maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מרק עגבניות ופלפלים אדומים - תענוג חורפי!

ימים סגריריים יכולים לגרום לנו לטפס על הקירות, שלא לדבר על הילדים שנאלצים להישאר תקועים בתוך הבית. למדו כיצד לשתף פעולה במטבח ולבשל לכל המשפחה מרק אדום שיחמם לכולם את מצב הרוח... 

 

מרק אדום

 

מה צריך?

  • 2 פלפלים אדומים, חצויים וללא זרעים
  • 4 עגבניות, חצויות וללא זרעים
  • 4 כפות שמן זית, מחולקות
  • 1 בצל, חתוך לקוביות
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 2 קופסאות שימורים של עגבניות מרוסקות (כ-800 גרם כל אחת)
  • 1 קופסת רסק עגבניות (כ-100 גרם)
  • 1 כוס ציר מרק עוף / ירקות
  • קומץ אורגנו מיובש
  • קומץ בזיליקום מיובש
  • 1/2 כפית מלח
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • קרוטונים לקישוט

 

מה עושים?

ילדים:

שמים את חצאי הפלפלים בתוך קערה ומערבבים עם 1 כף שמן זית.

מניחים את הפלפלים על תבנית אפייה, כשהחלק הפנימי כלפי מטה.

מבוגרים:

מכניסים את תבנית האפייה לקלייה במשך 5 דקות, עד שהעור של הפלפלים מתחיל לבעבע.

הופכים את הפלפלים וצולים בין 2 ל-5 דקות נוספות, עד שהעור מושחר "והבשר" רך.

מעבירים את הפלפלים הקלויים למיכל סגור, מניחים בצד למשך 20 דקות כדי לאפשר לפלפלים להתרכך מעצמם.

ילדים:

כאשר הפלפלים התקררו, מוציאים מהמיכל ומקלפים את העור עם האצבעות.

בהשגחת מבוגר - פורסים את הפלפלים בעדינות על קרש חיתוך ופורסים לרצועות דקות.

מבוגרים:

מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.

מוודאים שהעגבניות פרוסות לשתיים ונטולות זרעים.

ילדים:

שמים את חצאי העגבניות בתוך קערה ומערבבים עם 1 כף שמן זית.

מפזרים מעל קורט אורגנו ובזיליקום, מלח ופלפל לפי הטעם ומניחים על תבנית אפייה.

מבוגרים:

מכניסים את תבנית האפייה לתנור לצלייה כ-40 דקות, או עד שהעגבניות מצטמקות ונראות מקורמלות. מניחים בצד להתייבש.

ביחד:

בסיר גדול על אש בינונית עד גבוהה שמים את 2 כפות שמן הזית שנותרו.

מכניסים את הבצל ומטגנים במשך 3-4 דקות, או עד שהוא מתרכך.

מוסיפים את השום ומטגנים כ-1-2 דקות, או עד שהוא נהיה ריחני.

ילדים:

מוסיפים לסיר בזהירות 1/2 כפית מלח, עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, עגבניות צלויות, פלפלים קלויים וציר מרק.

מבוגרים:

מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה איטית.

כאשר המרק רותח, מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה 20 דקות, או עד שהעגבניות והפלפלים מחוממים.

מוסיפים טעמים לתיבול.

יחד:

כשהמרק מתקרר, טוחנים את המרק בעזרת בלנדר ידני.

מחלקים בין 4 צלוחיות ומקשטים עם קרוטונים.

 

בתאבון!

מקור: ליהי מגן
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: