בא-במייל

ישר לעיקר - בשרים ותוספות

7 מנות פסטה מהירות וקלות להכנה!

אתם ממש לא חייבים לטרוח סביב ארוחת הערב. אספנו עבורכם 7 מתכוני פסטה מהירים וקלים להכנה, שיעשו לכם את החיים במטבח הרבה יותר פשוטים. מלימון ובזיליקום, דרך פטריות ושום ועד עגבניות ותרד. כל אחד והפסטה שלו...
 

מתכונים קלים ומהירים לפסטה
פסטה עגבניות ואורוגולה
  • 220 גרם פנה, או כל סוג פסטה רצויה
  • 1 בצל בינוני, פרוס דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כף שמן זית
  • 4-6 עגבניות, פרוסות גס ללא גרעינים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית פלפל אדום חריף (אופציה)
  • 4 כוסות עלי רוקט/תרד, קצוצים גס
  • 1/4 כוס צנוברים, אגוזים או שקדים, קלויים ופרוסים
  • 1/4 כוס גבינת גורגונזולה או פרמזן מגוררת

מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן, מסננים ושומרים בצד, חם.

במחבת גדולה מחממים כף שמן זית ומטגנים בצל ושום על אש בינונית, עד שהבצל מתרכך.

מוסיפים עגבניות, מלח, פלפל שחור ופלפל אדום ומבשלים כ-2 דקות על אש בינונית, או עד שהעגבניות חמות ומשחררות מהמיץ שלהן.

מוסיפים עלי אורוגולה (רוקט) ותרד ומבשלים עד שהעלים קצת משחימים.

מפזרים את תערובת העגבניות מעל הפסטה החמה ומפזרים מעל אגוזים/שקדים/צנוברים וגבינה מגוררת.

בתאבון!

 

מתכונים קלים ומהירים לפסטה
פסטה פטריות

  • 200 גרם פטוצ'יני או כל סוג פסטה רצויה
  • 3 כפות חמאה
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 בצל בינוני, קצוץ
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 340 גרם פטריות טריות, חתוכות
  • 1 כף טימין טרי / 1 כפית טימין מיובש
  • 1/2 כוס גבינת שמנת
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • פטרוזיליה קצוצה (אופציה)

 

מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן, מסננים ושומרים בצד, חם.

במחבת גדולה מחממים חמאה ושמן זית על אש בינונית.

מוסיפים שום ובצל ומטגנים במשך 4-5 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבצל מתרכך.

מוסיפים פטריות, טימין, מלח ופלפל ומבשלים במשך 4-5 דקות נוספות תוך ערבוב מדי פעם, עד שהפטריות מתחילות להשחים.

מוסיפים לתערובת גבינת שמנת ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומשאירים את המחבת לא מכוסה במשך 2-3 דקות, עד שהרוטב מעט מסמיך. מוסיפים לרוטב גבינת פרמזן מגוררת ומערבבים בעדינות עד שהיא נמסה.

שופכים את הרוטב על הפסטה החמה ומפזרים מעל פטרוזיליה.

בתאבון!

 

מתכונים קלים ומהירים לפסטה
טריקולור רביולי ועגבניות שרי

  • 400 גרם רביולי גבינה, קפוא
  • כ-20 עגבניות שרי (צהוב, אדום וירוק) חתוכות לפלחים
  • 3/4 כוס עלי בזיליקום טריים, קצוצים
  • 1/4 כוס צלפים
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 כפות חמאה
  • 6 שיני שום, כתושות
  • 2 כוסות תרד, קצוץ
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת

מבשלים את הרביולי על פי הוראות היצרן ומסננים.

בקערה גדולה מערבבים: עגבניות, בזיליקום, צלפים, פלפל ומלח.

במחבת גדולה, על אש בינונית ממיסים חמאה. מוסיפים את השום ומטגנים כ-30 שניות.

מוסיפים למחבת את תערובת העגבניות ומבשלים עד לחימום.

מסירים מהאש ומוסיפים בעדינות את עלי התרד.

יוצקים את הרוטב על הרביולי החם ומפזרים מעל פרמזן.

בתאבון!

 

מתכונים קלים ומהירים לפסטהעוף ופסטה ברוטב בוטנים

  • 220 גרם ספגטי דק
  • 1 ראש ברוקולי, חתוך לפרחים גסים
  • 1 גמבה בינונית, חתוכה לרצועות גסות
  • 400 גרם חזה עוף, ללא עור ועצמות
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 רוטב חמאת בוטנים אסיאתי
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן.

מוסיפים ברוקולי וגמבה ל-2 הדקות האחרונות של הבישול. מסננים ומניחים בצד.

במקביל, פורסים את חזה העוף לשכבות דקות ומפזרים מעל מלח ופלפל.

במחבת גדולה, על אש בינונית, מטגים בשמן חם את חזה העוף במשך 2 דקות בכל צד, או עד שהוא כבר לא ורוד.

מעבירים את העוף לקרש חיתוך, חותכים רצועות דקות.

מוסיפים את נתחי העוף לפסטה והירקות המבושלים.

שופכים מעל את רוטב הבוטנים ומפזרים מעל מעט פפריקה מתוקה.

בתאבון!

 

מתכונים קלים ומהירים לפסטהפסטה מתובלת עם בטטות

  • 220 גרם ריגטוני, או כל סוג פסטה רצויה
  • 1 בטטה גדולה, קלופה וחתוכה לקוביות
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כפית אבקת צ'ילי
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/3 כוס חמאת בוטנים
  • 85 גרם גבינת שמנת
  • 2 כפיות רוטב צ'ילי אסיאתי
  • 1 כף רוטב סויה
  • 6 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק

מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.

מניחים את קוביות הבטטה בקערה ומערבבים יחד: שמן זית, אבקת צ'ילי, קינמון וסוכר.

מפזרים את הבטטה על תבנית אפייה ואופים במשך 20 דקות, עד שהבטטה מתרככת.

במקביל, מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן, מסננים ושומרים 1 כוס ממי הבישול.

בסיר גדול, מערבבים: חמאת בוטנים, גבינת שמנת, רוטב צ'ילי ורוטב סויה. יוצקים 3/4 ממי הבישול אל התערובת ומחממים על אש בינונית. אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים את מי הבישול הנותרים ומערבבים היטב.

מוסיפים את רוב הבצל הירוק לתערובת הרוטב ומערבבים.

מגישים את הפסטה עם הבטטה והבצל הירוק שנותר.

בתאבון!

 

מתכונים קלים ומהירים לפסטהפסטה לימון ובזיליקום

  • 280 גרם לינגוויני, או כל סוג פסטה רצויה
  • 500 גרם שעועית לבנה, שטופה ומסוננת
  • 1/2 לימון סחוט
  • 1/2 קליפת לימון, מגורדת
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כוס עלי בזיליקום, קצוצים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן, מוסיפים את השעועית ל-2 הדקות האחרונות של הבישול.

מסננים את הפסטה אך שומרים 1/2 כוס ממי הבישול בצד. מכסים את הפסטה והשעועית כדי לשמור על חום.

במקביל, מגרדים כ-2 כפיות מקליפת חצי הלימון.

במחבת, מחממים 1 כף שמן זית על אש בינונית ומוסיפים את גרידת הלימון. מבשלים במשך דקה תוך כדי ערבוב מפעם לפעם.

במעבד מזון מערבבים את קליפת הלימון הזהובה, הבזיליקום ו-2 כפות שמן הזית הנותרות. סוחטים מיץ ממחצית הלימון, מוסיפים מלח ופלפל, עד לקבלת תערובת חלקה.

מוסיפים כף ממי הבישול ומערבבים. ניתן להוסיף אל הרוטב כף אחת בכל פעם, עד לקבלת המרקם הרצוי.

יוצקים את הרוטב על הפסטה.

בתאבון!

 

מתכונים קלים ומהירים לפסטהפסטה שעועית אדומה ופטרוזיליה

  • 220 גרם פסטה צדפים או כל פסטה רצויה
  • 3 כוסות פרחי ברוקולי
  • 1 כף שמן זית
  • 1 ו-1/2 כוסות בצל קצוץ
  • 420 גרם שעועית אדומה (שמרו 1/4 כוס מנוזל השעועית בצד)
  • 1/2 כוס ציר מרק עוף
  • 1 ו-1/2 כפיות אבקת צ'ילי
  • 1/2 כוס גבינת פיקורינו או פרמזן מגוררת
  • 1/4 כוס פטרוזילה, קצוצה
  • 1/2 כפית מלח

מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן.

מוסיפים את הברוקולי ל-3 הדקות האחרונות של הבישול ומסננים.

במקביל, על מחבת גדולה מחממים על אש בינונית שמן זית ומוסיפים את הבצל והמלח. מבשלים עד שהבצל מתרכך. 

מגדילים את הלהבה ומוסיפים את הפסטה, הברוקולי, השעועית, נוזל השעועית, ציר המרק ואבקת הצ'ילי. מבשלים במשך 2 דקות תוך ערבוב מפעם לפעם.

מוסיפים גבינה ופטרוזילה ומבשלים עד שהגבינה נמסה.

בתאבון!

תמר עזרא