print header

ארוחת לילה: מה מותר ומה אסור?

הרבה פעמים מתחשק לנו להכניס משהו קטן לפה לפני השינה, מעין ארוחת ביניים שבאה לסגור את היום, בין ארוחת הערב לצחצוח השיניים. באופן עקרוני אין שום מניעה לאכול לפני השינה משהו קטן, אולם צריך לדעת מה כדאי ומה עשוי לפגוע באיכות השינה ובבריאות שלנו.

המאכלים המומלצים לפני השינה:

דובדבנים - הלו הם מהמאכלים הבודדים שמכילים באופן טבעי את הכימיקל מלטונין, זה שאחראי על לווסת את 'השעון הפנימי' שלנו. מחקר מצא כי מבוגרים שסבלו מאינסומניה (נדודי שינה כרוניים) ושתו מיץ דובדבנים לפני השינה, דיווחו על שיפור באיכותה ובמשכה.

אורז יסמין - למרות שלאורז יש ערך גליקמי גבוה, הגוף מעכל אותו לאט ומשחרר לדם גלוקוז באיטיות. דבר זה מונע מכת סוכר פתאומית שיכולה להרוס את השינה. מחקר מצא כי אכילת אורז כמה שעות לפני השינה, הורידה את משך הזמן שלקח להירדם בחצי לעומת מאכלים אחרים.

דגנים מועשרים - ככלל פחמימות הן מאכל טוב לפני השינה, אך לא מומלץ לשבת על קופסת עוגיות לפני השינה. במקום זה, נסו קערת דגנים עם פחמימות מורכבות. אם אתם נוהגים לאכול דגנים עם חלב, הרווחתם פעמיים כי גם החלב נחשב למזון המקדם שינה טובה. קינואה, כוסמת ושעורה גם הן פחמימות מומלצות לפני השינה.

בננה - בננות עשירות במגנזיום ואשלגן, מינרלים הידועים כמרפי שרירים. יש בהן גם פחמימות, שכאמור מקדמות שינה איכותית יותר. אם אתם בוחרים בבננה, אתם מרוויחים גם יתרונות בריאותיים נוספים, בין היתר למערכת הלב וכלי הדם וכן לתפקוד הקוגנטיבי.

הודו - בשר הודו מכיל חומצת אמינו חיונית שנקראת טְרִיפְּטוֹפָן. החומר הזה מעודד שינה ויכול לשמש כדחיפה קלה למי שמתקשה להירדם.

בטטה - כמו הבננה, גם הבטטה מכילה פחמימות בשילוב עם אשלגן מרפה שרירים. בתור מזון כתום הבטטות מכילות גם קרוטנואידים, נוגדי חמצון סופר יעילים שיקדמו את הבריאות הכללית שלכם.

חליטת ולריאן - שורש צמח הולריאן נמצא בכמה מחקרים כמקדם שינה איכותית ומשפר את זמן ההירדמות. את החליטה ניתן לשתות גם עם קמומיל, צמח שידוע כמרגיע בפני עצמו. שימו לב: חשוב להקפיד לא לשתות תה קמומיל או ולריאן, אלא חליטה נטולת קפאין.

 
מאכלים מהם כדאי להימנע לפני השינה:

המבורגר - השומן הרב והמזיק שקיים במזון מהיר זה, הוא 'הורג שינה' ידוע. השומן מעודד את ייצור החומצות בקיבה מה שיכול לגרום לצרבות. כמובן שצרבות אלו יפריעו מאוד להירדם, מה גם שהקיבה צריכה לעבוד שעות נוספות כדי לפרק את הארוחה הכבדה וזה יורגש באיכות השינה.

אלכוהול - למרות שהוא עשוי להרדים אותנו מהר יותר, האלכוהול בכל המשקאות עובר תהליך מטבולי מהיר במערכת העיכול וגורם לנו להתעורר מספר פעמים באמצע הלילה, גם אם בצורה לא מורגשת. מחקר גילה שנשים אשר שתו אלכוהול לפני השינה, היו ערות כרבע שעה יותר מהמממוצע באמצע הלילה וכן ישנו כ-20 דקות פחות מהממוצע הרגיל. בנוסף, המחקר גילה כי האלכוהול פגע באיכות השינה שלהן. כמו כן, אלכוהול עשוי לגרום לנחירות ולפגוע גם בשינה של בן הזוג.


קפה - אין צורך להכביר במילים, קפה הוא משקה שנועד להעיר אותנו בבוקר, ואת אותו אפקט הוא נותן גם בלילה. יחד עם זאת, אנשים שונים מגיבים באופן שונה לקפאין, בהתבסס על רגישות הגוף והרגלי צריכת הקפאין שלהם. לכן, משך הזמן שלא מומלץ לשתות קפה לפני השינה עשוי להשתנות מאדם לאדם.

שוקולד - מלבד הסוכר הרב, שוקולד מכיל גם קפאין ונחשב למזון מאוד מעורר. השוקולד מכיל גם חומר שנקרא תאוברומין, אשר יכול להעלות את קצב הדופק ולהפריע לשינה.

תיבול חריף - כל מה שחריף עשוי להפחית מאיכות השינה שלנו. מחקר אוסטרלי מצא כי גברים שצרכו רוטב טבסקו או חרדל לפני השינה, חוו קשיי הירדמות ושינה רדודה. אוכל חריף יכול לגרום גם לצרבות, מה שכבר ראינו שגורם להפרעות שינה.

 
תמונות: freedigitalphotos.net - KEKO64,Keerati,posterizeAweisenfels
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.