maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

לחמניות לפסח - מתכון חגיגי!

חגים ועדות - מתכונים של פעם בשנה

מתגעגעים ללחם? הנה לחמניות נפלאות וכשרות לפסח!

מה צריך?

  • 2 כוסות קמח מצה, דק
  • כפית שטוחה מלח
  • חצי כוס שמן רגיל / שמן צמחי
  • 1 כוס מים
  • 5 ביצים
  • מעט שומשום (לאוכלי קטניות)

מה עושים?

מרתיחים בסיר את המים והשמן והמלח.
מוסיפים את קמח המצה ומערבבים נמרצות, מורידים מהאש.
מוסיפים 4 ביצים אחת אחת, מערבבים היטב בין ביצה לביצה.
מהביצה החמישית מוציאים החוצה חצי חלמון לצלוחית קטנה, הוא ישמש אותנו למריחה.
את החלבון וחצי החלמון הנותר מוסיפים לבלילה תוך ערבוב.

אפשר לאפות בתבנית שקעים משומנת, או ליצור כדורים בגודל קצת יותר קטן מכדור טניס.

מדללים את החלמון במעט מים, ומברישים את פני הכדורים.
מי שאוכל שומשום בפסח, מוזמן לזרות קצת על כל לחמניה.
מי שלא, יכול לפזר כמה גרגרי מלח גס.
ואפשר גם לאפות כך סתם, בלי כלום.
ניתן להוסיף לבלילה גרעינים, אגוזים, זיתים, וכל דבר שעולה על רוחכם.

אופים בחום בינוני, 180 מעלות, כ-25 דקות, ואז מנמיכים ל-150 מעלות ומשאירים עוד 15 דקות. כשהלחמניות טריות וחמות, אפשר לשכוח לרגע שזה פסח...

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: