maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מדריך: כך תיצרו קישוטי ירקות מרהיבים

כשאנחנו מארחים או מכינים סעודה משפחתית, חשוב לנו שהכל יהיה מדוקדק עד לפרטים הכי קטנים, ולפעמים, מראה האוכל חשוב יותר מהטעם שלו, כיוון שאנחנו קודם כל אוכלים עם חוש הראייה ואחר כך עם חוש הטעם. המדריך הבא ילמד אתכם להכין כמה מנות פרחוניות שאף אחד לא יוכל להתעלם מהן, ולאחר שתסיימו להתפעל מהמראה המרהיב, אפשר לזלול אותן בשמחה. מומלץ במיוחד לשולחן ליל הסדר!

 

בצל מקורמל ופורח

לאוהבי הבצל, המנה הזו היא תענוג אמיתי, הסוד כאן הוא בעבודת החיתוך, שפשוט יוצרת מראה שאי אפשר להתעלם ממנו.

הוסיפו קצת יופי לחיים עם מדריך הירקות המקושטים הבא

 

  • חתכו את ראש הבצל וקלפו אותו, מבלי לחתוך את השורשים.
הוסיפו קצת יופי לחיים עם מדריך הירקות המקושטים הבא

 

  • הניחו את הבצל על החלק הקטום  וצרו 8-16 חתכים במרחק ס"מ המשורש.
הוסיפו קצת יופי לחיים עם מדריך הירקות המקושטים הבא

 

  • הפכו את הבצל והתחילו להפריד בין השכבות כדי ליצור "עלי כותרת".
הוסיפו קצת יופי לחיים עם מדריך הירקות המקושטים הבא

 

  • הכניסו את הבצל לסיר גבוה ומשומן קלות כשהשורש פונה מעלה, עד שהקצוות הופכים למעט שחומים והבצל למקורמל.
הוסיפו קצת יופי לחיים עם מדריך הירקות המקושטים הבא

 

פרחי מלפפון ממולאים בגזר מגורד

המנה הזו היא נשנוש בריא וטעים לכל אוהבי הגזר והמלפפון, אם נשארו לכם גזרים ומלפפונים מהמנה הזו, שמרו אותן למנה המלהיבה הבאה.

הוסיפו קצת יופי לחיים עם מדריך הירקות המקושטים הבא

 

  • חצו מלפפון שטוף היטב.
הוסיפו קצת יופי לחיים עם מדריך הירקות המקושטים הבא

 

  • התחילו מקצה המלפפון אל כיוון הליבה, ובצעו חתכים נקיים ודקים במרחק ס"מ וחצי מהתחתית. עצרו לפני שתגיעו לחלק הלח יותר של הליבה, היכן שנמצאים הגרעינים.
הוסיפו קצת יופי לחיים עם מדריך הירקות המקושטים הבא

 

  • קטמו את תחתית המלפפון.
הוסיפו קצת יופי לחיים עם מדריך הירקות המקושטים הבא

 

  • הפרידו את עלי הכותרת עם הידיים.
הוסיפו קצת יופי לחיים עם מדריך הירקות המקושטים הבא

 

  • רוקנו את ליבת המלפפון בזהירות באמצעות כפית או סכין דקה.
הוסיפו קצת יופי לחיים עם מדריך הירקות המקושטים הבא

 

  • שפצו את עלי הכותרת על ידי גזירת קצוות מחודדים, ניתן לעשות זאת בצורת מספריים.
הוסיפו קצת יופי לחיים עם מדריך הירקות המקושטים הבא
  • מלאו את פרחי המלפפון בגזר מגורד.
הוסיפו קצת יופי לחיים עם מדריך הירקות המקושטים הבא

 

פרפרי גזר על הדשא

המנה הבאה היא קצת מורכבת בהתחלה, וייתכן שתצטרכו כמה ניסיונות, אך כשתצליחו - זה שווה הכל.

הוסיפו קצת יופי לחיים עם מדריך הירקות המקושטים הבא

 

  • חתכו את הגזר לצורת הבסיס - תחתית קטומה לזווית ישרה, ומשולש ברוחב חצי ס"מ בראש.
הוסיפו קצת יופי לחיים עם מדריך הירקות המקושטים הבא

 

  • כדי ליצור את הפרפר, פרסו פרוסה של כס"מ אחד.
הוסיפו קצת יופי לחיים עם מדריך הירקות המקושטים הבא

 

  • כדי ליצור את כנפי הפרפר, חצו את הצד הצר של החתיכה, אך לא לגמרי, עצרו כחצי ס"מ מהבסיס.
הוסיפו קצת יופי לחיים עם מדריך הירקות המקושטים הבא

 

  • כדי ליצור את מחושי הפרפר, חתכו את אחת הפינות כרבע ס"מ עד הקצה, עשו חיתוך נוסף צמוד, לכיוון השני.
הוסיפו קצת יופי לחיים עם מדריך הירקות המקושטים הבא

 

  • כדי ליצור את זנב הפרפר, קטמו משולש קטן בצדה השני של הפרוסה.
הוסיפו קצת יופי לחיים עם מדריך הירקות המקושטים הבא
  • פתחו את הפרוסה.
הוסיפו קצת יופי לחיים עם מדריך הירקות המקושטים הבא

 

  • צרו חתך קטן במלפפון, אליו הפרפר ייכנס.
הוסיפו קצת יופי לחיים עם מדריך הירקות המקושטים הבא

 

  • הוסיפו כמה פרוסות מלפפון בצדדים.
הוסיפו קצת יופי לחיים עם מדריך הירקות המקושטים הבא

פרחי פלפל

מי שאוהב קצת חריפות בחיים, יכול לנסות את קישוטי הפלפל החריף הללו, רק אל תגידו שלא הזהרנו אתכם - לאמיצים בלבד!

הוסיפו קצת יופי לחיים עם מדריך הירקות המקושטים הבא

 

  • ראשית, חצו את הפלפל עד ס"מ מהקצה, ורוקנו את הגרעינים החריפים.
הוסיפו קצת יופי לחיים עם מדריך הירקות המקושטים הבא

 

  • גזרו רצועות דקות מהפלפל כס"מ מהקצה.
הוסיפו קצת יופי לחיים עם מדריך הירקות המקושטים הבא

 

  • כדי לגרום לרצועות להסתסלסל לצורת עלי כותרת, הניחו אותם במים קרים מאוד במשך כשעה.
הוסיפו קצת יופי לחיים עם מדריך הירקות המקושטים הבא

 

  • קשטו את השולחן בחריפות!
הוסיפו קצת יופי לחיים עם מדריך הירקות המקושטים הבא

 

מקור: שפרה דביר
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: