וירקות עשויה להיות השפעה מגוננת, שכן מחקרים קודמים הוכיחו את הקשר בין רמות גבוהות של נוגדי חמצון וסיכון נמוך להתפרצויות דיכאוניות.
  • החוקרים מצאו כי קבוצת הנבדקים שאכלו קבוצת מזון שלמה, צרכו הרבה דגים העשירים בחומצת השומן אומגה 3 החיונית לשמירה על מערכת העצבים (מניעת דיכאון).

גיוון המזון הוא הסבר אחר שניתן על ידי החוקרים. הם משערים כי "ההשפעה המשולבת של חומרים מזינים הנצרכים מסוגים שונים של אוכל  גבוהה יותר מאשר ההשפעה של חומר מזין אחד" וזה מסביר מדוע חברי הקבוצה שאכלו מזונות שלמים לא היו רגישים לדיכאון.
מזונות מעובדים מכילים מרכיבים מזיקים המפריעים לתהליכים נורמליים של הגוף. אם אוכלים אותם, משהו עומד להשתבש (כמו דיכאון). מזונות שלמים מכילים את חומרי הגלם שגופנו צריך כדי לתפקד, חומרי גלם אשר חסרים במזונות מזוקקים.

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: