כבר עברו הימים שבהם שפים היו נמנעים מלהקפיץ שרימפס בפריים טיים, או שכדי לאכול נתח חזיר היה צריך להרחיק עד לפונדק אסא. למעשה, בכל מקום שקורא לעצמו מסעדה תמצאו לפחות מנה אחת של פירות ים - אבל זה עדיין לא אומר שהמסעדות הכשרות חלפו מן העולם. יחד עם הפריחה הקולינרית של השנים האחרונות קיבלו גם המסעדות שפונות לקהל המסורתי זריקת מרץ, ודאגו לשדרג את התפריטים שלהן במנות מתוחכמות שלא היו מביישות אף מסעדת גורמה. אז תשכחו מכל מה שחשבתם שאתם יודעים על כשרות, שכן אישור של הרבנות כבר מזמן לא מעיד על מנות כמו עוף מיובש ומוס ירוק זרחני בטעם מרגרינה. לא מאמינים? שימו לב למסעדות שברשימה הבאה.

קינוחי שוקולד במסעדת אי-זוגי (צילום: דרור כץ,  יחסי ציבור )
קינוח שוקולד במסעדת אי-זוגי הכשרה. טעים כמו חלבי | צילום: דרור כץ, יחסי ציבור

קפה מזרחי, ירושלים

נכון, אמנם המקום מציע את הקפה הכי טוב בירושלים, אבל זה עדיין לא אומר שכדאי להגיע אליו רק לאספרסו שאחרי הארוחה. המיקום שלו, ממש בסמטאות מחנה יהודה, והתפריט המבוסס על חומרי הגלם שמסביב, הופכים אותו לאתר עלייה לרגל עבור אלו המבקשים לקבל טעימה מהשוק מבלי ההוצאה הכלכלית שמצריכה מחניודה (וכמובן שבתוספת תעודת הכשרות). בעיקר מומלץ להזמין את קבב הדגים, או את הפסטה היומית המשתנה, וליהנות מפסיפס האנשים המורכב מבסטיונרים, תיירים מחו"ל וסטונדטים מבצלאל. רק לא לשכוח להשאיר מקום לקפה. וגם לעוגית השקדים הדקיקה.

איפה: השזיף 12, ירושלים. טלפון: 02-6242105. כשר רבנות.

Deca, תל אביב

אם אתם מאלו שחייבים להזמין לפחות מנת בשר אחת כדי להרגיש שאתם אוכלים בחוץ, רוצו ל-Deca ותראו שאפשר גם אחרת. המסעדה הזו אמנם ממוקמת באזור שפוטוגניות היא ממנו והלאה, אבל ברגע שנכנסים בשעריה שוכחים את כל זה, ובעיקר שוכחים שהיא פועלת תחת המגבלות של כשרות וחלבי. עם הרבה כישרון ויצירתיות, וקצת טיפים מחיים כהן, הצליחה המסעדה להוליד מנות שהן לא רק טעימות אלא גם יפהפיות. אבל מכיוון שלא התכנסנו כאן כדי לדבר על אמנות אלא על אוכל - הזמינו את מנת הקרפצ'יו דלעת המפורסמת, התפעלו לרגע מהמראה שלה ואז חסלו אותה תוך שניות. נראה אתכם אומרים אחר כך שהיא פחות טובה מהקרפצ'יו האורגינלי.

איפה: התעשייה 10, תל אביב. טלפון: 03-5629900. כשר למהדרין.

דקה
דקה. האזור לא פוטוגני, המסעדה מדהימה | צילום:


לוצ'נה, מושב אמונים

אחרי שלמד בישול בליון והעביר עוד כמה חודשים באיטליה החליט ירון חיון לפתוח מסעדה איטלקית כפרית בתחנת דלק הצמודה למושב שבו גדל. בימיה הראשונים הכילה לוצ'נה שלושה שולחנות בלבד, אבל מאז היא גדלה, התפתחה והפכה למקום שאפילו תל אביבים מושבעים מגיעים אליו במיוחד. אז מה יש בה שאין בתל אביב? פיצות דקיקות עם מוצרלה באפולו, ממש כמו בנאפולי, פוקצ'ה חמה שנאפית במקום, דגים שאותם בוחר ירון מדי יום לפי ההיצע בנמל אשדוד וירקות טריים שהוא קוטף מהשטחים החקלאיים של המשפחה.

איפה: תחנת דלק סונול במושב אמונים. טלפון: 08-8661396. כשר רבנות.

ערביקה, באר שבע

אם תבקשו מבאר שבעי המלצה לארוחה, סביר שהוא מיד יזרוק את השם "ערביקה". המסעדה הזו הפכה למוסד בבירת הנגב, בעיקר בגלל יכולות הזיקית שלה; כמו התפריט, שכולל מנות חובקות עולם (מפסטות, דרך המבורגרים ועד סושי ונודלס) – גם האווירה משתנה לחלוטין בין יום ללילה. בשעות הערב הופכת המסעדה ללוקיישן החם עבור כל כל מי שרוצה לראות ולהיראות, ועל הדרך גם ללגום ממבחר הקוקטליים הכיפיים שהבר מציע.

איפה: הרצל 12, באר שבע. טלפון: 08-6277801. כשר רבנות.

יקוטה, באר שבע

אמנם השם של המסעדה מעורר קונוטציה של סושי, אבל הפעם מדובר דווקא במרוקאית אסלית, שפועלת כבר מאז 1965 (עם מעבר דירה באמצע). על המטבח מנצח בבר, שישמח להמליץ ולהסביר על כל סוגי התבשילים, ובעיקר על אלו שמבושלים ומגיעים בתוך הטאג'ין המסורתי. מעבר למנת זנב השור המיתולוגית, שתגרום גם לכם להצטער שאין לכם איזו מאמא מרוקאית, כדאי לשים לב לעיצוב של המקום ולכל הפרטים הקטנים שהופכים את החוויה לאותנטית – הכריות, הכלים, השטיחים ואווירת האלף לילה ולילה.

איפה: מורדי הגטאות 27, באר שבע. 08-6232689, 050-7949495. כשר רבנות.

Oro, רחובות

אלו שרוצים ליהנות מנפלאות המטבח המרוקאי מבלי להדרים עד באר שבע מוזמנים לקפוץ ל-Oro שבפארק המדע ברחובות. בהתאם למוטו שלה - לשים את המטבח המרוקאי על מפת הגורמה - מציעה המסעדה אינטרפרטציות מודרניות ומעניינות לכמה מנות "רחוב", כמו סיגר פסטיה במילוי פרגית, אגוזים, שקדים וצימוקים על מצע ריבת שרי, קבב עוף על מקל קינמון בציפוי סולת ופלאפל בורי. בגזרת הקינוחים היינו בכל זאת ממליצים ללכת על הקלאסיקה: פלטת מטוגנים זוגית הכוללת את כל פצצות הקלוריות המתוקות ששמורות בדרך כלל למימונה.

איפה: פרופ' הלל וחנן אופנהיימר 2, רחובות, פארק המדע. טלפון: 08-9316617. כשר רבנות

טאג'ין מרוקאי (צילום: istockphoto)
טאג'ין. ביקוטה ובאורו ישמחו להגיש לכם כזה | צילום: istockphoto


ליליות, תל אביב

את המקום הזה ברשימה תופסת לא מסעדה אחת, כי אם שתיים וחצי. לפני למעלה מעשר שנים נפתחה מסעדת ליליות על ידי קבוצת יזמים, אשר שמו להם כמטרה להקים עסקים שהפעילות שלהם משתפת עשייה חברתית. כחלק מאותה אג'נדה פועלת המסעדה בשיתוף עם עמותת עלם לנוער בסיכון, ומכשירה נערים לעבודה בתחום המזון. לפני כשנה נפתח בצמוד למסעדה גם בייקרי, שמוכר עוגות ומאפים מסוכנים לדיאטה, ולאחרונה הצטרפה למיזם מסעדה נוספת – ליליות ביסטרו – שממוקמת ברעננה. אבל כמובן שלא היינו מציינים את כל זה אם בצד הכוונות הטובות, המסעדות לא היו מספקות גם אוכל משובח: המסעדה שבתל אביב נחשבת למעונבת שבחבורה, ובהתאם היא מספקת מנות גורמה כמו חזה אווז בדבש הדרים עם קרם תפוחי עץ ואספרגוס עם קרם פופקורן, ביצה רכה ושוקולד מריר (זה רק נשמע מוזר). הביסטרו שברעננה היא האחות הפחות מחייבת, ותמצאו בה מנות כמו המבורגר עם צ'יפס ומאפה טלה.

איפה: דפנה 2, תל אביב. טלפון: 03-6091331. הנשר 1, רעננה. טלפון: 09-8853508. כשר רבנות

ליליות בייקרי (צילום:  יחסי ציבור )
ליליות. שתי מסעדות ומאפייה | צילום: יחסי ציבור

קיארה, ירושלים

אם למצוא מסעדות יוקרה טובות וכשרות זה לא קל, אז בשביל למצוא מסעדות יוקרה טובות וכשרות למהדרין כבר צריך להזעיק את טום קרוז. רק קומץ מסעדות מצליחות לעמוד במשימה הבלתי אפשרית הזו, ובהן בולטת קיארה. למסעדה הים תיכונית הזו יש לא רק מיקום מעולה (מתחת לטחנת הרוח שברחביה) ועיצוב רומנטי (כן, גם לחרדים מותר), אלא גם תפריט שלא יבייש אתכם בפני אף דוד שמגיע מאמריקה. ומעבר למנות המתוחכמות, כמו הרוסטביף אנטרקוט עם עשבי תיבול ומיונז וואסאבי או הסלמון בקראסט אגוזים, כמעט תמיד מגניב השף עוד כמה טעימות קטנות על חשבון הבית. ובכל זאת, את החשבון האמיתי רצוי שהדוד ישלם.

איפה: רמב"ן 8, ירושלים. טלפון: 02-5661995. כשר למהדרין

מסעדת קיארה (צילום:  יחסי ציבור )
קיארה. לא סתם כשר, כשר למהדרין | צילום: יחסי ציבור


E-zugi, תל אביב

כל מסעדן יגיד לכם שהיום לא מספיק להגיש אוכל טוב ולעצב תאורה במידת העמעום המדויקת - צריך שגם יהיה לך קונספט ייחודי. המסעדה הבאה מצאה אחד: ליד כל מנה בתפריט ישנו ריבוע ריק, שאותו אפשר לסמן במידה וחושקים בה. התמחור לכל מנה הוא קבוע, ולמעשה מחיר הארוחה נקבע על פי מספר המנות שמזמינים, במטרה שהסועדים יחלקו אותן ביניהם. אז נכון שהגימיק נחמד, אבל לא בגללו שווה להגיע למסעדה, אלא בגלל מנות מצוינות שיספקו גם את אוכלי הטרפות שבינינו. כמה מהן הן אפילו בגדר חובה, כמו סלט העוף עם רוטב הבוטנים ואיטריות האורז הקריספיות, ו"שלישיית ברווזים", שבה זוכה הברווז לשלוש צורות בישול מקוריות במיוחד.

איפה: הברזל 17, מלון לאונרדו, תל אביב. טלפון: 03-5110075. כשר רבנות

מסעדת אי זוגי
אי זוגי. יש מנות שהן בגדר חובה | צילום:


קונפי

לשף גיא פרץ יש כבר רזומה מאוד מרשים בכל מה שקשור לאוכל כשר, בין השאר גם במסעדת Oro הנזכרת כאן למעלה. לפני חמש שנים הוא פתח באשקלון את גספאצ'ו, גם היא כשרה, ולפני חודשיים הצפין עד חיפה כדי לחנוך את קונפי החדשה. גם כאן תמצאו את הדבר שאי אפשר היום בלעדיו - מטבח פתוח - אבל לשם שינוי הרבה יותר מומלץ להסתכל דווקא בנוף המרהיב של מפרץ חיפה הנשקף מבעד לחלונות. את זה תוכלו לעשות תוך אכילת מנות בניחוח ים תיכוני, כמו סיגרים במלית שקדי עגל המונחים על קרם אריסה ונתח קצבים שמגיע על חרב תלויה.

איפה: רחוב יפה נוף 111, מלון קראון פלאזה. חיפה. כשר רבנות

מסעדת קונפי (צילום:  יחסי ציבור )
קונפי. מי צריך מטבח פתוח כשיש כזה נוף | צילום: יחסי ציבור
>> והנה המסעדות הבריאות הכי טובות
>> גם לקנות סופגניות צריך לדעת איפה