maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

עוגיות יצירתיות להגשת משקאות

אין דרך לשדרג את המתכון המנצח של עוגיות השוקולד צ'יפס, שהפך לקלאסיקה. אך אם אי אפשר לשדרג את המתכון, למה שלא נשדרג את הצורה שלהן? כוסות שוקולד צ'יפס מהממות שאף אחד לא יכול להישאר אדיש אליהן.

 

מצרכים:

  • כוס חמאה בטמפרטורת החדר
  • שליש כוס סוכר
  • חצי כוס סוכר חום
  • חלמון ביצה אחד
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 2 וחצי כוסות קמח לבן
  • חצי כפית מלח
  • כוס וחצי שבבי שוקולד

 

הכנת הבצק

  • במיקסר עם וו גיטרה ערבבו את החמאה עם הסוכר במהירות בינונית עד שהתערובת הופכת רכה ואוורירית. הוסיפו את חלבון הביצה והוניל וערבבו עד שהם נטמעים בתערובת.
  • הנמיכו את המיקסר למהירות נמוכה והוסיפו את הקמח והמלח.
  • הפסיקו את פעילות המיקסר, הוסיפו את שבבי השוקולד באופן ידני, כדי לפזרם באופן שווה בתערובת.
  • חלקו את הבצק לשני חלקים שווים, רדדו את החלקים והניחו על גבי נייר אפיה כך שיהיו בעובי של חצי ס"מ. קררו את הבצק במקרר במשך לפחות חצי שעה.

 

הכנת הצורה

  • כדי להכין את צורת הכוס, שהופכת את העוגיה לכל כך מיוחדת, תוכלו להשתמש בכוסות נירוסטה, אבל אם אין לכם תוכלו ליצור צורה מעט יותר נמוכה ורחבה באמצעות תבנית מאפינס.

עוגיות כוס

 

  • קחו את הכוסות שלכם, הברישו אותן בעדינות עם מעט שמן, וצפו במעט סוכר כדי ליצור ציפוי קרמל דק.
  • חתכו עיגולי בצק באמצעות תחתית כוס, והכניסו אותם לתוך כוסות הנירוסטה.

עוגיות כוס

  • כדי להקל על הכנסת הבצק לכוס ויצירת הצורה, חתכו אותו קודם לחתיכות ברוחב 3-5 ס"מ, ובגובה הכוס.

עוגיות כוס

  • הכניסו לתנור לחום של 180 מעלות, בין 12 ל-17 דקות, תלוי בצורת הכוס שלכם, עד שהן מקבלות גוון שחום קל.
  • לאחר שהכוסות מתקררות, צפו את פנים הכוסות במעט שוקולד מומס או שוקולד למריחה. כדי שהכוס תוכל לשמור על נוזלים ולא תדלוף.

 

עכשיו נותר לכם רק למזוג פנימה חלב, ליקר שוקולד, אייריש קרים או גלידה קרה וליהנות מהעוגיות היצירתיות עליהן עמלתם!

עוגיות כוס

 
מקור: חן מ.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: