header

מתכון קל ללחמניות לפסח

כבר אין צורך לאכול רק מצות בפסח, בעזרת המתכון הבא תוכלו להכין לחמניות טעימות, פריכות ובקלי קלות.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון קל ללחמניות לפסח
רכיבים ללחמניות:
קמח מצה - 2 כוסות (טחון דק)
מלח - 1 כפית (שטוחה)
שמן - ½ כוס (ניתן להמיר בשמן זית)
מים - 1 כוס
שומשום - מעט (לאוכלי קיטניות)
אופן הכנת הלחמניות:
  1. שימו בסיר את המים, מלח והשמן והביאו לרתיחה.
  2. הוסיפו את קמח המצה וערבבו נמרצות עד שהבלילה נפרדת מהדפנות, והסירו את הסיר מהאש.
  3. הוסיפו את הביצים אחת אחרי השניה אגב ערבוב, עד להטמעת הביצה הקודמת.
  4. מהביצה החמישית הפרידו חצי חלמון לצלוחית קטנה.(נשתמש בחלמון למריחה), את החלבון וחצי החלמוון הנותרים הוסיפו לבלילה וערבבו עד להטמעתו.
  5. צקו/זלפו לתבנית שקעים משומנת, או צרו כדורים בגודל קצת יותר קטן מכדור טניס.
  6. דללו את חצי החלמון במעט מים, והברישו בעדינות את פני הכדורים. בשלב זה ניתן לזרות מעט שומשום (המידה ואתם אוכלים קטניות)
  7. אפו בתנור בחום בינוני 180° מעלות, כ-25 דקות, ולאחר מכן הנמיכו ל-150° מעלות והשאירו עוד כ-15 דקות נוספות.
טיפ השף:
ניתן להוסיף לבלילה גרעינים, אגוזים, זיתים, וכל דבר שעולה על רוחכם.
מקור: מתכונים.נט
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.