print header

12 רטבים וממרחים להכנה ביתית

הרטבים השונים הם חובה בכל מטבח, הם הופכים מנות סתמיות למלאות טעם ואישיות, אבל כשאנחנו קונים אותם בחנות, אנחנו קונים רטבים מלאים בחומרים משמרים ומיני כימיקלים. כך תוכלו להכין בעצמכם את הרטבים והממרחים הפופולריים ביותר!
מתכון לקטשופ ביתי
הקטשופ הוא ללא ספק הרוטב הפופולרי ביותר בעולם, מתאים כמעט לכל דבר!
 
רכיבים לקטשופ:
רסק עגבניות - 340 גר'
סוכר חום - ½ כוס
גרגרי חרדל - ½ כפית (כתושים)
מלח - ½ כפית
קינמון - ½ כפית (שטוחה)
ציפורן - קורט (כתושה)
פלפל צ'ילי - קורט (כתוש, לא חובה)
מים - ⅔ כוס
 
מתכון לרוטב מיונז ביתי

המיונז הוא הרוטב המושלם לכריכים וסלטים, ועם המתכון הבא תוכלו להכין גרסה ביתית ונפלאה שלו.

רכיבים למיונז:
ביצה - 1
חומץ - 2 כפות (מזוקק)
מלח - ½ כפית
שמן זית - ¾ כוס
מתכון לרוטב חרדל ביתי

החרדל הוא הרוטב שמתאים בדיוק עם הקטשופ והמיונז בכריכים ועם בשרים.

רכיבים לחרדל:
חרדל - ⅓ כוס (גרגירים)
יין לבן יבש - ⅓ כוס (אפשר גם מים)
כורכום - 1 כפית
מלח - ½ כפית
פלפל צ'ילי - קורט (גרוס)
מים - 2-4 כפות (חמימים, במקרה הצורך)
חזרת - 1-3 כפיות (לא חובה)
 
מתכון לרוטב אלף האיים ביתי

 

רוטב אלף האיים המפורסם הופך כל סלט לחווייה של ממש.

רכיבים לרוטב אלף האיים:
מיונז - ½ כוס (ניתן להשתמש במיונז ביתי)
קטשופ - 2 כפות (הקטשופ הביתי מומלץ!)
חזרת - 2 כפות
בצל - 2 כפיות (קצוץ דק)
שום - ¼ כפית (קצוץ דק)
חומץ לבן - 1 כפית
מלח - קורט
רוטב טבסקו - 2-3 טיפות (לא חובה)
מתכון לרוטב ברביקיו ביתי

רוטב הברביקיו הוא התוספת המושלמת למאכלי בשר. מומלץ למנגל של יום העצמאות!

רכיבים לרוטב ברביקיו:
בצלצלי שאלוט - 2 (קצוצים)
פלפל אדום - ½ פלפל (קצוץ)
פלפל חלפיניו - 1 (קטן, קצוץ)
עגבניות - 3 (תמר, חתוכות וללא זרעים)
שמן קנולה - ½ כף
פלפל לבן - ½ כפית
קפה נמס - ¾ כוס (חזק, ללא חלב)
ציר ירקות - ⅔ כוס
אבקת בצל - ½ כפית
אבקת שום - ½ כפית
רוטב סויה - 1 כפית
כמון - 2 כפיות
תמצית עישון - לפי הטעם (היקורי)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי טעם (גרוס טרי)
מתכון לרוטב צ'ילי מתוק

רוטב הצ'ילי התאילנדי הגיע לארצנו וכבש את המטבחים ברגע. כך תוכלו להכין את הרוטב הטעים בעצמכם.

רכיבים לרוטב צ'ילי-מתוק:
חומץ אורז - ½ כוס (אפשר גם חומץ לבן)
סוכר לבן - ½ כוס
מים - ¼ כוס
יין שרי - 2 כפות (לבישול)
שיני שום - 3 (כתושות)
צ'ילי - 1-2 כפות (גרוס)
קורנפלור - ½1 כפות (מומסות ב-4 כפות מים קרירים.)
מתכון לרוטב ויניגרט ביתי
 
רוטב הוינגרט מתאים במיוחד לסלטים עשירים בעלים ירוקים וטריים.
 
רכיבים לרוטב ויניגרט:
שמן - ½ כוס ( צמחי)
שן שום - 1 (כתושה)
סוכר לבן - 2 כפיות
מלח - 2 כפיות
מתכון לרוטב שום שמיר
רוטב השום שמיר האהוב מתאים לסלטים, אך יכול לשמש גם במטבל מצויין בפני עצמו!
 
רכיבים לרוטב שום שמיר:
מיונז - 1 כוס (המיונז הביתי מומלץ לשימוש!)
שיני שום - 1 כף (קצוצות)
שמיר - 2 כפות (טרי)
אבקת בצל - 1 כפית
חלב - 2-3 כפות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון לממרח סחוג תימני חריף
אין כמו סחוג תימני אמיתי כדי להקפיץ כל מנה. מתאים במיוחד למלאווח או ג'חנון.
 
רכיבים לסחוג:
כוסברה - 1 (טרייה וקצוצה)
פלפלים חריפים - 5 (ירוקים, קצוצים. ניתן להוסיף גם פלפל אדום אחד)
שיני שום - 2-4 (גדולות)
כמון - ⅓ כפית
מלח - ⅓ כפית
מים - 1 כפית
שמן - 2 כפות
מתכון לרוטב טריאקי

רוטב אסיאתי ומומלץ במיוחד לתבשילי עוף ואטריות.

רכיבים לרוטב טריאקי:
רוטב סויה - ½ כוס
מים - ¼ כוס
יין אורז - 2 כפות (מתוק)
סוכר חום - ½1 כפות
סוכר לבן - ¼ כוס
שום - ½1 כפיות (כתוש)
ג'ינג'ר - ½1 כפיות (כתוש)
מתכון קל לרוטב פסטו

רוטב הפסטו האיטלקי יכול להוות בסיס לרטבי פסטה מעולים, או כתוספת לכריכי בשר מושלמים.

רכיבים לפסטו:
עלי בזיליקום - 2 כוסות (טרי)
צנוברים - ¼ כוס
שמן זית - ⅔ כוס
גבינת פרמז'ן - ½ כוס (או פקורינו, מגוררת)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון לטפנד זיתי קלמטה

הטפנד הוא מחית זיתים אשר מוסיפה טעם מיוחד לכל כריך שיכלול אותו.

רכיבים לטפנד זיתים:
זיתי קלמטה - 2 כוסות (מגולענים)
צלפים - 2 כפות
אנשובי - 3 חתיכות
מיץ לימון - מ-1 לימון
טימין - 1 כף (יבש)
אורגנו - 1 כף (יבש)
שמן זית - ½ כוס
פלפל שחור - לפי הטעם (גרוס טרי)
מקור: נעמי בלוך
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.