header

מתכון לעוגת שוקולד וקוקוס

נהוג לחשוב שפסח הוא חג טפל קולינארית, בטח ובטח כשמדובר בקינוחים. לא כך הדבר, במיוחד כשמדובר בעוגת השוקולד-קוקוס הטעימה והמרשימה הזאת. 

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת שוקולד וקוקוס מקור תמונה: lis dec
רכיבים לבסיס:
ביצים - 6 (מופרדות)
קקאו - ½ כוס
סוכר - 1 כוס
אבקת אפייה - 1 שקיק
רכיבים לקרם קוקוס:
קוקוס - ½2 כוסות
חלב - 1 כוס
סוכר - 1 כוס
חמאה - 100 גר'
רכיבים לקרם פודינג:
אינסטנט פודינג וניל - 1 חבילה (80 גר')
שמנת מתוקה - 250 מ''ל (1 מיכל)
חלב - ¼1 כוסות
רכיבים לציפוי:
שוקולד מריר - 100 גר'
חמאה - 2 כפיות
חלב - 2-3 כפות
אופן הכנת הבסיס:
  1. הקציפו את החלבונים והסוכר לקצף יציב.
  2. ערבבו את החלמונים עם אבקת האפיה, וקפלו לתוך הקצף.
  3. הוסיפו את הקקאו וערבבו בעדינות עד לקבלת בלילה חלקה.
  4. צקו את הבלילה לתבנית אפיה משומנת או עם נייר אפייה, אפו כ-25 דקות בתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 180° מעלות, כאשר העוגה מוכנה, הוציאו אותה מהתנור והניחו לה להצטנן.
אופן הכנת הקרם קוקוס:
  1. הניחו סיר קטן על אש בינונית, ושימו את כל חומרי הקרם בתוכו.
  2. ערבבו עד להמסת החמאה, ומרחו על העוגה הקרה.
אופן הכנת הקרם פודינג:
  1. הקציפו את השמנת עם החלב והפודינג לקצף יציב ולא קשה מידי, מירחו על העוגה והניחו במקרר.
אופן הכנת הציפוי:
  1. המיסו במיקרוגל או בסיר כפול (בן מארי) את השוקולד, החמאה והחלב עד להיווצרות תערובת משחתית חלקה.
  2. הוציאו את העוגה מהמקרר, צקו את הציפוי באופן שווה על על כל העוגה, והחזירו למשך לילה למקרר.
מקור: מתכונים.נט
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.