maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

היתרונות הבריאותיים של הזעתר

עוד בימי הרמב"ם נחשב הזעתר לבעל סגולות ריפוי רבות, ביניהן: חיטוי וחיסון הגוף, הקלה על כאבי ראש, חיזוק הזיכרון וחיזוק כוח הגברא - ואתם חשבתם שהוא פשוט טעים עם הפיתה והלבנה...

זעתר

מחקר שנערך לפני מספר שנים במנהל המחקר החקלאי במכון הוולקני מצא כי הזעתר הישראלי, המופק מצמח האזוב המצוי, טוב ויעיל יותר מאנטיביוטיקה. מהמחקר עולה כי חומרי הטעם בצמח, תימול וקרבקרול, יכולים להתמודד עם חיידקים ופטריות בצורה יעילה יותר מכל אנטיביוטיקה.

הזעתר מסייע בטיפול בדלקות גרון, הצטננויות, נפיחות במעיים וכאבי בטן. הוא יעיל להקלה על בעיות במערכת הנשימה, אסתמה, ברונכיטיס כרוני, גודש וליחה. הוא נחשב מועיל לתהליך של ניקוי הדם ולטיפול בדלקות במערכת השתן.

לאחרונה, התגלו בזעתר רכיבים פעילים נוספים בשם מרובין וחומצת אורסוליק. נמצא כי רכיבים אלו פועלים כדי לעכב התפתחות גידולים סרטניים, כמו גם מעכבים את התפרצות וירוס ה-HIV.

השימושים המרכזיים בצמח הזעתר נעשים הן בבליעה והן בשימוש חיצוני.
לטיפול במחלות חזה ניתן להשתמש בו בשימוש חיצוני כתמיסה למריחה על בית החזה או כחליטה לשימוש פנימי לטיפול בדלקות גרון ושיעול. שמנים המופקים מהזעתר מטפלים בדלקות פרקים ובשאר המחלות בשימוש חיצוני ופנימי, כאחד.

להקלה על כאבי ראש וחיזוק הזיכרון, מומלץ לחלוט במים כף גדולה של עלים, או לחלופין להשרות עלי זעתר בתוך שמן זית.

מומחים סבורים כי על מנת למקסם את היתרונות מצמח המרפא, רצוי ועדיף להשתמש בכולו ולא רק בחלקים ממנו.
 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: